Liburan musim panas ing Mauritius

Biyen, panulis hebat Mark Twain ujar manawa Gusti Allah pisanan nggawe Mauritius lan mengko nggawe swarga, nyalin saka pulau cilik sing terkenal iki. Yaiku, Mauritius minangka swarga ing bumi dadi yen sampeyan isih durung ngerti, sampeyan kudu nyakup ing dhaptar tujuan musim panas sing paling apik.

Wis ilang dina minangka papan perlindungan para bajak laut lan saiki wis nampa pariwisata internasional pantai putih, hotel mewah, kebon sing subur, omah lan kuil kolonial jaman biyen. Budaya ing kene kalebu campuran budaya Tionghoa, India, Prancis lan Kreol dadi… apa sing nunggu sampeyan?

Kunjungi Mauritius

Pancen iku tujuan sing bisa dibukak ing taun amarga cedhak banget karo khatulistiwa lan mesthi ana suhu panas. Nanging, musim dhuwur diwiwiti saka Oktober nganti April yaiku yen lagi panas, umume nampa udan lan asor. Yen sampeyan pengin uwal saka udan, ati-ati, amarga saka Januari nganti Maret yaiku musim siklon lan ing antarane Mei lan September dadi musim salju, ora ana adhem lan garing banget.

Mikir babagan belahan langit sisih lor, sisih kulon lan sisih lor pulo kasebut luwih apik nalika preinan musim panas. Kosok baline, pesisir wétan luwih apik ing musim salju. Yen sampeyan lunga ing musim panas menyang pulau sampeyan kudu ngindhari pesisir lor amarga panas banget. Bab liya sing kudu dipikirake yaiku pulau kasebut duwe mikroklimat tartamtu tegese yen udan ing sawijining panggonan bisa uga ana surya ing papan liya, mula kudu dipikirake nalika nggawe jadwal utawa kegiatan.

Sampeyan teka kanthi pesawat lan ana sawetara maskapai: Air Mauritius, British Airways, Lufthansa, Emirates. Pesawat kasebut bakal nggawa sampeyan ing Bandara Internasional Ramgoolam, ing sisih kidul-wétan pulo lan perjalanan menyang akomodasi sampeyan bakal gumantung ing dununge. Ngetung rata-rata 40 menit, nanging bisa luwih saka sak jam. Umume, yen sampeyan tuku paket, transfer bakal kalebu.

Apa sing bakal dikunjungi ing Mauritius

Pusat pariwisata yaiku Grand Baie. Hotel, layanan hiburan, lan pantai sing paling populer wis rame ing kene. Pesisir wétan paling misuwur lan tanpa mangu-mangu, ana gunane. Pasisir putihé apik banget! Ing pesisir kulon ana pantai sing luwih tenang lan mula luwih akrab. Ana luwih akeh hotel ing pesisir kidul kidul. Kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan bisa pindhah kanthi praktis ing endi wae, mesthi ana lan pantai, ing endi wae sampeyan lunga, sampeyan ora bakal kuciwa. Ana 160 km pantai sing apik lan uga laguna karang.

Sing paling apik yaiku pantai iku pubic, kabeh mau, lan sampeyan duwe parkir lan toilet. Hotel pantai mung sing di resiki yaiku ngresiki utawa luwih apik. Yen sampeyan nginep ing wektu sing suwe lan pengin ndeleng pesisir pulau kasebut luwih lengkap, mula sisih lor luwih apik. Apa? Amarga ana macem-macem pantai, saka pantai pasir putih nganti teluk pribadi utawa liyane kanthi bayangan kasuaren. Wong-wong ing pesisir kulon emas karo banyu sing tenang lan tampilan kartu pos surup.

Sisih kidul luwih kenceng lan mulane konsentrasi para peselancar lan mesthi wae ana sawetara pulau sing bisa dolan mrene. Swarga sing cilik, apik, ora iso lali. Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, pantai sing paling populer yaiku Grand Baie, nanging biasane akeh wong. Banyu ijo zamrud, puluhan kapal cilik, akeh kegiyatan. Ana sing ora bisa tetep meneng amarga akeh tur sing bisa nyewa.

Ana dalan sing nyambung bandara karo Grand Baie sing bener lan sampeyan bisa numpak taksi, nyewa mobil utawa njupuk bis. Rute kasebut misuwur banget. Tujuan liyane sing bisa dituju yaiku Mbukak Biches: a pantai diantrekake karo casuarinas kanthi pasir putih lan banyu tenang amarga diubengi karang. Cocog kanggo pasangan lan kulawarga. Ing kene sampeyan bisa snorkel lan gumun karo atusan iwak cilik warna-warni sing nglangi lan ngubengi.

Sampeyan uga bisa nyilem ing antarane bangkai kapal utawa njupuk foto ing jero banyu utawa mancing laut jero. Loro-lorone ing pantai pertama lan liyane iki ana restoran lan bar kanggo kabeh anggaran. Sampeyan bisa ngombe pasta Italia nganggo anggur utawa sandwich gurita. Sampeyan tekan Trou aux Biches kanthi dalan sing padha karo Grand Baie.

Pantai pasir putih liyane kanthi banyu transparan yaiku La Aux Cerfs Island. Sampeyan arep karo pasangan sampeyan? Iki minangka tujuan sing apik, nanging aja nganti akhir minggu amarga bisa rame. Iki uga a tujuan sing apik kanggo olahraga banyu, wiwit nitih pisang tiup nganti paragliding, liwat prau cepet utawa prahu bajak laut kanggo bocah-bocah, catamaran ing pesisir lan liya-liyane. Uga duwe lapangan golf kanthi pemandangan sing apik.

Nalika pasang surut, sampeyan bisa nyebrang menyang pulau liyane sing luwih cilik, ing Ilot Mangenie, papan pribadi sing kudu dilindhungi undhang-undhang sadurunge, nanging nyedhiyakake lounger lan juru jupuk supaya bisa nemu pengalaman mewah. Kepiye carane sampeyan tekan Pulau Aux Cerf? Kanthi feri, sing mlaku ing antarane 8 esuk nganti 5 sore lan mangkat saka pantai Trou d'Eau Douce utawa saka Hotel Shangri-La Le Tousserok Resort, nanging mung kanggo tamu.

Pungkasane, pantai liyane sing apik yaiku Belle Mare Plage, pantai putih sing dawane 10 kilometer, ayu ing endi sing sampeyan deleng. Nduwe situs nyilem sing disaranake, Pass, angin njamin selancar angin lan layar. Ana akeh hotel lan duwe restoran lan bar. Kanggo ngrampungake, sampeyan uga bisa ngunjungi Cagar Alam Ile aux Aigrettes, sawijining pulau mung 27 hektar sing 800 meter saka pesisir cedhak Mahebourg lan dadi swarga.

Taman liyane yaiku Taman Laut Blue Bay kanthi iwak lan karang sing bisa dideleng saka pantai. Y Mauricio malah duwe geyser, Le Souffleur, sing ngetokake jethe udakara 30 meter nalika ana angin lan pasang pasang surut. Acara sing cukup! Lan yen sampeyan seneng sejarah amarga ana batere kolonial lawas sing ana ing Devil's Point sing nglindhungi koloni Prancis saka basa Inggris, ana Jembatan Cavendish abad kaping XNUMX sing digunakake kanggo ngangkut tebu, Museum Sejarah Nasional utawa Kastil dening Robillard .

Kaya sing sampeyan ngerteni, sawetara dina ing Mauritius bisa nggabungake akeh kegiatan: pantai, segara lan sejarah. Lan gastronomi sing paling sugih ing saindenging jagad.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*