Five tujuan kanggo lelungan dhewe

Wani lelungan

Lelungan sing kesepian

Plancongan karo kulawarga utawa kanca pancen nyenengake. Nanging nglakoni solo uga. Saliyane ngerteni papan sing apik lan wong sing luar biasa, bisa uga mbantu ngerteni luwih becik dhewe lan, ing lelungan tartamtu, malah bakal sinau spiritualitas dhewe. Amarga kabeh alasan kasebut, kita bakal ngusulake limang tujuan ing saindenging jagad sing bisa sampeyan nikmati dhewe.

New York

Apple amba

New York

Kutha Amerika Utara pantes dikunjungi paling ora sepisan ing urip sampeyan. Iki kalebu pot leleh balapan lan nasional sing nggawe budaya lan nyenengake banget. Kajaba iku, ana gandheng cenenge. Sampeyan bisa mlaku-mlaku liwat Central Park, munggah ing Negara Kekaisaran, bukak ing Patung Liberty utawa mlaku liwat West Village utawa Times Square. Lan aja lali mangan salah sawijining asu panas sing misuwur ing dalan.

Nanging, ana alternatif sing kurang populer tinimbang sing kasebut. Contone, saka Ndhuwur RockIng sisih ndhuwur Rockefeller Center sampeyan duwe tampilan kutha sing luar biasa kaya saka Negara Kekaisaran. Sampeyan uga bisa santai Taman Bryant, ing Manhattan, wilayah sing bisa tuku meh kabeh sing dikarepake ing pasar Chelsea utawa sing ana ing Gotham West.

Bangkok

Grand Palace in Bangkok

Istana Agung

Yen sampeyan seneng karo bawana liyane, ibukutha Thailand minangka tujuan sing sampurna kanggo lelungan dhewe. Sampeyan bakal ngerti budaya sing beda banget karo budaya kita lan sampeyan bakal bisa ndeleng adat istiadat sing sampeyan ora bisa mbayangake. Aja lali ngunjungi macem-macem bangunan agama. Contone, ing jejere Grand Palace, sing pantes dideleng dhewe, sampeyan duwe sing terkenal candhi budha zamrud lan rada adoh ing Wat arun utawa Candi Subuh.

Nanging sampeyan uga kudu ndeleng pasar ing kutha, dikemas karo wong lan produk. Sing siji saka Chatuchak, kanthi luwih saka wolung ewu jabatan; Damnoen Park, sing ngambang, lan Mae Klong, sing bakal ngejutake sampeyan amarga wis ana ing ndhuwur jalur sepur sing digunakake. Nalika sepur teka, dheweke mudhun lan, nalika liwat, dheweke dipasang maneh. Akhire, lelayaran Kali Chao Phraya numpak prau lan saluran sing metu saka iku.

Sanajan minangka kutha sing cukup murah kanggo wong-wong Kulon, yen sampeyan pengin ngentekake dhuwit malah luwih sithik, disaranake sampeyan bengi turu ing wilayah kasebut Khao san road. Iki minangka papan sing kebak hostel murah, bar tanpa wates lan ing kana sampeyan bakal nemokake akeh wong sing kesepian kaya sampeyan.

Dublin

Pub The Temple Bar

Bar Temple mitos

Ibukutha Republik Irlandia minangka adegan sing dadi protagonis saka 'Ulysses' dening Joyce lan duwe karisma khusus. Ing Dame Street yaiku Bèntèng Dublin, sing bisa dikunjungi. Lan, ing jejere iki, aja mandheg ndeleng Katedral St. Patrick. Lan uga museum kayata Arkeologi Nasional utawa Seni Modern.

Yen sampeyan uga seneng misteri, sampeyan bisa tur kanthi gratis liwat legenda kutha, papan kayata kastil dhewe, Patang puluh langkah gang utawa desa Viking lawas ing Wood Quay. Kajaba iku, rute iki ora kekurangan kunjungan menyang pub paling tuwa ing Dublin.

