Maderuelo

Kutha Maderuelo

Maderuelo

Kutha Maderuelo Segovia dununge ana ing sawijining bukit ing wiwitan Sakit kali Riaza lan diubengi dening Waduk Linares. Umur kasebut dadi jaman sing apik banget ing abad kaping XNUMX, sawise didunungi maneh rong atus taun sadurunge minangka wilayah wates antarane wong-wong Kristen lan Muslim. Banjur dadi mudhun. Nanging wis bisa njaga tampilan abad pertengahan lan lingkungan sing istimewa.

Kanggo kabeh iki, iku Komplek Sejarah-Sejarah lan papan gaib sing kudu sampeyan kunjungi yen lelungan menyang provinsi Segovia. Minangka anekdot, kita bakal ngandhani manawa seri 'Tierra de lobos' difilmake ing kana. Yen sampeyan pengin ngerti, kita bakal nuntun sampeyan liwat papan sing paling apik.

Apa sing kudu dideleng ing Maderuelo

Monumen Maderuelo utamane nanggepi Seni Romanesque. Nanging, minangka wilayah tapel wates, wilayah kasebut uga dihargai Unsur Mudejar. Kita bakal nuduhake sing paling apik.

Lengkungan Villa de Maderuelo

O lawang ngarep menyang Maderuelo ing sisih kulon, ditemokake ing salah sawijining bagean saka tembok abad pertengahan sing saiki dijaga. Iki minangka akses ing bentuk kubah sing, ing njaba, nuduhake lengkungan setengah lingkaran. Isih duwe postern, bukaan sing luwih cilik sing nyebabake plumbung, uga lawang lan bolt kayu sing kandel.

Lengkungan Villa

Villa Arch

Alun-alun San Miguel

Sawise ing desa, sampeyan bakal tekan alun-alun iki, digawe kanthi omah abad pertengahan. Façade kalorone yaiku Romanesque lan sing nomer telu yaiku Gothic. Kajaba iku, ing siji sampeyan bakal weruh klambi ing omah Villena, sing nanggepi kanon rococo.

Greja San Miguel

Tembok konstruksi iki dadi tembok ing sisih kulon Maderuelo. Iki minangka candhi Romanesque dibangun ing pertapan sadurunge menara lonceng bunder wis dijaga. Kajaba iku, ing abad kaping XNUMX, nave persegi dowo liyane ditambahake kanthi pungkasan a bulrush cilik. Ing njero ati sing tenang banget, sampeyan bakal nemokake lengkungan Gothic lan macem-macem pemakaman kulawarga terkenal ing wilayah kasebut.

Greja Santa Maria

Dibangun kanthi campuran ashlar, bata lan batu, minangka pot leleh gaya arsitektur sing nyata. Nanging, sing paling penting, iku minangka siji-sijine candhi ing kabeh provinsi Segovia sing ngreksa unsur-unsur gaya caliphal. Iki ngetrapake dhuwure nave tengah, sing uga ditutupi nganggo belfry kanthi lima lonceng. Jendhela Mudejar ing salah sawijining sisih uga katon apik. Ing atrium kasebut yaiku alcacer lan barbican, sing duwe fungsi pertahanan kanggo populasi.

Foto greja Santa Maria

Greja Santa Maria lan Barbican

Menara Kastil

Iki minangka kastil pungkasan sing njaga akses saka sisih lor. Nanging, sampeyan isih bisa ndeleng tata letak alun-alun beteng kasebut. Kajaba iku, ing njero lemah sampeyan bisa ndeleng wadhah wadhah. Wiwit 1949 iku Aset Minat Budaya.

Pintu Lingkungan

Disebut amarga akses menyang kuartal Yahudi ing Maderuelo, iki uga minangka lawang mlebu kutha ing sadawane dalan sing munggah saka kali Moralejos. Iki minangka akses kubah kanthi loro lengkungan setengah bunderan ing pungkasane. Kajaba iku, dipasang ing lawang, sampeyan bakal weruh bangunan sing maune dadi Menara waspada lan sing uga dadi hostel para peziarah.

Monumen ing sekitar Maderuelo

Uga ing njaba desa, sampeyan bisa ndeleng monumen sing regane gedhe. Yaiku kedadeyane Jembatan Lawas, sing dianggep sawetara ahli saka jaman Romawi, sanajan kayane umume abad pertengahan. Iki sebagian didhelikake ing banyu banyu waduk Linares. Mula, kanggo ndeleng kanthi apik, sampeyan kudu mlaku nalika musim kemarau.

