Plancongan Phuket

 

Wis taun 2020 sing elek banget. Kita wis bisa ngarep-arep supaya kita bakal ngiwa pandemi, lan ing sawijining wektu mbesuk kita bisa lelungan kanthi tentrem maneh. Lan nalika kaya ngono, kepiye Phuket?

Phuket yaiku mutiara Thailand. Sing paling apik yen sampeyan pengin pantai pesisir, nyenengake, santai lan swasana internasional. Sawise pandemi, untunge Phuket isih bakal teka lan bakal nampani kita kanthi tangan sing mbukak.

Phuket

Punika a provinsi Thailand, dununge kidul saka negara. Sampeyan uga Pulo paling gedhe Thailand ing Segara Andaman. Nduwe gedhe pengaruh CinaDadi ing endi-endi, ana akeh kuil lan restoran Tionghoa. Malah ana Festival Vegetarian Tionghoa sing dianakake setaun sepisan, kanggo luwih ngrayakake popularitas masarakat Tionghoa lokal.

Pghuket Island nduweni akeh pesisir sing apik, kalebu Karon, Kamala, Kata Noi, Patong utawa Mai Khao, lan bisa uga papan sing paling apik kanggo ndeleng srengenge surup: Laerm Phromthep. Nanging ora kabeh pantai ing sekitar kene, uga ana akeh dalan wengi lan sejarah sing ngundang sampeyan ngerti masa lalu.

Dadi ayo miwiti karo Phuket lawas, kutha lawasApik banget kanggo njelajah lan ngerti kutha lan masarakat, Thailand, Cina, Eropa lan Muslim sing wis milih manggon ing kene. Ing arsitektur Umumé nganggo gaya Tionghoa - Portugis, ing loro-lorone dalan, lan apik banget nganti ana sing diowahi dadi museum utawa restoran utawa toko utawa pondhokan. Kunjungi, contone, Museum Phuket Thai Hua.

Liwat lurung-lurung pusat bersejarah sampeyan bisa ngrasakake gastronomi lokal, njupuk foto saka wong-wong sing manggon ing kono lan ngerteni budaya kasebut. Yen dina Minggu sampeyan bisa ngrasakake pasar jalanan, Lat Yai, luwih becik nyoba kabeh jinis panganan.

Ninggalake Old Phuket ing njaba rute tumuju kidul. Ko Racha duwe loro pulau, Ko Racha Noi lan Ko Racha Yai. Kalorone apik banget pantai pasir putih lan perairan beningan kristal cocog banget kanggo nyilem. Ko Racha Yai dilengkapi kabeh fasilitas, nanging Ko Racha Noi sing paling apik kanggo nyilem lan nyatane mung bus profesional sing duwe wewenang amarga ana pari-pari lan hiu putih.

Kosok baline yaiku Pulo cilik Ko Mai Thon, sisih kidul wetan Phuket, mung 15 km, kanthi pantai sing luwih apik. Pelancong kanthi wektu sithik umume liwat kene amarga cepet tekan kapal. Pantai liyane sing adhem yaiku Hat Patong. Kasedhiya ing teluk lengkung kanthi pasir putih lan kemungkinan olahraga kabeh olahraga turis. Sanalika, ana kutha cilik ing saubengé, uga dilengkapi toko, rumah sakit, restoran lan hotel.

Hat Nai Yang minangka pantai liyane, dununge ing Taman Nasional Sirinath lan kanthi kebon pinus sing apik. Iki diubengi karo terumbu karang lan ana akeh urip segara, utamane penyu laut sing diwiwiti wiwit wulan November nganti Februari. Iki uga ditekani nganggo mobil, liwat dalan, saka Phuket, ninggali kutha Thalang. Saliyane, Topi suron Minangka pantai cilik ing sikil bukit sing ditutup karo wit pinus sing biyasane dadi lapangan golf kanggo Raja Rama VII.

