Lelungan menyang Islandia

Yen seneng siram termal lan alam liar, mesthi nantang, mula sampeyan kudu ngunjungi Islandia. Perdana Menteri wis ngumumake manawa dheweke duwe rencana kanggo mbukak negara kasebut menyang turis manca wiwit tanggal 15 wulan iki.

Piye carane Tes cepet kanggo Covid-19 bakal ditindakake ing bandara, nalika teka, lan yen tes positif ana karantina 14 dina. Ora ana informasi luwih lengkap, nanging ana pangajab supaya lelungan kasebut bakal mboko sithik dadi normal. Dadi sampeyan pengin nggawe sing hebat lelungan menyang Islandia?

Islandia

Dununge ing sisih Lor Lor Eropa, yaiku a negara pulo saka Samodra Atlantik, lan ibu kotane yaiku Reykjavik. Nduweni akeh kegiatan vulkanik lan geologi lan iki kudu diwenehi mujur nengen gunung, gletser, plato lan kali.

Wong pisanan sing wani mlaku ing pulau kasebut lan ngenggoni dheweke yaiku Nordic lan Gaelic lan pulau kasebut uga ana ing tangane Norwegia lan Denmark sajrone sejarah, nganti kamardikan pungkasan, wis ana ing abad rong puloh.

Islandia iku demokrasi sing isih urip ing Negara Kesejahteraan tartamtu. Sanajan ekonomi pasar, iki nyedhiyakake pendhidhikan lan perawatan kesehatan gratis kanggo para pedunung. Wis krisis ekonomi sing gedhe banget ing taun 2008, amarga bank-bank, lan saiki wis pulih, sanajan pariwisata minangka elemen utama, pandemi wis negara ing mriksa.

Pariwisata Islandia

Kertu kertu pos klasik sing dipromosikan negara kasebut yaiku kolam panas bumi, mula ing kana kita arep ndhisik. Kegiatan geologi ing pulau kasebut tegese ana akeh sumber mata air panas, nanging sejatine nalika abad kaping rong puluh durung ana tujuane kanggo wisata lan gaya.

Kolam renang panas bumi sing paling misuwur yaiku Blue Lagoon. Dumunung ing lapangan lahar ing Semenanjung Reykjanes, cedhak Reykjavík. Malah ana pantai pasir putih sing apik lan banyu segara anget, sing tekan suhu iki kanthi suntikan banyu termal. Apa sampeyan bisa mbayangno swarga kasebut? Aku ninggalake kabeh kisut saka pirang-pirang jam aku ...

Kanggo dina spa ing Lagoon, sampeyan kudu pesenan lan bisa uga sedina utawa nginep ing hotel. Sampeyan uga bisa mangan ing Restoran Lava, sing ana ing tembok lahar ing sisih kulon laguna, kanthi pemandangan sing apik. Sampeyan takon dhewe kok lagune biru? Kanggo isi saka silika sing duwe lan nuduhake cahya sing bisa dideleng.

Cahya sing katon minangka spektrum energi elektromagnetik sing bisa dideleng saka mripat manungsa. Gerakane 300 ewu meter per detik gelombang sing kira-kira endhas pin. Kajaba iku, kabeh spektrum warna cahya mung katon putih.

Gampang ndeleng iki kanthi nggunakake prisma, kaya sing kita alami ing sekolah. Bali menyang silika lan Lagoon Biru, sejatine yaiku silika minangka senyawa mineral silika lan oksigen, mineral bioaktif sing tetep ditanggepi ing banyu lan mula refleksi. Mung nuduhake dawa gelombang cahya sing katon, sisa warna sing diserep lan mula lagune biru banget.

Pilihan liyane sing apik yaiku Mandi Alami Mývatn. Laguna nduweni banyu sing mili langsung saka sumur Landsvirkjun, ing Bjarnarflag. Teka liwat pipa, menyang tank lan saka kana, liwat limang pipa, dicampur karo banyu panas ing tank.

Dadi, laguna iku gawean nanging duwe wedhi alus lan kerikil sing alus banget. Banyu iki duwe mineral alkali, lan luwih becik kanggo adus amarga ora kena disinfektan amarga komposisi banyu kasebut ndadekake bakteri ora bisa ditindakake.

Ya iku akeh belerang mula disaranake nyopot perhiasan kasebut. Nanging kanggo panandhang asma iku apik banget lan kulit uga. Ditambahake ing lagune yaiku loro saunas, sing kukume tekan permukaan saka njerit ing lantai, mula sejatine sauna alami kanthi suhu mundhak dadi 50ºC. Suhu kanthi asor 100% iki nyebabake, nanging untunge sampeyan bisa mlumpat menyang udan adhem, ing ngarepe sauna.

Uga ana kantin lan area ruangan kanggo nongkrong. Sampeyan bisa duwe sup saben dina karo roti krasan, salad, kopi, teh lan jajan. Saiki ana tawaran kanggo mbukak maneh lan wong loro lunga lan mbayar siji. Keren! Wong diwasa mbayar 5.500 ISK, sanajan sampeyan mbayar dhewe kanggo nyewa andhuk, jedhing lan jedhing. Situs iki mbukak kabeh taun lan yen sampeyan ngunjungi situs web sampeyan bakal nemokake kabeh informasi ing basa Spanyol.

Glacierworld minangka spa sing ana ing Hoffell, papan sing asri apik banget, kanthi pagunungan sing menjulang lan gletser sing beku. Pancen, hotel sing duwe spa jarakipun namung 3 kilometer saking glasier, seni gantine saka Vatnajókull, salah sawijining tujuan wisata sing paling populer ing Islandia, kanthi dalan kanggo mlaku-mlaku lan nikmati lanskap. Nawakake telung jinis kamar / kasitas lan udan panas panas bumi, gratis. Yen sampeyan ora dadi tamu, sampeyan bisa mbayar tarif saben dina lan nikmati.

Geosea minangka meccas panas bumi Islandia liyane. Ana ing sisih lor pulo kasebut lan perairane kalebu campuran banyu laut sing akeh mineral lan asin karo banyu sing asale saka usus ing bumi. Ana ing jurang sing nyawang Teluk Skjálfandi lan Lingkaran Arktik. Saka kene, sampeyan bisa ndeleng paus lan uga Lampu Lor sing apik.

Iki sawetara tujuan spa sing ditawakake Islandia, nanging pulau kasebut nawakake luwih akeh babagan mujur nengen lan kegiatan ruangan. Contone, sing Taman Nasional Vatnajökull, sing paling gedhe ing negara kasebut. Iki didegake ing taun 2008 lan duwe gletser kanthi jeneng sing padha lan sakiwa tengene, sadurunge tanggal kasebut uga wis dadi taman nasional. Dadi, iki minangka salah sawijining sing paling gedhe ing Eropa.

Umume taman kasebut ana ing tutup es es, nanging malang macem-macem dening kegiatan vulkanik. Lan iki pancen sing nggawe dheweke apik banget. Sampeyan bisa ndeleng banyu sing mili menyang segara, gunung geni, gunung, pasir ireng sing lair ing gunung geni lan digawa menyang pinggir kali kanthi banjir glasial, laguna gedhe kanthi es sing ngambang ... Sejatine, sampeyan kudu ora mandheg tekan tujuan iki amarga pancen ngrampungake lelungan menyang Islandia. 

Yen sampeyan nambah gastronomi lan mlaku-mlaku menyang perlu termal, Islandia dadi tujuan lelungan sing apik banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*