Plancongan Sudan

Sudan iku negara Afrika lanskap sing apik. Iki dudu tujuan wisata kanggo yenIki luwih akeh kanggo petualang lan wisatawan tanpa wedi, nanging yen sampeyan ana ing klompok iki tanpa mangu-mangu, Sudan bakal nantang sampeyan.

Dadi dina iki kita bakal ndeleng kaya apa Sudan lan apa sing bisa ditindakake, yen kita bisa entuk visa lan ngliwati.

Sudan

Afrika iku bawana sing sugih mula mesthi diapusi karo kakuwasan Eropa. Negara-negara kasebut duwe negara-negara bersenjata lan ora nganggo senjata, gabung karo mungsuh mungsuh pirang-pirang abad, promosi perang sipil, kudeta lan dhaptar bencana sing durung rampung kanggo benua umume.

Sudan iku conto. Nalika negara-negara kolonial kasebut mbagi Afrika, dheweke bentuk Sudan kanthi nyakup populasi Muslim saka sisih lor karo wong-wong kidul, padha wae. Mula ing perang sipil wis suwe saya konstan, mula ing taun 2011 Sudan Kidul dadi mandhiri. Konflik terus ana ing sisih kulon, lan mung taun kepungkur mungkasi kediktatoran sepuluh taun.

Kaya kabeh africa Sudan duwe macem-macem lanskap, saka gunung nganti sabana, ngliwati ceramah. Uga duwe penting bhinéka budaya lan kudu dielingi manawa iku wilayah karajan kuna. Dina iki Dipérang dadi limang wilayah: pusat, Darfur, sisih wétan, Kurdufan lan sisih lor.

Sudan Tengah musatake kekuwatan politik, ekonomi lan budaya wiwit ing kene yaiku ibukutha, Khartoum. Kutha kasebut ing endi Nil Biru lan Nil Putih ketemu. Kutha iki minangka kutha gedhe sing dibentuk dening gabungan telung kutha sing dipérang karo Kali Nil lan loro tangané. Khartoum minangka salah sawijining, kursi pamrentah, lan bagean sing paling tuwa ana ing pinggire Nil Putih, dene lingkungan sing luwih anyar ana ing sisih kidul.

Kanggo ngunjungi Sudan, sampeyan butuh visa, dadi ya, sampeyan kudu mbukak konsulat utawa kedutaan kanggo ngolah. Yen sampeyan entuk lan mlebu negara liwat Khartoum, nanging arep pindhah luwih dhisik, sampeyan kudu ndhaptar lan ngolah ijin khusus, sawise teka. Yaiku, sajrone telung dina sabanjure teka, sampeyan kudu ndhaptar karo polisi, lan sampeyan bisa langsung nindakake ing bandara supaya bisa ngilangi.

Kanggo ngerti lan ngunjungi ibukutha, sampeyan kudu nggunakake taksi, minibus utawa taksi motor. Ora ana kapal taksi sing nyambung kutha lan desa ing kali kasebut, mung feri sing nyambungake Khartoum karo Pulo Tuti, ing tengah Kali Biru. Mlaku angel amarga ana telung kutha lan kutha gedhe. Nanging apa sing bisa dideleng ing ibukutha? Sampeyan bisa mlaku ing Lurung Nil, ing pinggir Nil Biru, diubengi karo bangunan kolonial, ing Museum Nasional, wit lan akeh wong sing mlaku-mlaku.

Sampeyan uga kudu ngunjungi Museum Istana Presiden Sudan, ing kebon Keraton Presiden, ing Ganti Penjaga, upacara sing dianakake ing dina Jumuah saben wulan, yaiku pertemuan saka rong Nil, diarani Al-Mogran, sing bisa dideleng saka jembatan logam lan miturut apa sing dikandhakake sampeyan malah bisa mbedakake warna ing antarane kalorone (ya, ora ana foto amarga sapa ngerti kenapa dilarang), uga ana Taman Keluarga Al-Mogran, pasar saka Souq Arabi, ageng, ing Pemakaman Perang Komanwel, kanthi 400 kuburan Inggris sing tilar donya ing Kampanye Afrika Wétan taun 1940-41, sanajan ana uga ing abad kaping XNUMX.

Ing kutha Bandung Omdurman uga ana pasar gedhe, Casa del Kalifa, saiki dadi museum lan Upacara nari sufi, warna-warni, pantes banget dipoto. Wis ing wilayah lor, Bahri, sampeyan bisa nyakseni acara gelut, Nuba Fight, lan pasar Saad Gishra. Yen ora ing wayah sore, sampeyan bisa ngombe teh ing dalan Nil, ana akeh omah teh lan kafe utawa mangan metu. Dadi negara umume muslim njupuk alkohol iku angel dadi kemungkinan sampeyan bakal dadi teetotaler sajrone sampeyan nginep.

Saiki, mesthine sampeyan ora mikir babagan Sudan mung kanggo ngerti ibukuthane. Kasunyatane yaiku yen peradaban ing kene wis umure wis ewonan taun lan wis dadi laladan pirang-pirang kerajaan, sing paling gedhe yaiku Kerajaan Napata, wiwit abad kaping XNUMX SM. Banjur nyusul kerajaan Merowe lan kerajaan Nubia, Kristen, ing abad kaping XNUMX Masehi lan karajan Islam. Peninggalan kerajaan kasebut isih katon saiki lan ana akeh situs arkeologi ing antarane sisih lor lan kidul negara kasebut.

