Kursi Lipton, Olimpiade teh ing Sri Lanka

kursi lipton sri lanka

Dina iki aku bakal ngandhani babagan tamasya penting ing Sri Lanka, ing Kursi Lipton, titik saka Sir Thomas Lipton ngontrol kabeh kebon teh lan diekspor menyang saindenging jagad. Sri Lanka minangka salah sawijining negara paling penting ing produksi lan ekspor teh kabeh jinis.

Amarga sampeyan wis bisa nyimpulake, iki minangka Perkebunan perusahaan Lipton ing Ceylon, salah sawijining merek teh paling penting ing saindenging jagad. Perkebunan liya ana ing India, Indonesia lan Kenya.

Kursus kasebut dununge ing gunung-gunung ing sacedhake kutha Haputale, ing tengah-tengah negara kasebut, lan minangka jendela alam sing sampurna kanggo mbahas dataran kidul, tengah lan sisih wétan Ceylon sing diwenehi jarak cedhak 2000 meter.

Kepiye cara menyang kebon teh lan Kursi Lipton?

Kanggo njaluk menyang Haputale, aku nyaranake bukak sepur, saka ibukutha Colombo utawa saka Kandy utawa Ella. Jaringan rel Sri Lanka dianggep minangka sing paling apik ing saindenging jagad. Dheweke minangka sepur lawas sing diwarisake saka kolonisasi Inggris, lan sanajan kasunyatane sirkulasi kanthi kecepatan sing cukup alon, dheweke tekan titik paling penting ing negara kasebut. Garis sing diwiwiti saka Ella menyang Haputale lan Kandy mbukak lanskap unik. Aku negesake, menyang Haputale nganggo sepur, mula regane.

kursi lipton sri lanka kutha

Kanggo mlebu ing area perkebunan saka Haputale sing paling gampang yaiku tuk-tuk (udakara 10 km lan rega sing bisa dirembug). Kanthi jinis kendaraan iki, sampeyan bisa mbukak kabeh titik Lipton tanpa masalah. Bakal dadi masalah kanggo negosiasi rute lan rega karo sopir, dheweke bakal bisa ngenteni sampeyan ing saben kunjungan.

Uga ana pilihan kanggo teka kanthi transportasi umum menyang pabrik lan sawise ganti Tuk-Tuk kanggo nggawe lelungan sing isih ana.

Dalan munggah gunung cukup sempit lan ora dirawat kanthi becik. Aku mikir manawa wong-wong sing pengin ngunjungi kebon teh nganggo mobil dhewe utawa nyewa mung bakal bisa menyang pabrik.

Kursi Lipton ana ing pucuk gunung nanging untunge wis diaspal ana ing kana. Mlaku paling wani saka pabrik menyang pucuk gunung paling dhuwur. Aku dhewe ora nyaranake yen cerah banget, amarga lelungane cukup dawa.

Apa sing kudu ditindakake lan apa sing bakal katon ing Lipton?

Wangsulane gampang kebon teh. Kabeh sing bisa dideleng ana gandhengane karo teh lan kabeh kutha lan kutha ing wilayah tengah utamane kalebu teh (lan pariwisata).

kursi lipton sri lanka wanita

Aku nyaranake sampeyan tur sadina muput:

  • Bukak karo tuk-tuk saka Haputale menyang pucuk gunung, ing Kursi Lipton banjur deleng pemandangan hijau sing luar biasa lan populasi pangumpul tanduran. Sawise ing pucuk, cuaca lan kabut sing diidini, sampeyan bakal bisa ndeleng bagean gedhe saka pulau Sri Lanka. Pemandangan kasebut sebanding karo puncak Ceylon penting liyane, yaiku Pucuk Adam, salah sawijining daya tarik negara India. Ing jalur iki, uga ana bar cilik sing bisa ngombe teh Lipton lan nikmati pemandangane.
  • Banjur aku bakal lunga menyang pabrik Lipton, ing sisih endi. Muga-muga sampeyan bisa ndeleng sepira abot godhong teh sing diobati para kolektor. Lan ya, dakkandhakake kanthi feminin amarga kabeh wanita. Miturut apa sing dicritakake, amarga wanita duwe obat sing luwih apik nalika nglumpukake godhong tinimbang pria.

kursi lipton sri lanka views

  • Dolan maring pabrik lipton. Apa wae perusahaan sing sampeyan tekani, dheweke bakal nerangake proses nggawe teh dhewe, saka panen ing perkebunan, liwat filter godhong, diproses dening saben mesin lan pungkasane ngekspor lan didol. Saben wektu, dheweke bakal negesake manawa para buruh duwe kondisi kerja sing apik lan kabeh adhedhasar kesempurnaan lan perhatian kanggo para pekerja lan pelanggan. Aku dhewe kudu lunga menyang pabrik kaping pindho amarga dina pisanan ana mogok kerja para pekerja. Siji bab sing kudu dielingi yaiku sampeyan ora bisa motret interior interior pabrik, aku percaya amarga kerahasiaan profesional.
  • Metua dalan sing dicoba lan coba nyedhaki kutha-kutha tanggané, papan dununge para pekerja saka pakebonan teh. Narik banget kanggo ndeleng gaya urip pedesaan babar blas. Perusahaan teh nggawe sekolah lan uga rumah sakit cilik ing kutha-kutha kasebut.

kursi lipton sri lanka panen

  • Dolan maring Haputale. Sanajan ora apik banget, aku mikir sampeyan kudu ndeleng kutha iki, sing paling penting ing wilayah kasebut. Pendhudhuk sing akeh nggodhok, wong, swara lan mobil; ya, toko teh ing endi wae.

Aku dhewe ngunjungi 3 perkebunan teh lan perusahaan: Lipton, Pedro Tea State lan kebun lokal. Aku pengin duwe visi sing luwih global karo perusahaan ukuran menengah lan sing cilik. Ing perusahaan lokal aku ora bisa ngunjungi pabrik, uga ana mogok mogok, nanging perkebunan. Pedro Tea State, ing Nuwara Eliya uga ngekspor ing saindenging jagad nanging tanpa dadi Lipton.

kursi lipton sri lanka ceylon

Saben lelungan menyang Sri Lanka kudu kalebu tur sepur ing sisih pegunungan ing pulau kasebut lan kunjungan menyang kebon teh. Lipton's Seat minangka conto apik perkebunan lan lanskap, sing ringkes, tamasya sing disaranake 100%.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*