Lan, yen sampeyan nggoleki kegiatan ing wayah wengi, pindhah-pindhah ing lingkungan Temple Bar, ing endi mayoritas pub Irlandia khas lan akeh turis.

Reykjavik

Kutha Reykjavik

Reykjavik

Sanajan ibukota Islandia minangka tujuan turis sing cukup anyar, mesthine dadi perjalanan sing migunani. Kutha cilik sing udakara satus telung puluh ewu pedunung kasebut akeh menehi sampeyan. Ing distrik Miöborg sampeyan bakal nemokake gedung Parlemen lan kursi pamrentahan. Lan cedhak banget karo Perpustakaan, ing Teater Nasional lan katedral kuno. Iki dijenengi kaya iki kanggo mbedakake Greja Hallgrímskirkja utawa katedral modern, sawijining bangunan sing uga pantes ditingali kanthi kaagungan lan kaunggulan konstruktif.

Nanging ing sisih njaba, ing sisih wétan, sampeyan bakal nemokake Museum Rakyat Arbaer, ing ngendi sampeyan bisa sinau babagan kabiasaan tradisional lan adat istiadat masarakat Islandia. Pancen ing pinggiran kutha kasebut ana sawetara wilayah sing bisa dipikirake Lampu Lor, pertunjukan unik ing jagad iki. Nanging, sampeyan kudu nyoba nalika wengi wis surem.

Pungkasan, yen sampeyan pengin animasi, ana akeh bar ing kutha sing nawakake acara. Ing sawetara ana konser jazz lan pagelaran komedi utawa acara joget liyane. Saliyane, babagan gastronomi khas, meh luwih becik ora nyoba. Kuat banget lan ora cocog banget kanggo rasa Mediterania. Yen ngomong babagan hiu fermentasi utawa kepala cod sing dimasak ing duduh kaldu pitik, sampeyan bisa ngerti apa sing dikarepake. Luwih becik sampeyan duwe asu panas saka sing disedhiyakake Baejarins bestu, dununge cedhak pelabuhan.

Amsterdam

Amsterdam

Salah sawijining kanal ing Amsterdam

Uga ibukutha Walanda minangka tujuan sing apik kanggo sampeyan lelungan dhewe. Kita njamin yen sampeyan ora bakal bosen amarga akeh sing kudu dideleng lan luwih-luwih ing endi wae kanggo seneng-seneng.

Kanggo miwiti, sampeyan helm sajarahDibangun ing abad kaping XNUMX, iku salah siji sing paling gedhe ing kabeh Eropa. Lan, ing sakiwa tengene, ana akeh saluran sing bisa dilayari, mula kutha kasebut dikenal "Venesia sisih lor". Saben dina ana prau sing menehi wisata. Disaranake sampeyan nggunakake salah siji saka pelayaran wengi.

Nanging salah sawijining kunjungan sing ora bisa dilalekake ing Amsterdam yaiku Museum Van Gogh. Lan, minangka pelengkap, yaiku museum nasional, ing kana ana akeh karya Rembrandt, Vermeer utawa Hals. Sampeyan uga kudu ndeleng Kraton, pasar kembang sing nyengsemake, ing Kabupaten lampu abang ing endi Greja Tua lan Vondelpark.

Minangka kanggo plancongan, aja lali kopi ing salah sawijining wong sing misuwur warung kopi saka kutha. Lan, kanggo mangan utawa duwe cemilan, bukak ing Leidseplein, salah sawijining sing paling rame ing Amsterdam. Kosok baline, yen sampeyan pengin tuku buku bekas, mampir ing Alun-alun Spui, ing ngendi ana pasar kanggo dheweke.

Minangka kesimpulan, yaiku limang tujuan sing apik kanggo lelungan dhewe. Ana akeh liyane, nanging sampeyan bisa uga yakin manawa sing wis kasebut ora bakal nguciwani sampeyan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*