Mangan ing Lisbon

Restoran ing Lisbon

La Ibukutha Portugal minangka papan sing biasane dikunjungi kanthi pesona, amarga ndeleng lurung-lurung nanging uga kanggo gastronomi sing enak. Kutha iki ora mung kudu mlaku kanthi mlaku, nanging uga ngajak kita mampir ing akeh restoran sing ana. Kajaba iku, sampeyan ora kudu mbuwang akeh yen pengin mangan kanthi apik ing Lisbon.

Ayo ndeleng apa sajian kasebut Gastronomi Portugis sing bisa dirasakake ing restoran. Sampeyan uga kudu ndeleng sawetara panggonan kasebut sing bisa dadi panggonan sing bisa dikunjungi. Amarga kita ora kudu lali manawa gastronomi mesthi dadi bagean penting ing lelungan.

Apa sing bakal dipangan ing Lisbon

Sardin

Ngerti tujuane yen pengin mangan kanthi enak, iku uga penting karo ngerti apa sing pengin dipangan. Gastronomi Portugis kebak piring sing enak lan panganan cuci mulut sing kondhang, mula kudu jelas babagan perkara sing pengin dicoba nalika tindak menyang restoran. Piring sing diwenehi cod akeh, amarga kalebu salah sawijining bahan bintang, uga iwak liyane. Aja lali kilometer garis pantai ing Portugal. Bacalhau á bras disusut cod, bacalhau á lagareiro dipanggang lan bacalhau com natas digawe nganggo krim. Nanging ing sajian iwak nganggo sardin, salmon utawa tuna uga dadi protagonis.

Sanajan piring iwak misuwur banget lan penting, ana uga sing digawe karo daging. Salah sawijining pasugatan lintang iku daging babi alentejana. Daging iki digawe nganggo kerang lan kentang, kanthi campuran sing asli. Babagan liyane sing bisa dicoba ing Lisbon yaiku vellum panggang, yaiku daging sapi panggang, utawa frango panggang, yaiku ayam panggang, klasik sing ora bisa gagal.

Pasteis de Belem

Ana panganan liyane sing misuwur banget kayata caldo verde, yaiku sup kubis. Ing antarane panganan cuci mulut, kita ora bisa lali karo pasta pasta yaiku kue krim karo gula es lan kayu manis bubuk. Rasa enak kasebut kudu dicoba anyar digawe. Gulali liyane yaiku kue endhog Alentejo, nasi manis utawa bolo de bolachas, kue biskuit adhem.

Endi mangan ing Lisbon

Ing Lisbon kita bisa nemokake restoran eksklusif nanging uga akeh papan sing bisa dipangan kanthi regane udakara rong puluh euro utawa kurang. Uga aja lali babagan iki restoran klasik ing ngendi sampeyan uga bisa nikmati fado, musik sing paling populer. Dadi, ayo ndeleng sawetara sing paling apik.

Principe do Calhariz

Principe do Calhariz

Iki restoran saka swasana santai lan akrab banget kanggo mangan panganan Portugis klasik. Iki minangka restoran sing ana ing sacedhake lingkungan Chiado lan uga duwe spesialisasi panggang yen kita penggemar daging utawa iwak. Kajaba iku, duwe menu ekstensif yen ora yakin apa sing dikarepake.

Bacalhau de Molho

Restoran iki dununge ing Casa de Linhares lan jenenge sing artine cod ing sausMinangka sajian Portugis sing paling khas disiapake, menehi ide babagan restoran. Kita ngadhepi papan klasik kanggo nyoba masakan Portugis paling apik. Nanging papan iki nduweni keanehan yen ing kana, kita uga bisa ngrungokake salah sawijining fado Portugis sing hebat nalika ngrasakake masakan Portugis.

Eleven

Eleven

Yen sing digoleki yaiku a restoran modern kanthi swasana sing canggihBanjur kita bisa menyang Parque Eduardo VII kanggo nedha bengi ing Eleven. Iki diresmekake ing taun 2004 lan saiki dadi restoran sing dadi salah sawijining restoran modern kanggo nyoba masakan Portugis sing digawe mung masakan musiman kanthi masakan sing enak lan seger. Ing restoran iki mesthi luwih becik dipesen sadurunge.

Bica do Sapato

Bica do Sapato

Este restoran khas ana ing gudang sing direnovasi ing ngendi dheweke ora mung nginstal bar lan restoran, nanging uga area sushi lan ruang acara, uga aula pameran. Papan modern kanthi pemandangan kali sing apik.

Anggur Anggur Nektar

Winebar Nektar

Ruangan iki minangka gudang lawas sing uga wis direnovasi kanggo nawakake ruang modern. Ing papan iki sampeyan bisa ngrasakake pilihan anggur paling apik ing Portugal lan uga anggur donya. Mula dadi papan sing paling cocog kanggo para minuman sing ngombe iki sing penting banget ing tlatah Portugis. Kursus ngicipi anggur diatur ing kene yen kita kepengin sinau. Kajaba iku, yen kita lunga karo wong sing ora ngombe anggur, ana minuman liyane kayata teh lan uga menehi roti panggang lan rincian liyane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*