Ayo ndeleng, ing antarane tujuan wisata sing ana Sudan yaiku Sai, sawijining pulau sing ana ing sisih kidul katarak nomer loro kanthi candhi, monumèn lan kuburan wiwit jaman watu wiwitan lan jaman Firaun, nganti tekane Kekaisaran Ottoman. Sadinga musatake warisan pharaonic sanajan ana prekara kerajaan Meroetic lan Napatan. Soleb padha On Tumbus Prasasti Mesir ditemokake ing watu cedhak katarak kaping telu.

Salah sawijining situs arkeologi sing paling penting ing Sudan yaiku Karma. Ing kene ana bangunan gedhe lan kabeh wiwit abad kaping telu sadurunge Masehi. Tabo Kutha kasebut ana ing Pulo Argo, ing sisih kidul katarak kaping telu, lan ngemot kuil Kushite lan barang-barang kuno wiwit jaman Meroetic lan Kristen. Kawa kaya pangilon Mesir ing arsitektur, uga Dongola, ibukutha Kerajaan Kristen Nubia, Mayuria, kanthi mesjid sing biyen dadi greja, istana, kuburan lan omah lawas.

Ibukutha agama Kerajaan Napata yaiku Jebel Al - Barka lan cedhak banyu terjun nomer papat. Ing kene ana kraton, candhi, piramida lan pemakaman saka jaman sing beda-beda ing antarane jaman Firaun, Napatan lan Meroetik. Situs Nuri ngemot piramida lan kuburan kerajaan saka wangsa Napatan. Ing Pemakaman Al-Kuru Dheweke misuwur banget, kanthi watu-watu sing ana gandhengane karo raja-raja Napatan sing pertama.

Kanggo bagean kasebut situs Al - Ghazali Kutha iki ana ing oasis ing Bayoudah sawetara kilometer saka kutha Merowe lan ngemot barang peninggalan saka jaman Kristen. Merowe dhewe minangka ibukutha kerajaan Kush piramida, candhi lan peninggalan awit iku kutha nyata. Papan sing apik kanggo motret yaiku Musawarat Kuning, wilayah sing dadi pusat agama wiwit jaman Meroetic lan wis nulis kuil lan bangunan batu kapur gedhe.

Mlaku kanthi mandiri ing saindenging Sudan iku ora gampang Lan aku ora ngerti yen ora dianjurake uga. Sing paling apik yaiku buku tur Wiwit ngunjungi papan ing Afrika sing ora ana ing peta turis bisa dadi rumit lan nggawa luwih akeh masalah tinimbang solusi. Opo maneh, Sudan ora duwe infrastruktur sing apik kanggo lelungan independen. Sanajan sampeyan nyewa tur, agensi bisa ngatur sawetara isa kanggo sampeyan, umpamane, panjaluk supaya dikirim menyang bandara, kayata.

Un tur khas Wiwitan ing Khartoum lan banjur terus lelungan ing sisih lor, menyang ara-ara samun, menyang Dongola lawas, ana ing tengah-tengah ibukota Sudan lan tapel wates Mesir. Minangka pusat kekristenan ing Sudan. Ora umum yen papan iki kosong, sanajan penting banget, mula gedhene. Tur terus dina sabanjure ing Kush, Tanah Nubian ing antarane air terjun pertama lan kaping papat Kali Nil. Markas Kerajaan Kush sing lawas ing kene ana reruntuhan Kerma, sawijining situs arkeologi sing gedhe lan apik.

Tur terus Desa Wawa nginep ing wayah wengi lan ngunjungi Kuil Soleb nalika subuh, mlaku ing pinggir kali Nil ing antarane wit kurma, njupuk prau cilik lan dalan liwat kebon sing ditandur gandum nganti tekan candhi saka papan sing disaring srengenge. Kuil iki dibangun dening firaun Amenotep III, bangunan sing padha karo candhi Luxor, lan sanajan luwih asor, bangunan iki isih asri lan meh ajaib.

Ana uga Piramida Nuri, dibukak ing dina kaping telu saka tur khas, ing antarane bukit-bukit pasir, dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX SM, sing paling tuwa ing Nubia Tua. Ditututi ing dina sing padha karo kunjungan gunung suci Jebel Barkal, kanthi pemandangan Kali Nil sing luar biasa, piramida lan candhi-candhi kasebut.

Wiwit 2003 yaiku Warisan Donya kanthi kabeh. Pungkasan, tur kasebut dilanjutake lan menehi ngerti babagan piramida Meroe, 200 struktur luar biasa luwih saka 2500 taun, papan sing sekti, candhi Musawarat yaiku Sufra kanthi watu-watu sing diukir kaya kewan lan Kuil Naqa ing ara-ara samun.

Sejatine yaiku amarga Sudan dudu tujuan wisata, mula ora ana literatur babagan negara lan bandha kasebut, nanging yen sampeyan petualang lan seneng rada mandhiri ing antarane reruntuhan, sing ora, aja ragu-ragu ngatur rencana sing luar biasa menyang negara sing apik tenan lan bersejarah iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*