Mallos de Riglos

Jagad iki duwe papan sing aneh, papan sing kayane wis diukir dening ahli sing sarat gaya saka wong sing ora dingerteni. Yaiku kedadeyane Mallos de Riglos, formasi geologi sing apik banget lan apik ing Spanyol.

Kabeh mallo duwe jeneng lan mesthi kabeh wilayah ngajak sampeyan latihan kegiatan gunung, Dadi, yen sampeyan seneng ing njobo lan nantang katrampilan utawa nikmati pemandangan sing ora bisa dilalekake, kepiye yen mlaku-mlaku Huesca lan apa sampeyan ngerti Mallos de Riglos?

The Mallos de Riglos

Dheweke dununge ing kutha Riglos, provinsi Huesca. Sampeyan nemokake dheweke mung 45 kilometer saka kutha Huesca dhewe ing pra-Pyrenees. Riglos minangka kutha sing apik dibangun ing pinggir Kali Gállego, salah sawijining anak sungai utama Ebro lan dawane meh 194 kilometer. Ana meh 50 wong sing manggon ing kene, mula ana turis utawa pendaki sing luwih akeh tinimbang pendhudhuk, nanging ora bisa ilang, kabegjan, perawatan sing apik.

Temenan sing dadi daya tarik utama Riglos yaiku ala. Ahli geologi ujar manawa inggil kasebut khas dibentuk minangka asil saka dhuwure Pyrenees lan kasebut kasusun saka endhepan watu, pasir lan kerikil.

Katon yen pegunungan digawe, erosi nyebabake bahan akeh ditarik menyang amben kali menyang Ebro, nanging didepositake lan didheplok ana ing kana. Tangki raksasa pungkasane munggah lan dheweke diukir dening erosi angin lan banyu nganti entuk formulir saiki, dadi akeh cerobong asep.

Kaya sing wis dakkandhakake ing wiwitan ana akeh mallo lan masing-masing duwe jeneng dhewe-dhewe. Ing sawetara kasus, iki nuduhake kemiripan soko (Knife, Screw, Visor), kanggo wong sing wis munggah, utawa menyang omah-omah lawas Riglos kayata Pisón lan Firé. Kita bisa klompok dadi telung klompok gedhe: ing Fils gedhe, cilik lan diarani.

Antarane amba ala padha nyorot ing Ram, sing Puro, sing Firé kanthi limang poin, Castilla, ing Pisau, uga diasah, ing Langsung lunga, La Visera, el Frechín lan el del Agua, umpamane. Antarane ing baddies cilik yaiku Herrera, La Magdalena, El Colorado, El Chichín, ing Banyu abang, Kapabilitas utawa Cored, umpamane.

Kosok baline yaiku Massif d'os Fils, stratifikasi horisontal karo Peña don Justo, sekrup lan sekruplan Temboke Wulung, kadang diarani Mallo Arcaz. Sejatine yaiku apa wae sing apik banget. Kabeh mallos Riglos nyengsemake amarga tembok sing vertikal bisa nganti 300 meters lan papan dununge luwih lanjut nghias kertu pos amarga dununge ana ing jejere kutha lan kali Gállego. Dheweke ora precaya.

Jinis papan kasebut kanthi alami narik kawigaten para wong sing seneng munggah gunung utawa alam umume. Daya tarik kasebut lair ing abad kaping XNUMX nanging saiki isih urip. Lan sing paling apik yaiku kanggo munggah mallos, ora prelu dadi pendaki trampil utawa gunung amarga ana sing bisa munggah mlaku. Iki minangka kasus Mallo del Agua, Paredón de los Buitres, Melchor Frechín, Visera utawa Massif d'os Fils.

Menek Mallos de Riglos

Wong ala dheweke duwe sawetara rute sing beda-beda nanging sampeyan kudu ing kahanan fisik sing apik. Dalan-dalan mallos, peralatane, cukup beda-beda (Sawetara modern banget lan sing liyane klasik) mula sampeyan kudu menehi informasi sadurunge, supaya ora nemoni kejutan.

Antarane ala sing bisa munggah yaiku: Mallo Fire (duwe rong cara), Visor ing (kanthi track siji), ing Mallo Melchor Frechín (kanthi papat trek), ing Mallo Piso kanthi papat trek), ing Colorado, perlu dingerteni manawa iki minangka mallo sing paling gampang lan paling cilik, lan kanthi sawetara rute luwih saka 120 meter dilengkapi kanthi apik, lan Jarum Abang kanthi 150 meter kanthi trek. Malon lan Colorado iki paling populer ing antarane para pendaki sing seneng ketinggian sing kurang.

Ana rong papan perlindungan ing ngendi sampeyan bisa turu utawa ngaso utawa nyiyapake kemah. Salah sijine yaiku Gómez Laguna ngungsi sing dununge ana ing ngarep lawang dusun Riglos. Akomodasi iki duwe bar lan kantin sing dibukak sedina muput, nawakake nedha awan lan nedha bengi lan duwe menu bocah-bocah. Kajaba iku, duwe teras sing apik kanthi pemandangan panorama sing hebat. Yen sampeyan ngunjungi situs web papan perlindungan iki, gunakake lan deleng webcam online kanggo ndeleng baddies. Saben jam dianyari!

Apa regane kanggo taun 2018 iki? Nyewa peralatan lengkap liwat ferratas kanthi rega 15 euro lan saben barang kanthi rega 5 euro. Peralatan sewa duwe garis jangkar kanthi sink, helm lan sabuk. Pancuran udan dikenani biaya 3 euro antara 9 esuk nganti 8 wengi. Ing babagan akomodasi dhewe, nawakake rong jinis kamar, siji kanthi wolung kasur kanthi kasur susun lan loro kamar dobel. Dheweke kalebu sprei, kemul lan pemanas.

Kosok baline, kajaba papan perlindungan iki ana papan kemah: Kamping Armalygal. Iki minangka perkemahan ekologis sing berkelanjutan bungalow, kolam renang, bar lan restoran. Ana ing Murillo de Gállego, ing Zaragoza lan dikenani biaya 5 euro saben wong diwasa kanggo kemah, saben wengi, lan 95 euro kanggo bungalow papat wong. Kalebu PPN.

Tekan Riglos iku gampang banget. Desa kasebut dununge ana ing antarane Murillo de Gállego lan Ayerbe, ing provinsi Huesca, lan bisa dituju kanthi mbukak National 240, njupuk dalan ing dalan 250.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*