Cala Macarella

Cala Macarella minangka salah sawijining pesisir paling ayu ing Pulo Menorca. Dumunung ing sisih kidul kulon, cedhak karo kutha sing asri Benteng, ibukutha kuno pulau kasebut, saben taun nampa ewu turis sing pengin dipoto.

Kayane daya tarik jurang cilik iki kanthi tembok watu gamping lan meh prawan durung cukup, ing jejere sampeyan duwe Cala Macarelleta, malah dimensi sing luwih cilik lan cocog kanggo praktik nudisme. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Cala Macarella, disaranake sampeyan terus maca.

Apa sing diarani Cala Macarella?

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan sing kudu diwenehake babagan Cala Macarella yaiku aspek sing apik banget. Pasir putih lan perairan biru pirus bakal narik kawigaten sampeyan. Iki uga papan sepi sing dilindhungi dening gunung cilik watu padhet, kaya sing wis dakkandhakake marang sampeyan, nalika mau digawe guwa sing, wiwit jaman biyen, digunakake minangka papan perlindungan kanggo akhir minggu.

Ing sisih ngarep, sampeyan duwe godhong Alas pinus sing tekan pantai dhewe lan lanskap sing menarik bukit pasir. Sanajan dadi papan sing adoh, ing musim panas pasisir rame. Ana sawetara wong sing plancong ing Pulau Menorca sing ora ngunjungi. Paling ora, kabeh wong pengin njaluk dheweke difoto ing papan sing apik banget.

Kajaba iku, duwe bar pantai sing cukup gedhe sing bisa dipangan sadurunge bali menyang pantai. Kanggo kabeh iki, bisa uga luwih becik yen sampeyan menyang Cala Macarella mlebu primavera oke awal tiba kanggo nikmati kanthi luwih ayem.

Ndeleng saka Cala Macarella

Cala Macarella

Guwa-guwa ing jero banyu

Jengkal sing apik iki uga duwe sawetara guwa ing jero banyu sing bisa dikunjungi nalika lagi prakteke snorkeling. Kanggo nemokake, sampeyan kudu nglangi metu saka wilayah sing wedhi ing sandhinge tebing sisih kiwa. Udakara satus sèket meter, sampeyan bakal nemokake rongga kasebut. Dheweke minangka woh alam karst watu sing nggawe tembok sisih sing bingkai pantai lan uga ing sadhuwure segara, kaya sing wis diandharake sadurunge.

Nanging, jubin segara Cala Macarella ora apik banget. Sandy lan ora sugih ing flora lan fauna. Sampeyan ora bakal bisa ndeleng jinis ganggang, segawon lan spons, lan kanthi nasib, tapaculo (iwak padha karo sawijine) nyamar ing wedhi ing sisih ngisor.

Carane njaluk menyang Cala Macarella

Objek wisata liyane sing apik ing pantai cilik iki ana gandhengane karo cara tekan kono. Sampeyan bisa nindakake kanthi dalan, nanging kita ora ngomong babagan iki, nanging babagan rute hiking sing apik: ing Camí de Cavalls.

Jalur sing ngubengi kabeh pulau Menorca dikenal kanthi jeneng iki wiwit Abad Pertengahan, nalika dadi raja Jaime II Dheweke ngumumake undang-undang sing nuntut Menorcan duwe jaran kanggo mbela pulau kasebut saka serangan bajak laut.

Saiki, rute sing apik iki, sing nawakake sampeyan mujur nengen apik banget, direhabilitasi lan dipérang dadi tahapan. Salah sijine, sing nyawiji teluk Turqueta lan Galdana, liwat Cala Macarella. Sawise mlaku-mlaku sajam liwat alas lan jurang sing menehi pemandangan sing apik banget, sampeyan bakal tekan Macarella. Sedhela luwih dhisik, yen sampeyan nengen, sampeyan uga bisa ngunjungi Cala Macarelleta.

Camí de Cavalls

Camí de Cavalls cedhak Cala Macarella

Saliyane, amarga sampeyan wis njupuk Camí de Cavalls lan yen sampeyan kuwat banget, sampeyan bisa ngetutake Cala Galdana, keajaiban alam Menorcan liyane, ngliwati pirang-pirang sudut pandang sing menehi mujur nengen sing ora ana tandhingane.

