Pawon ing Jagad: Algeria (I)

Kita bisa ngerti negara utawa kutha kanthi cara sewu lan beda, lan cara paling apik yaiku menyang tujuan sampeyan dhewe lan ngrasakake ing wong pisanan. Nanging uga ana macem-macem cara kanggo ngerti papan ing jagad iki, kayata maca buku lan pandhuan, nonton dokumenter ad-hoc utawa ngrasakake gastronomi.

Ing bagean anyar iki, kita bakal ngerti sawetara ciri khas gastronomi ing macem-macem bagian planet lan uga salah sawijining resep khas sing paling khas ing papan kasebut. Soko sing apik banget kanggo para penggemar plancongan, sing seneng nindakake langkah pertama ing pawon utawa mung, kanggo sing seneng panganan sing enak.

Ing cicilan pertama pawon jagad iki sing bakal ditindakake Aljazair, negara sing duwe masakan tradisional mirip banget karo negara-negara Maghreb (Tunisia lan Maroko) Perlu dielingake yen ing negara Arab panganan sing paling misuwur yaiku couscous, sajian sing digawe karo polenta, sayuran lan daging (domba pitik)

Sepupu Algeria tradisional

Salah sawijining sajian klasik Algeria yaiku Burek, jajanan puff sing diiseni daging lan bawang, wedhus uga dihargai ing masakan nasional lan biasane diiringi plum garing lan rasane kembang kayu manis lan oranye, sing dikenal Lham liahlou utawa malah panggang kabeh, tusuk ing saham, dikenal minangka Mechoui.

Tanpa mangu-mangu, sayuran minangka salah sawijining pilar gastronomi Algeria lan salah sawijining panganan sing paling populer yaiku Kemia, digawe nganggo tomat, wortel, kacang ijo lan sardin, kabeh diiringi bumbu. Ing Isi, sajian karo tomat lan mrico sing beda-beda kanggo nyiyapake miturut macem-macem wilayah ing negara kasebut.

Apa sampeyan pengin nyoba wedhus Mechoui sing enak?

Sajrone wulan Ramadhan, ana sajian sing biasane dipangan ing wayah wengi, diarani Chorba. Iki minangka sup sing digawe tomat, bawang, wortel lan zucchini sing dicincang banget lan diiringi wedhus, pitik utawa daging sapi, ora nate daging babi, amarga kewan iki pancen dilarang umat Islam. Iki dibumbui nganggo uyah, mrico, kayu manis, lan peterseli lan sok-sok kalebu kacang-kacangan lan mrica lonceng abang.

Kita ngrampungake kiriman pertama iki sing khusus kanggo masakan Aljazair lan sabanjure (lan pungkasan) kita bakal terus sinau babagan sawetara ciri utama gastronomi lintang iki lan kita bakal sinau salah sawijining resep sing paling misuwur.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*