Lembah Carranza, alam lan budaya

España iku negara sing menarik banget kanggo dikunjungi. Saben sudhut duwe dhewe, nanging saiki keajaiban Negara Basque sing ngundang kita: Lembah Carranza. Apa sampeyan ngerti kaendahan Basque iki, papan sing apik kanggo tur luar ruangan, antarane gunung lan gunung, kanthi aliran ing endi wae, gua, batu megalitikum lan khazanah budaya?

Dina iki, Selasa, kita bakal mlebu Lembah Carranza dadi yen sampeyan duwe dhaptar ing tujuan sampeyan, tulis kabeh informasi praktis perlu kanggo ora kejawab sing paling apik.

Lembah Carranza

Lembah iki utamane nyebrang kali sing menehi jeneng Carranza, sanajan ana kali liyane sing luwih cilik. Iki ing wilayah Las Encartaciones lan wilayah kasebut disebarake ing saindenging jurang kasebut, nanging sing paling penting yaiku Concha lan Ambasaguas, ing endi stasiun sepur kasebut.

Ing pariwisata kita bisa mbagi lembah dadi a sektor prasejarah, liyane sektor karo guwa sing luar biasa, liyane karo a warisan sejarah lan budaya ing kraton, omah lan gréja, lan pungkasane a taman tema. Apa sing luwih disenengi?

Ayo dadi pindhah bagean. Wilayah kasebut nduweni akeh kuburan prasejarah, utamane ing Sierra de Ubal. Makam kasebut diwiwiti saka Neolitikum lan Eneolitik, yaiku dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan milenium kaping XNUMX SM. Ing sisih liyane ana Itinerary mezoitikum Haizo, menarik banget kanggo nindakake nanging nganggo mobil. Tujuan:

Sampeyan bisa miwiti tur ing Concha ing dalan BI-3622 sing intersect karo dalan GR-123. Sampeyan mbukak dalan kasebut, mula sampeyan lunga saka Concha menyang Villanueva de Presa, ing sisih kiwa menyang sisih kiwa. Sampeyan uga bisa lunga saka Concha liwat Aldeeacueva menyang prapatan Arreturas lan muter ing sisih tengen, wis mlaku. Ing kana, udakara 10 kilometer, monumen umume cedhak karo rute kasebut.

Ing persimpangan Arreturas, 10 kilometer saka Concha, kayata, ing Dolar Alcuera, ing tengah-tengah rong alas pinus. Banjur, maneh ing Arreturas, mundhak udakara 900 meter, ana dalan rereget lan yen sampeyan ngetutake, udakara 140 meter, ora ana maneh, ana megalitikum Bernalta. Ing cedhak, uga ana megaliths saka La Bohereiza. Tindakake langkah maneh, tindakake rute, sampeyan bakal bisa ndeleng panel informasi babagan Gamelan Megalithic Cotobasero lan ora adoh liyane saka megalitikum Bernia.

El Gundukan kuburan El Muro Ora adoh, uga limang monumen La Cabaña uga gamelan megalitikum Fuentellenaya ing megaliths saka El Fuerte. Sing terakhir ing rute kasebut yaiku La Calera. Kaya sing sampeyan ngerteni, rute kasebut kudu dingerteni lan mung duwe peta supaya bisa ngetutake arah lan ngerti manawa sampeyan bakal nyebrang padang rumput kanthi pager lan mesthi mbukak lan nuli ditutup, ngajeni lingkungan lan tangga teparo.

Mesthi wae, sampeyan bisa nindakake rute iki kanthi dhewe utawa nyewa agensi pariwisata lokal. Yen kedadeyan kasebut, mangkat sedina amarga kalebu mandheg mangan awan lan kunjungan menyang pabrik keju organik ing wilayah kasebut, ing omah pertanian Vista Alegre.

Ing papan kapindho guwa-guwa ing Lembah Carranza Dheweke spektakuler lan swarga kanggo wong sing seneng eksplorasi lemah. Mutiara ing lapangan iki yaiku Guwa Pozalagua, guwa karo stalaktit wujud kembang unik ing donya, kanthi jumlah, mung ngluwihi guwa ing Australia.

