Perjalanan menyang Machu Picchu

Salah sawijining papan sing paling magis ing jagad iki, sing ana gandhengane karo kita lan lingkungan bisa ditemokake kanthi mripat, Machu Pichu. Apa situs sing apik banget! Saben backpacker sing ngajeni dhewe kudu munggah gunung menyang Machu Pichu, nanging mlaku-mlaku lan nggawa tas ransel dudu siji-sijine pilihan.

Dina iki, tujuane dituju ing Amerika Selatan, ing Perú, kanggo ngunjungi Machu Pichu, salah sawijining Pitu Kaajaiban Jagad.

Machu Picchu

Reruntuhan Dhuwure luwih saka 2400 meter. Apa dununge ing wilayah Cusco, 80 kilometer saka kutha kanthi jeneng sing padha. Sawetara dokumen lawas ujar manawa kompleks kasebut bisa dadi papan dununge istirahat saka Inca ing abad XV, nanging nganalisa konstruksi upacara saiki, ide sing diatur yaiku sadurunge lan dipimpin dadi papan suci agama.

Apa wae, Machu Picchu, gunung lawas ing Quechua, yaiku a gumun karo teknik lan arsitektur kuno. Dumunung ing antarane loro gunung, Machu Picchu lan Huayna Picchu, lan wilayah sing dibangun ngemot meh 200 bangunan sing wiwit dibangun ing taun 70-an.

Cuaca panas lan lembab nalika awan lan adhem ing wayah wengi.. Yaiku a wilayah udan, utamane ing antarane wulan November lan Maret, mula akeh turis sing tekan musim panas saka wilahan bumi kidul ngalami udan terus-terusan.

Lelungan menyang Machu Picchu

Pisanan sing kudu ditindakake yaiku rencana, ngatur lan pesen tiket entri menyang situs, ana sing kebeneran bisa ditindakake pirang-pirang wulan sadurunge. Dadi, kanthi kencan, sampeyan kudu makarya.

Titik wiwitan ing dalan menyang Machu Picchu yaiku Kutha Cusco. Dhewe kutha kasebut pantes dikunjungi amarga Kutha iki dadi ibukutha kerajaan Inca lan kutha sing penting banget ing jaman pemerintahan kasebut. Yaiku Monumen hystoric nasional y Warisan Donya. Ana greja sing bakal dikunjungi, ana Plaza de Armas, pertemuan lan sisa-sisa urbanisme Inca sing ora bisa dikalahake dening penaklukan.

Saiki, yen ngulandara minangka masalah sampeyan, ana sing cocog karo Machu Picchu: ing Inca Trail. Rute iki diwiwiti ing kilometer 82 dalan sing saka Cusco menyang Machu Picchu. Ora kanggo kabeh wong amarga sampeyan kudu mlaku patang dina telung wengi, asring udan lan adhem, nanging pancen regane. Istimewa yen mlaku ing jalur satus, pancen penting.

Yen sampeyan ora pengin mlaku kanthi akeh ana rute liyane sing luwih cendhek sing mung rong dina sewengi. Temenan ora ana rute kasebut sing ditindakake kanthi mandhiri. Mlaku-mlaku ing Inca Trail klompok luwih saka 10 wong lan mesthi ana tuntunan.

Yen sampeyan dudu cuaca sampeyan bisa tekan kana kanthi sepur. Tiket karcis uga bisa dituku sadurunge, udakara sewulan sadurunge. Sepur kasebut mangkat saka stasiun sing diarani Poroy sing 20 menit saka kutha Cusco, sanajan sawetara layanan mangkat saka Ollantaytambo. Tur yaiku patang jam lan pungkasane ing Aguas Calientes utawa kutha Machu Picchu.

Saka salah siji saka rong kutha kasebut, siji kudu milih munggah menyang bètèng: sampeyan bisa munggah bis, mung 20 menit, utawa sampeyan bisa munggah mlaku sajam setengah mlaku-mlaku lan ora mbayar peso. Dadi, ing ringkesan, nganti kene sing sampeyan butuhake yaiku supaya tiket karcis menyang Aguas Calientes / Machu Picchu lan tiket mlebu menyang benteng (lan, yen sampeyan munggah bis, bis uga).

