Maraton sing paling penasaran lan nuntut ing jagad iki

runner

Mlaku wis dadi fenomena sosial ing taun-taun pungkasan. Iki minangka olahraga sing kudu tetep dikepengini, kaya sing dipratelakake, nggawe dheweke luwih apik lan luwih mesem. Populerisasi kanthi cepet dibayangke ing pirang-pirang maraton, balapan populer lan setengah maraton sing dianakake ing kabeh pelosok jagad. Amarga praktike wis dadi luwih nyebar lan ana akeh peserta, tantangan saya akeh. Akeh sing cukup angel.

Kanggo kabeh wong sing seneng olahraga sing bisa diakses iki, padha menyang sawetara maraton supaya ora kejawab yen sampeyan kepengin golek tantangan anyar lan nemokake papan anyar. Apa sampeyan wani mbukak salah sawijine?

Kenya

kenya balapan

Salah sawijining sebab mlayu penting banget ing Kenya yaiku amarga olahraga kasebut bisa ngatasi sampeyan saka kemlaratan. Ing negara sing ngalami kekurangan, olahraga iki ngidini wong sing dadi profesional bisa urip kanthi nyaman. Ing kana, ana setengah maraton solidaritas nglawan AIDS. Kenya, ing jarak 2.400 meter saka lumahing segara, yaiku kabeh wong kepengin latihan. Lan satleraman, tamasya kanggo ngerti mujur nengen sing apik lan safari.

Patagonia

pelari patagonia

Wiwit taun 2002 digawe ing antarane Puerto Fuy lan San Martín de los Andes, salah sawijining balapan paling nyenengake sing ngliwati pegunungan Andes: Cruce Columbia. Tujuane yaiku nggabungake Chili lan Argentina liwat lanskap sing unik, sing nutupi luwih saka 100 kilometer dipérang dadi telung tahap 42, 28 lan 30 kilometer.

Iki minangka salah sawijining balapan paling angel, sing kudu siyap-siyap. Nyatane, Columbia Crossing duwe motto "Ora kabeh wong bisa mbukak, nanging ora ana sing lali."

Para pelari ngentekake pirang-pirang dina mlaku-mlaku lan urip ing tengah gunung, ngatasi kesulitan sing ditindakake. Lomba kasebut dianakake ing tim loro wong (wanita, pria utawa campuran) sing kudu tetep bebarengan. Ing taun 2013, diputusake nambah kategori Individu amarga akeh panjaluk.

Inggris

Dheweke ujar manawa Tough Guy minangka alangan paling ekstrem ing donya, sing 33% balapan mlayu metu amarga ora bisa ngrampungake. Iki minangka balapan psikologis tinimbang lomba fisik amarga penting banget supaya sirah tetep tenang lan tenang supaya bisa maju nalika awak ora nanggapi maneh.

Tough Guy dianakake ing Wolverhampton, West Midlands lan kalebu rute 15 km kanthi terowongan, tlaga banyu lan uga kejut listrik. Organisasi kasebut meksa para peserta kanggo mlebu apa sing dikenal minangka "surat perintah mati." Dokumen sing bebaya sing disebabake partisipasi diakoni lan ditampa, mbebasake panyelenggara saka tanggung jawab hukum yen ana kacilakan. Tantangan, miturut sawetara peserta, yaiku ngowahi urip.

Norwegia

marwani norwegia

Halfmarathon Polar Night Night kedadeyan ing Norwegia lan mlaku ing wayah wengi, kanthi peteng 20 jam lan mung 4 cahya. Dina iki dirayakake ing wulan Februari lan suhu sing asor nalika musim salju nggawe balapan kasebut angel banget, saengga 21 kilometer sing digawe kasebut ora ana enteke.

Nanging, lanskap kasebut ngupayakake kabeh: Bayangake nindakake Halfmarathon Polar Night ing sangisore Lampu Lor Norwegia. Mung spektakuler.

California

140 kilometer sisih kidul Los Angeles, ing kutha Carlsbad, sing diarani Marathon of Heroes diatur saben taun, sawijining acara kanggo tujuan solidaritas ing ngendi para pelari saka saindenging jagad bebarengan nglumpukake penghargaan kanggo macem-macem protagonis crita sing wis dikalahake.

Lomba iki kedadeyan ing tapel wates Pasifik lan kaya sing diandharake dening penyelenggara, Carlsbad minangka maraton sing beda karo liyane. Yen sampeyan kepengin banget mlayu, mula ora ketinggalan balapan unik iki. Sabanjure bakal ditindakake tanggal 15 Januari 2017.

Sevilla

Zurich Marathon saka Seville cocog kanggo entuk tandha apik ing sirkuit datar. Lomba iki duwe sirkuit luar biasa sing ngliwati papan sing paling akeh ing ibukutha Seville: Plaza de España, Maestranza, Taman María Luisa, La Giralda lan Torre del Oro, lan liya-liyane.

Iki minangka maraton paling datar ing Eropa, sing didhukung karo IAAF lan AIMS, ing endi perawatan sing apik diwenehake kanggo para pelari lan ing endi ana akeh kegiyatan paralel supaya bisa nggunakake pengalaman sajrone mlaku kanthi lengkap: diskusi lan koloki, rapat kanggo latihan, pameran, fotografi lan animasi para pelari, lsp.

Rute Zurich Marathon saka Seville animasi dening para penyanyi sajrone sawetara tahap balapan, sing nggawe luwih nyenengake lan nyenengake. Bakal ditindakake tanggal 19 Februari 2017.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*