Gua kasebut resmi ditemokake ing taun 1957 lan saiki dadi klompok sing luwih gedhe amarga cedhak, sawetara meter, yaiku Torista Carlista, guwa paling gedhe ing Eropa lan nomer loro ing jagad iki. Gua Pozalagua duwe ruangan tunggal amba, dawane 125 meter, dhuwure 12 meter lan ambane 70 meter. Dikenal kanthi jeneng Versailles lan dununge dununge stalactite sing aneh.

Ing pérangan tengah ana tlaga sing amba, sayangé saiki wis meh garing, nanging ora bakal mandheg saka kamulyané salah sawijining guwa sing paling akeh dibukak ing Spanyol. Kunjungan dipandu. Kosok baline, kepiye Torista Carlista? Dhuwure 729 meter, kanthi lawang sing cedhak banget karo pucuk puncak watu gamping sing ndhelikake.

Iki minangka salah sawijining rongga ngisor lemah paling gedhe ing donya lan bisa diakses liwat celah cilik mung 5 nganti rong meter ing dhuwure luwih saka 700 meter. Cerobong asep dawa 68 meter pungkasane ana ing ruangan 84 meter ing sadhuwure lemah, nanging gunggunge ana limang ruangan, kabeh gedhe.

Guwa liyane yaiku Guwa Venta Laperra, ing lereng Gunung Ranero, sawijining situs sing dipanggoni sajrone Paleolitik Tengah lan Atas dening para pemburu lan pengumpul, sing nyathet lukisan, gambar kewan sing apik ing tembok.

Saiki, kita uga bakal ngomong babagan khasanah arsitektur lan agama ing lembah Carranza. Gegayutan karo warisan sipil, desa-desa ing lembah sing beda-beda duwe bandha ing, kayata, sing diarani omah menara sing wis suwe dadi simbol kekuwatan bangsawan lokal. Dheweke omah sing padhet lan tujuan militer sing saiki saya modhifikasi. Sampeyan bakal bisa ndeleng ing Molinar utawa San Esteban, kanthi lengkungan lintel.

Ana uga kraton proporsi harmoni dibangun wiwit abad kaping pitulas, kayata Istana Prieto de Ahedo, ing Ranero, kanthi gaya barok lan klambi ing facade, utawa Istana Trevilla, ing San Esteban, campuran Gothic lan Baroque, utawa Istana Angulo lan Keraton Villapaterna, ing La Lama, kanthi balkon lan watu. Wis wiwit abad kaping XNUMX yaiku Istana Portillo lan Pando lan wiwit abad kaping XNUMX yaiku Spa Molinar, kanthi sumber banyu panas.

Kanggo konstruksi sing paling mulya iki, mesthine ana konstruksi sing luwih sederhana lan luwih populer: fasad watu, balkon, atap minangka visor. Nganti saiki kita wis ndeleng makam megalitikum, guwa-guwa lemah sing larang regane lan bangunan kuna. Kita duwe ing inkwell ing Taman alam Karpin Abentura, papan khusus kanggo bocah-bocah amarga papan perlindungan kanggo kewan galak sing asale saka lalu lintas ilegal utawa ditinggal utawa kalebu spesies sing mbebayani.

Bisa digunakake ing peternakan umur 20 hektar lan dipanggoni udakara 55 spesies beda. Tur kasebut liwat area alas tertutup sing dipisahake dadi rong sektor, sing fokus ing ana jurassic lan dinosaurus lan liyane sing mengko. Kita bakal ndeleng akeh reproduksi ukuran urip, sawetara animatronics, mula dadi nyenengake. Taman iki diresmekake ing taun 1995, ditambahi ing taun 2003, saiki gunggunge patang sektor.

Entri regane 10 euro saben wong diwasa, pitu kanggo pensiunan lan enem euro kanggo bocah umur 4 nganti 14 taun. Dibukak kabeh babak taun wiwit jam 11 esuk nanging ditutup tanggal 24, 25 lan 31 Desember. Kaya sing sampeyan ngerteni, lembah Carranza duwe sawetara prekara, kalebu ing dhaptar tujuan ing Negara Basque. Piye carane?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*