Lelungan menyang Roma karo bocah-bocah

Saiki kulawarga enom lelungan karo bocah-bocah, lan akeh sing nganggep manawa ora ana papan ing jagad iki sing ora bisa dikunjungi. Apa iki ya? Aku duwe sangsi, nanging aku nganggep sawetara tujuan luwih apik tinimbang liyane. Contone, Apa sampeyan bisa lelungan menyang Roma karo bocah-bocah?

Wangsulane ya, sanajan sampeyan kudu lungguh lan ndeleng apa sing ditawakake kutha kasebut amarga kepengin weruh, iku sejatine, nanging sejarah utawa seni bisa uga ora minat banget. Kanggo ngrencanakake. Yaiku tembung nalika nerangake lelungan karo bocah-bocah.

Roma karo bocah-bocah

Roma minangka salah sawijining ibukutha Eropa sing hebat lan duwe sejarah sejarah sing ana ing saben pojok. Penggemar sejarah utawa seni gumun mlaku-mlaku ing kutha iki, nanging kepiye para bocah cilik?

Wis diandharake ing ndhuwur manawa sampeyan kudu manggang lan pancen kaya ngono. Bocah-bocah ora seneng garis dawa utawa ngenteni mula disaranake tuku karcis sadurunge supaya ora ngenteni suwene. Sing pertama, yaiku ngerti Colosseum. Tiket kasedhiya kanthi online, nanging yen sampeyan ora duwe, lawang kidul Forum utawa Bukit Palatine luwih sithik wong supaya sampeyan bisa njupuk kauntungan lan tuku ing kene.

Ana macem-macem jinis tur dipandulan sampeyan bisa milih tur jinis kulawarga ing Colosseum lan Forum. Reruntuhan kasebut biasane ora nguciwani, apa maneh Colosseum kanthi kamulyan sing gedhe banget. Dheweke bakal seneng! Apamaneh yen tur nggawa sampeyan menyang ruang paling ngisor utawa menyang sisih ndhuwur sing luwih apik tampilan.

Kita ora ngomong nanging Colosseum, Forum lan Bukit Palatine kabeh duwe tiket sing padha mula kunjungan kasebut terus ing kene, kanthi reruntuhan luwih akeh. Yen awan sing cerah kabeh ana ing njobo, mula apik banget. Nindakake telung kunjungan kasebut kanthi berturut-turut bisa ngeselake, mula disaranake supaya mangan awan ing antarane supaya bocah-bocah bisa ngaso.

Colosseum lengkap banget nanging Forum minangka reruntuhan sing cukup ora teratur lan mbukak imajinasi. Gagasan sing apik yaiku nuduhake sadurunge lelungan kaya sing katon Forum pirang-pirang abad kepungkur utawa download gambar kasebut menyang ponsel sampeyan supaya bisa diputer lan dibandhingake. Pungkasan kunjungan kaping telu iki yaiku rampung ing pucuk Bukit Palatine sing bisa ndeleng loro situs liyane.

Antarane Colosseum lan Monumen Vittorio Emmanuel ana dalan sing amba lan dawa. Mlaku liwat kene sampeyan bisa ndeleng reruntuhan Pasar Trajan sing dibangun udakara 100 Masehi lan ing sekitar 150 toko lan kantor dioperasikake. Iki minangka situs sing kudu katon. Cedhak uga ing Circus Maximus.

Circus Maximus biyen ditindakake balap kreta. Dina iki jejak utama wis dicelupake ing medan sing dawa lan sempit. Kanthi imajinasi sithik bisa nggawe balapan sing apik banget lan rame kanthi gaya Ben-Hur paling apik. Kajaba iku, kadhang kala dianakake acara ing njero kene, mula yen ngono, sampeyan bisa marani lan mlaku-mlaku.

Uga cedhak uga reruntuhan liyane: ing Baths Caracalla. Mesthi mewah, nanging isih ana sawetara tembok lan sisa kolam kanthi mozaik sing isih ana. Sumber mata air panasane gedhe banget lan mung 15 menit mlaku-mlaku saka Circus Maximus. Ing lawange biasane ana kios sing adol es krim, pancen enak banget, mula sampeyan bisa nggawe "halte teknis" ing kene sing bakal disenengi bocah-bocah.

Mandi termal iki yaiku dibangun dening Kaisar Caracalla ing Masehi 217. Kanthi ambruk Roma ing jangka panjang saluran banyu sing nggawa banyu pecah, situs kasebut wiwit digunakake dening wong sing ora duwe omah ing Abad Pertengahan, sawetara njupuk watu kanggo dibangun omah lan ringkesane, isih urip nganti saiki. Sing apik yaiku ana pratandha ing endi wae sing nyritakake iki supaya sampeyan sabar ngandhani bocah-bocah.