Pesisir cukup tajem lan ing cuaca udan ombak kuwat banget mula ora bisa nglangi. Pantai iku 24 kilometer saka kutha Phuket. Pantai liyane sing tenang lan resik yaiku Hat Laem Sing, kanthi karang lan wit sing nyedhiyani iyub-iyub. mung jarak 1 kilometer saka Hat Surin, sisih kidul. Yaiku, kanthi akeh pantai ing Phuket sing utama yaiku seneng srengenge, segara lan kegiyatan ing pesisir: lelayaran, nyilem, snorkeling, selancar angin, lsp.

Wiwitane dakkandhakake salah sawijining papan paling apik ing saindenging jagad kanggo nonton srengenge surup: Laem Phromthep. Minangka titik paling kidul ing pulo kasebut, yaiku tanjung, sing cocog kanggo motret sing apik. Saka pinggir jurang sampeyan bisa ndeleng garis wit kurma sing mandhuwur ing jurang, ana watu ing segara lan ing sakiwa-tengene Pulo Ko Kae Phitsadan katon. Ana mercusuar uga, dibangun ing Yobel Emas Raja Rama IX, lan saka kana pemandangane tekan 39 kilometer.

Situs Phuket apik liyane, sing dikunjungi kabeh turis, yaiku Kuil Wat Chalong, kuil sejarah sing ngelingake tokoh biksu, Luangpho Chaem saka Wat Chalong, master meditasi Vipassana lan obat tradisional. Raja Rama V diwenehi pangkat kanthi gréja lan barang-barang sing didol ing kene, jimat, dipercaya bisa nglindhungi lan entuk rejeki. Tujuan liyane sing ora bisa dihindari yaiku Buddha Gedhe Phuket, ing bukit, dadi meksa.

Wayahe pas kanggo lunga menyang Phuket, yen seneng pesta bukak Taun Baru Imlek Phuket, pas taun baru cina. Tujuan festival kaping kalih iki yaiku kanggo nuduhake urip lokal kutha lan menehi pengalaman apik marang turis amarga akeh lurung-lurung ing pusat bersejarah ditutup kanggo mobil lan dadi pejalan kaki.

Ana arakan warna-warni, wong nganggo klambi tradisional, demonstrasi panganan, kios panganan ing endi wae lan kegiyatan liyane. Dina terakhir yaiku Dina Doa, tradhisi lokal sing lawas.

Nderek gelombang acara karo akeh wong ing Phuket yaiku Taman Tema Phuket Fantasea, pertunjukan khusus kanggo budaya Thailand. Sing paling apik yaiku kinerja sing diarani Kamala sing kaget, kombinasi seni lan budaya Thailand kanthi efek swara, lampu lan musik lan luwih saka 10 gajah lan kewan liyane ing panggung gedhe. Prasmanan disedhiyakake lan uga ana toko souvenir. Mbukak saben dina kajaba Kamis, wiwit jam 5:30 nganti 11:30 wengi.

Nganti saiki, tinjauan babagan kaendahan Phuket, nanging sadurunge rampung, kita isih sawetara tips kanggo lelungan menyang Phuket:

  • . Pantai ing pesisir kidul mesthi paling akeh pedunung, dene sisih lor luwih sepi lan luwih sithik wong. Pesta kasebut ana ing sisih kidul.
  • . Kabeh pesisir sing luwih gedhe (Kata, Karon, Nai Han, Patong, Nai Han, Nai Yang, Mai Khao), duwe fasilitas lan peralatan kanggo nyilem, selancar angin lan pelayaran.
  • . Phuket minangka papan sing aman, sanajan wengi.
  • . Sampeyan bisa muter sak kutha nganggo tuk-tuk, ana taksi, bus, motor sewaan lan mobil. Tuk-tuk ing kene ora kaya sing ana ing Bangkok, nanging roda 4 lan abang utawa kuning. Bus-bus, Phuket Smart Bus, pindhah saka pantai menyang pantai, lan saka bandara, lan luwih gampang. Sampeyan tuku Kertu Kelinci ing lantai ndhuwur utawa ing toko banjur kabeh.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*