Lelungan menyang Pegunungan Rocky

Dheweke ora misuwur kaya Andes utawa Alpen, utawa uga megah, nanging mesthine jagad bioskop lan TV nggawe dheweke misuwur. Aku ngomong babagan Pegunungan Rocky sing ana ing Amerika Utara.

ing Pegunungan Rocky Dheweke kalebu Amerika Serikat lan Kanada lan minangka tujuan hiking lan kontak alam sing populer banget ing bagean iki. Dina iki dheweke kalebu bagean saka Taman Nasional Pegunungan Rocky, ing negara bagian Colorado.

Pegunungan Rocky

Punika a sistem gunung sing mlaku sejajar karo pesisir kulon lan duwe Gunung Elbert minangka titik paling dhuwur, dhuwure 4401 meterra. Wis digawe mayuta-yuta taun kepungkur, kena pengaruh glasiasi Era Quaternary lan erosi atmosfer lan aktivitas vulkanik.

Sadurunge tekane kolonial Eropa dheweke isih ana omah saka wong-wong India Amerikas kaya ing cheyenneing apache utawa iyax, mung kanggo sawetara jeneng. Ing kene dheweke mburu bison lan mammoths. Tekane penjelajah Eropa kanthi gaman, kewan kayata jaran lan macem-macem penyakit nular, ngowahi kasunyatane masarakat kasebut.

Pegunungan Rocky diteliti kanthi ilmiah kanthi ilmiah ing antarane pungkasan abad kaping XNUMX lan wiwitan abad kaping XNUMX. Kulit lan mineral, utamane emas, menehi motivasi, lan jumlah sing padha kanggo pamukiman sing beda-beda wiwit diwiwiti.

Taman Nasional Gunung Rocky

Wilayah lindung iki didegake ing taun 1915 lan duwe tambahan saka 1.076 kothak persegi. Ana sing sisih wétan lan sisih kulon lan kalorone beda. Nalika tilase wis garing amarga akeh glasier, sing terakhir rada udan lan lembab, sing ngidini tuwuh alas sing gedhe banget.

Ing njero taman udakara 60 pucuk dhuwure 3.700 meter lan banyu 150 banyu beda ukurane. Sektor paling ngisor ing dhuwur duwe padang rumput lan alas nganggo pinus lan cemoro, nanging nalika kita munggah ing alas subalpine Lan yen kita wis ngomong babagan dhuwure luwih saka 3500 meter, mula ora ana wit-witan lan padang rumput alpine.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi taman yaiku ing musim panas, antarane wulan Juli nganti Agustus, udakara udakara 30 ºC, sanajan wengi isih adhem. Udan salju antara Oktober nganti pungkasan Mei. Taman kasebut mbukak 24 jam dina kabeh taun, kajaba tanggal khusus tartamtu sing kudu dicenthang ing situs web, lan ana macem-macem jinis tiket kanggo pengunjung:

  • 1 Dina Liwat saben wong: $ 15
  • 7 Dina Liwat saben wong: $ 20

Uga ana tiket kanggo kendaraan sing kurang saka 16 wong utawa wong sing teka nganggo sepedha motor. Ing Pusat Pengunjung Alpine Iki minangka papan sing apik kanggo miwiti, ing titik paling dhuwur ing taman kanthi dhuwur 3.595 meter, kanthi pemandangan lembah glacial lan puncak. Kajaba iku, nyedhiyakake akeh informasi babagan papan kasebut. Ana papan liya kaya ngono, ing Pusat Pengunjung Beaver Meadows ing kana ditampilake film 20 menit lan ana peta topografi ing taman iki, plus toko suvenir lan WiFi gratis.

Pusat pengunjung liyane yaiku Kali Tiba Downtown lan ana uga situs sejarah sing diarani Holzwarth sing nggawa kita bali menyang 20-an abad kepungkur, kanggo ndeleng kepiye masarakat urip nalika semana. Bangunan ing kene mbukak nalika musim panas, nanging ing mangsa adhem bisa dideleng saka njaba. Ing Pusat Pengunjung Kawaneeche, ing sisih lor Grand Lake Village, nawakake peta, ijin kemah, lan tampilan babagan taman kasebut. Ing Pusat Penemuan Taman Moraine Ana ing Bear Lake Road lan nawakake pameran dhewe lan jejak alam sing nyedhiyakake pemandangan Moraine Park sing apik.

Saliyane pusat pengunjung iki sing disebar ing saindenging interior taman, wisatawan bisa uga beda-beda rute apik. Yen seneng gunung ana ing Dalan Ridge Trail, dalan aspal ing ketinggian paling dhuwur ing negara kasebut, sing nyebrang Milner Pass. Uga ana ing Dalan Kali Tiba Lawas, saka tanah, banjur mbukak wiwit wiwitan Juli nganti pungkasan September, amarga akeh kurva.

Uga ana akeh wilayah piknik lan akeh kemungkinan saka hiking, nunggang jaran utawa metu saka kamp lan turu ing sangisore lintang. Lembune Kawuneeche minangka papan sing apik kanggo mlaku-mlaku lan ana ing endi Situs Sejarah Holzwarth lan Coyote Trail. Iki kabeh ana ing sisih kulon taman. Sayange, akeh jalur kasebut rusak dening banjir taun 2013, mula kabeh kudu dipriksa sadurunge ing pusat pengunjung lan boots pertempuran.

Ing sisih wétan taman kasebut yaiku Area Bear Lake, kanthi akeh situs piknik, jalur lan titik pandang sing apik. Ana bis gratis nalika musim panas lan musim gugur. Uga ing kene Danau Lily kanthi pemandangan Longs Peak sing apik, dermaga nelayan tlaga, lan jalur sing gampang kanggo kulawarga.

Dadi, ing Taman Nasional Rocky Mountain nawakake opsi kanggo hiking, dina saka piknik, bengi lintang ing limang wilayah kemahutawa sing bisa dipesen nganti nem wulan luwih dhisik, kemah liyane sing kenceng uga diidini, nunggang jaran ing rong kandhang dibukak wiwit wulan Mei lan ing sanjabane taman, lelungan mancing ing 50 tlaga lan akeh aliran liyane, nonton manuk lan satwa, pusat pengunjung kanthi informasi babagan pendhudhukan manungsa ing wilayah kasebut lan akeh program sing ndhikte boots pertempuran utawa ranger.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*