Kajaba iku, taun-taun pungkasan ngenalake a tur kasunyatan virtual. Tur kasebut audio visual lan sampeyan bisa ndeleng jedhing sing paling apik. Kuwi ora bisa dilalekake kanggo bocah, apa ora?

Aku ngira, sejatine ing wilayah kasebut Roma kuno kanggo bocah wis katutup. Yen sampeyan duwe luwih akeh wektu, sampeyan mesthi bisa nyewa sepeda lan mlaku-mlaku ing Appian Way utawa ngunjungi villa kekaisaran sing elegan, nanging kanthi wektu sithik utawa karo bocah-bocah sing ora pati kasengsem karo wong Roma lawas, cukup iki. Saiki sampeyan kudu pindhah menyang Roma Kristen lan ing kene maneh akeh sing bisa dideleng dadi sampeyan kudu milih.

Sampeyan bisa miwiti karo Vatikan yaiku jantung Katulik. Sampeyan bisa menyang alun-alun lan mlaku liwat kios ing saubenge utawa sampeyan bisa njupuk langkah luwih adoh bukak Museum Vatikan. Iki minangka harta karun saka saindenging jagad lan ana sing misuwur Kapel Sistine. Siji bisa mlaku-mlaku nganti pirang-pirang jam lan ora bisa ngerti kabeh, iku sejatine, nanging dudu ide sing ala kanggo tuku tiket lan antrian. Ana wisata kanggo bocah.

La Basilika Santo Petrus Bisa nutup kunjungan menyang Vatikan lan foto karo Swiss Guard bisa dadi souvenir paling apik. Yen bocah duwe tenaga, sampeyan bisa munggah menyang ndhuwur kubah gereja lan ndeleng Roma. Liyane sing ora iso dilalekake.

Salah siji sadurunge utawa sawise Vatikan sampeyan bisa nyedhaki Castel Sant'Angelo. Ing ngarep lawang mlebu ana jembatan sing dihiasi patung-patung. Bèntèng iki biyèné dadi bètèng paus lan ana trowongan rahasia sing nyambung karo Vatikan. Saiki museum bisa digunakake lan uga duwe teras terbuka kanggo ndeleng kabeh babagan sing apik. Lan apa bab Pantheon? Ing kene Roma kuno ketemu karo Roma Kristen.

Iki minangka salah sawijining bangunan Romawi klasik sing paling apik lan wiwit taun 120 Masehi. Interioré megah lan sinar srengenge utawa udan bisa udan saka bolongan gendheng, yen sampeyan ora beruntung lan udan ing dina riko. Ing kene istirahat Rafael dadi sampeyan kudu golek lan golek makame sadurunge budhal. Pungkasane, ing njaba ana akeh papan kanggo mangan utawa ngombe, dadi papan liyane sing apik kanggo ngaso.

Temenan Roma minangka kutha sing kebak greja. Yen aku wis nemokake apa-apa, kabeh iku ayu lan akeh sing bebas lan ora dingerteni. Ing sacedhake Forum, ana rong gereja cilik lan apik, nanging yen sampeyan pengin sing luwih populer, sejatine Santa Maria Maggiore kanthi seni mozaik sing narik napas lan liyane sing bisa narik kawigaten yaiku seni cilik Greja Santa Maria ing Cosmedin.

Iki ngendi ana Tutuk Bebener sing misuwur, sadurunge dibangun greja kasebut dhewe. Sampeyan bisa nemokake ing cedhak Circus Maximus, ing Plaza de la Boca de la Verdad. Yen bocah seneng macabre Crypt kudu ana ing dhaptar apa sing bakal dikunjungi karo bocah-bocah ing Roma. Sampeyan bisa milih Crypt saka Wiku Kappucino, sawijining situs kanthi enem ruangan sing kebak balung lan sawetara sisa-sisa sing katon mumet.

La Villa Borghese lan kebone, Pancuran cai Trevi lan sawetara kunjungan menyang pinggiran bisa uga kalebu. Ostia Antica, las Pompeii rusak utawa luwih, Florencia, wis cedhak.

Aku mikir rencana iku penting nalika lelungan karo bocah-bocah Sampeyan bisa ngatur preinan sing paling apik sajrone urip kanthi pengalaman. Ora mung mlaku-mlaku utawa ndeleng, nanging uga nindakake: nunggang sepeda liwat Via Appia, main gladiator ing Colosseum, ndhaptar kelas pizza utawa pasta ...

Aja uwal plancongan karo bocah-bocah. Bisa uga adhem.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*