Lelungan menyang cuba

Gambar | Pixel

Pantai Paradisiac ing jantung Karibia, warisan budaya-budaya sing menarik, gastronomi sing enak lan kehangatane yaiku sawetara insentif kanggo nemokake Kuba. Yen sampeyan pengin ngrasakake liburan sampeyan ing sudhut sing apik ing jagad iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh sing kudu dingerteni kanggo lelungan menyang Kuba.

Nalika lelungan Kuba

Iklim pulau kasebut kalebu jinis subtropis moderat kanthi rong musim. Saka Mei nganti Oktober, musim udan kedadeyan, ditandhani suhu dhuwur kanthi udakara 30-32ºC lan kelembapan ing lingkungan. Sampeyan uga kudu eling yen musim topan wiwit wulan Juni nganti November, kanthi badai utamane konsentrasi ing wulan September lan Oktober.

Wektu paling apik kanggo mlebu Kuba yaiku musim rendheng wiwit wulan November nganti wulan April, amarga adhem lan adhem kurang asor, kanthi suhu 20-26ºC.

Dokumentasi kanggo lelungan menyang Kuba

Kanggo mlebu Kuba, sampeyan kudu menehi dokumen ing ngisor iki:

  • Paspor sing valid paling ora 6 wulan.
  • Visa turis utawa visa sing diterbitake dening konsulat Kuba sajrone sampeyan nginep kabeh lan miturut kegiatan sing bakal ditindakake ing pulau kasebut. Bocah cilik uga kudu lelungan nganggo visa sing dibutuhake.
  • Tiket tiket.
  • Bukti sampeyan wis tuku asuransi perjalanan kanggo jangkoan medis.

Gambar | Pixel

Asuransi medis ing Kuba

Ngomong babagan asuransi lelungan, kedadeyan utama sing bisa kedadeyan nalika lelungan menyang Kuba yaiku prekara sing gegandhengan karo pitulung medis amarga lara utawa kacilakan lan nyolong barang. Perawatan kesehatan kanggo turis bebas saka sing ditampa wong Kuba lan ditawakake ing pusat sistem Servimed. Kanggo wong-wong mau, biayane bisa larang, apamaneh yen ana kahanan darurat lan pambayaran biasane awis.

Kanggo mlebu Kuba, dibutuhake kabijakan plancongan sing nyakup biaya medis lan luwih becik sampeyan duwe pitulung 24 jam, jangkoan repatriasi lan watesan medis sing akeh. Pejabat berwenang Kuba nglarang wong asing metu saka negara kasebut, nanging isih ana utang kanggo perawatan kesehatan, mula penting banget supaya asuransi kanggo ngindhari kahanan sing ora nyenengake.

Keamanan ing Kuba

Umumé, pulau Karibia minangka tujuan sing aman, luwih-luwih yen dibandhingake karo negara liya ing wilayah kasebut. Nanging, kayadene kedadeyan ing kabeh panggonan, luwih becik ora percaya banget. Minangka rekomendasi, aja nganti adoh saka pusat kutha utawa panggonan sing adoh, waca barang-barang sampeyan ing papan sing rame lan aja ngandel karo pandhuan tur sing apik. Saliyane, aja nggawa barang sing larang regane, perhiasan utawa dhuwit luwih saka sing sampeyan butuhake ing plancongan.

Gambar | Pixel

Vaksinasi kanggo lunga menyang Kuba

Sanajan vaksin wajib ora dibutuhake nalika lelungan menyang Kuba, vaksin nglawan hepatitis A lan B, demam tipus, tetanus-difteri lan rabies dianjurake.

Mata uang ing Kuba

Ana rong jinis mata uang resmi ing Kuba: peso konversi (CUC) sing diatur karo rega dolar lan peso Kuba (CUP) ing ngendi 24 peso Kuba padha karo, kurang luwih, dadi 1 peso sing bisa diowahi. Iki minangka mata uang ing ngendi Kuba ngisi gaji lan sing digunakake kanggo tuku, utamane ing pasar utawa ing gudang. Kanthi pangecualian langka, mata uang sing digunakake para turis yaiku peso sing bisa diowahi, dolar AS utawa euro. Meh kabeh pembayaran awis, sanajan sawetara kertu lan kir lelungan ditampa.

Gambar | Pixel

Apa sing bakal dideleng nalika lelungan menyang Kuba

Kuba duwe tujuan sing apik kanggo dikunjungi. Pemberhentian pertama ing plancongan Kuba yaiku ibukota Havana. Antarane panggonan sing bakal dikunjungi ing kene yaiku Plaza de la Revolución, El Malecón, sing dadi pratandha lambang kutha utawa Plaza Vieja, pusat budaya kutha kasebut. Dene monumen kasebut ditemokake ing Capitol Nasional utawa Katedral San Cristóbal de La Habana.

Tujuan liyane sing paling apik ing negara Karibia yaiku Santiago de Cuba, sing dununge ana ing sisih kidul pulau kasebut. Ing kono sampeyan bakal nemokake Katedral Santiago de Cuba, Kastil San Pedro de la Roca, utawa Museum House of Diego Velázquez, mantan gubernur Kuba. Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan ngunjungi kutha Camagüey, sing kondhang amarga warna dalan lan omah lan swasana sing tenang.

Sampeyan uga ora bisa lelungan menyang Kuba ora bakal teka ing Varadero, salah sawijining resort Karibia sing paling apik lan ing ngendi sampeyan bakal nemokake pantai impen utawa kutha Santa Clara sing apik, papane makam Che Guevara. Kanggo mungkasi plancongan menyang Kuba, sampeyan ora bisa kliwat plancongan menyang Pinar del Río, ing endi papan lanskap alam sing nyengsemake.

Produk khas

Produk unggulan Kuba yaiku rum lan cerutu, sing dianggep paling apik ing saindenging jagad. Yen sampeyan pengin tuku sawetara ing negara kasebut, disaranake sampeyan tuku ing toko resmi sing bisa menehi invoice kanggo nggawa produk kasebut saka pulau kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*