Kajaba, ing njaba Maderuelo yaiku padepokan Veracruz, katalog minangka Monumen Nasional wiwit taun 1924. Menanggepi cara nggawe Templar lan ing njero ana salah sawijining gambar bergambar Romanesque sing paling penting ing kabeh Castile. Nalika pertapa dieksploitasi kanggo nggawe waduk Linares, fresko kasebut digawa menyang Museum Prado.

Tampilan padepokan Veracruz

Padepokan Veracruz

Sampeyan uga pantes nyedhaki padepokan Castroboda. Wiwit abad kaping XNUMX lan dibangun dening para warga dhewe kanggo dadi candhi kanggo para pelindung kutha kasebut.

Warisan alam

Yen sugih minangka kompleks monumental Maderuelo, luwih-luwih kompleks modern. Kaya sing wis dakkandhani, kutha kasebut diubengi karo waduk Linares, ing endi sampeyan bisa nglangi utawa bisa kayak. Nanging, sing paling penting, ing kutha Segovian kasebut Taman Alam Hoces del Río Riaza, kanthi tembok sing gedhe banget ing jurang. Ana liyane ing provinsi Segovia, nanging mungkin arit iki sing paling nyengsemake.

Taman iki duwe taman gedhe kasugihan botani ing endi wit-witan kayata elm, poplar lan abu katon diubengi dening vegetasi pinggir kali. Nanging, dhasar, iki minangka keajaiban saka sudut pandang ornithologis. Nyatane, omah-omahé a cadangan raptor, kanthi salah sawijining populasi wulung griffon paling gedhe ing negara kita.

Sampeyan bisa seneng sawetara tilase hiking Ing sekitar wilayah kasebut. Salah siji sing paling terjangkau kanggo rute sing cendhak (meh limang kilometer) yaiku bunder sing diwiwiti lan pungkasan ing Maderuelo, kanthi plancongan ing sakiwa tengene Riaza. Pilihan liyane yaiku rute sing diwiwiti saka kutha lan rampung ing pertapaan Hornuez.

Sakit saka Riaza

Taman Alam Hoces del Río Riaza

Apa sing bakal dipangan ing Maderuelo

Salah sawijining sarana utama panginepan kutha Segovian yaiku pariwisata. Mula, hotel kasebut duwe sawetara hotel lan restoran pedesaan. Gas gastronomi ing wilayah kasebut padha karo propinsi Segovia, kanthi piring kayata babi cilik utawa wedhus panggang, ing Kacang goreng saka La Granja utawa iwak segovian.

Sampeyan uga bakal nemokake ing villa sosis krasan sing megah, jamur mangsak utawa sawetara trotter babi sing enak. Lan, kanggo panganan cuci mulut, rasa sing enak Ponche Segoviano, sing dudu minuman, nanging kue sing apik banget sing duwe kue bolu nganggo sirup, marzipan lan krim.

Apa wektu paling apik kanggo ngunjungi Maderuelo

Kutha Segovian duwe iklim sing adhem ing musim salju. Sawetara dina suhu sawetara derajat ing ngisor nol didaftar. Presipitasi ora akeh banget, nanging luwih dhuwur tinimbang sisa Castile. Kosok baline panas banget, utamane wulan Juli lan Agustus, kanthi suhu udakara telung puluh derajat Celcius. Mula, tanggal paling apik kanggo lelungan menyang Maderuelo diwenehake ing wulan April, Mei, September lan Oktober.

Carane njaluk menyang Maderuelo

Yen sampeyan lelungan nganggo mobil, sampeyan kudu ngerti manawa dalan sing mlebu kutha Segovian yaiku SG-945 lan ing njero villa sampeyan bisa parkir. Kosok baline, yen sampeyan seneng lelungan kanthi bis, sampeyan kudu luwih dhisik menyang ibukota Segovia. Saka kana sampeyan duwe baris biasa, sanajan butuh udakara rong jam lan mung ana siji lelungan sedina. Kajaba iku, godhonge jam 14 sore. Mula, kita ora nyaranake kanggo kunjungan turis.

Ing kesimpulan, Maderuelo Iki minangka salah sawijining kutha sing cedhak karo kutha sampeyan lan kudune dikunjungi. Maju lan nyedhaki lan nikmati lingkungane lan monumen kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*