Pintu mlebu reruntuhan wiwit jam 6 esuk Nanging sampeyan kudu ndeleng apa sing pengin dikunjungi minangka tambahan: sampeyan bisa nggabungake Machu Picchu karo Huayna Picchu, utawa karo gunung utawa museum. Mung sawetara wong sing diidini saben dina, mula penting sampeyan tuku sadurunge kanggo ngatur sisa lelungan wiwit tanggal kasebut. Kadhangkala agensi perjalanan luwih gampang proses iki, nanging yen ora, sampeyan bisa ngatur liwat situs web www.machupicchu.gob.pe.

Sampeyan uga kudu ngerti sampeyan ora bisa mlebu nggawa panganan, sing jedhing ing njaba komplek lan yen ing njero sampeyan ora bisa munggah utawa menek ing bangunan utawa ngrokok. Ing kene sampeyan ora bisa kliwat Kuil Condor, Kuil Tiga Jendela, Kuil Sun Terkenal ... kabeh apik banget.

Saiki, tekan kene lan ora njupuk kauntungan saka lingkungan iku dosa, mula tumrape aku ora bisa kliwat ngunjungi Huayna PicchuPendakian apik banget. Uga duwe bangunan, platform sing mlebu ing jurang, terowongan, watu sing diukir, sisa-sisa benteng sing digantung, kursi Inca lan pemandangan Machu Picchu lan lanskap sing apik ...

Huayna Picchu mung bisa dikunjungi kanthi rong shift, wiwit jam 7 nganti 9 esuk lan wiwit jam 10 esuk nganti awan. Sawise iku, ora ana sing diidini amarga akeh wujud kabut lan wis mlaku lan menek mbebayani. Dadi, ya utawa ya yen sampeyan ora pengin ninggalake gunung iki ing tinta, sampeyan kudu nyakup nalika nggawe tiket. Pilihan liyane kanggo dikunjungi yaiku menek Putucusi duwe sudut pandang Machu Picchu liyane utawa uga, sampeyan dhewe Pegunungan Machu Picchu, sing ana ing ngarepe Huayna Picchu.

Pegunungan Machu Picchu nduwe Dhuwur 3.061 meter lan dalane diwiwiti saka benteng kasebut. Sampeyan tindakake Sirkuit 1 lan tekan ing pos pamriksan. Sampeyan kudu minggat akeh, nanging ora angel amarga ora tajem banget lan cukup jembar. Ngetung mlaku rong kilometer lan mulane luwih saka telung jam.

Nalika munggah, sampeyan bakal weruh kepiye Huayna Picchu lan benteng kasebut ing papan sing luwih murah lan sampeyan bakal nemoni anggrek sing apik. Pungkasan, saka ndhuwur sampeyan duwe tampilan apik ing benteng lan Kali Vilcanota. Dadi, yen sampeyan ora entuk mbukak Huayna Picchu, sampeyan ora entuk tiket, kayata, iki minangka pilihan sing ora bakal nguciwani sampeyan.

Informasi praktis babagan Machu Picchu:

  • Mung 400 wong sing diidini saben dina dipérang dadi rong klompok 200.
  • buku paling ora sak wulan sadurunge.
  • Tiket mlebu ing gunung kasebut ngidini kunjungan menyang benteng ing telung sirkuit lan akses menyang rute alternatif gunung Machu Picchu.
  • Sampeyan kudu mbukak dokumen lan tiket sampeyan lan nalika mbukak kontrol tandha mlebu ing jeneng lengkap ing dhaptar, ing lawang utawa ing njaba.
  • Diitung yen wektu omah yen sampeyan nindakake salah siji saka telung sirkuit lan nambah rute alternatif yaiku nem jam.
  • sampeyan diijini nggunakake jedhing sapisan.
  • Aja njupuk luwih saka mung tas ransel, gunakake obat anti kacamata, kacamata kaca lan sunscreen.
  • bukak museum kanthi potongan arkeologi, kebon botani lan pameran multimedia.
  • nikmati sumber air panas Aguas Calientes
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*