Nanging, kaya sing wis dakkandhakake, sampeyan uga bisa menyang Macarella kanthi dalan gedhe. Ana bis menyang pantai iki saka Benteng. Nanging, yen luwih seneng nganggo mobil dhewe, sampeyan kudu mbukak dalan sing dituju pantai kidul, arah menyang Santo Yohanes saka Misa. Sawise ngalih menyang Cala TurquetaSampeyan bakal teka ing parkiran mobil, sing mbayar lan udakara udakara limalas menit mate saka Macarella.

Sekitar Cala Macarella

Lengkap kanggo kunjungan ing pantai iki yaiku kutha Benteng, tanpa mangu-mangu sing paling bersejarah ing Menorca. Ora kanggo apa-apa, ibukutha nganti 1714, nalika Inggris ngrebut. Saiki ibukutha yaiku Mahon, nanging monumen gedhe ana ing Ciudadela.

Benteng

Mbok sing paling apik ing kutha kasebut yaiku kutha lawas, digawe kanthi lurung-lurung sing sempit kanthi jeneng aneh (contone, «Que no pasa») lan sing gabung ing katedral santa maria. Iki minangka bangunan gaya Gothic Catalan sing apik dibangun ing abad kaping-XNUMX Kapel Jiwa, digawe ing XVIII ngetutake kanon Baroque.

Ing pusat sejarah Ciudadela sampeyan duwe minat liyane. Contone, ing Alun-alun lair, ing ngendi sampeyan bakal weruh obelisk sing mengeti kamenangan nglawan kapal Turki sing dipimpin dening Laksamana Pialí ing taun 1558. Sampeyan uga bisa ngunjungi biara San Agustín, wiwit abad kaping pitulas lan ing njero sampeyan bakal nemokake museum keuskupan sing menarik. Iki, kajaba kanggo tukang emas agama, duwe potongan leluhur budaya talayotic, dikembangaké ing Pulo Balearic ing jaman Bronze lan Iron.

Titik liyane sing apik ing Ciudadela yaiku pelabuhan, ing endi sampeyan bisa ndeleng fenomena penasaran ing rissaga. Ing kahanan swasana tartamtu, segara munggah lan mudhun nganti kebanjiran. Sampeyan bakal kesengsem ndeleng kepiye kapal-kapal kasebut nolak kekarepan serangan laut.

Katedral Ciudadela

Katedral Citadel

Promenade nggawa sampeyan menyang kastil San Nicolás, dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo mbela kutha kasebut saka serangan mungsuh. Lan bangunan liyane sing apik ing Ciudadela sol el Istana Torresaura, sing nanggepi Gothic Levantine lan Balai Kota, dibangun ing beteng lawas.

La Naveta des Tudons

Kosok baline, ing dalan sing mangkat saka Ciudadela menyang Mahón, sampeyan bakal nemokake konstruksi panguburan iki sing pas karo Budaya Talayosis apa sing wis dibahas. Wis ilang watu ing sisih ndhuwur. Lan, yen kita kudu nggatekake legenda, iki bakal nerangake panjelasan sing penasaran.

Kaloro raksasa padha rebutan katresnan bocah wadon. Kanggo mutusake sapa sing pantes dikawinake, sing siji janji bakal ndhudhuk nganti nemokake banyu, dene sing liyane bakal nggawe kapal watu. Nalika sing terakhir njupuk sing pungkasan kanggo ngrampungake konstruksi, dheweke krungu kepiye wong liya bengok-bengok yen dheweke nemokake banyu kasebut. Banjur, sing pertama, kalah lan nesu, mbuwang watu sing nuwuhake bolongan kasebut, mateni lawane. Amarga wedi banget, dheweke mlayu lan ora ana wong loro sing omah-omah karo bocah wadon kasebut.

Ing kesimpulan, Cala Macarella Iki minangka salah sawijining pesisir paling ayu ing Menorca kanggo pasir putih lan perairan biru pirus lan lingkungane sing luar biasa. Maju lan dolan mrana. Sampeyan ora bakal getun.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*