Masakan khas Jepang

Aku tresna marang Panganan JepangIku soko sing aku seneng banget saben lelungan lan, kanggo sawetara wektu, ing kutha dhewe. Lan kanthi suwene wektu, masakan Jepang liyane dadi populer saliyane sushi.

Sing, ing syarat-syarat masakan khas Jepang ora kabeh ana hubungane karo sushi. Ana akeh banget masakan sing enak! Mula, yen sampeyan bisa lelungan utawa golek restoran Jepang sing apik ing kutha sampeyan, aja ragu-ragu. Kanggo nyoba wis ngandika!

masakan Jepang

Masakan Jepang wis lawas banget lan minangka masakan sing dhasar iku adhedhasar beras, iwak, pitik lan daging babi. Mesthine, mie ditambahake ing persamaan, ing sawetara varietas, lan aroma lan rasa beda banget karo sing biasa.

Sushi dadi populer pirang-pirang taun kepungkur, nanging adoh saka conto masakan Jepang sing paling apik. Aku elinga getun yen mung jinis sajian iki bisa dipangan ing kuthaku 20 taun kepungkur, nalika aku bali saka trip pisanan kanggo Jepang lan wanted kanggo terus mangan ramen lan soba lan yakitori lan kabeh liyane… Apa frustasi!

Nanging kebeneran saiki, saben dina masakan Jepang luwih cedhak. Ayo ndeleng banjur ing masakan khas.

Onigiri

Aku iki cemilan lan iku soko aku tau mandheg tuku ing konbini, toko-toko sing manggoni saben meter persegi ing kutha utawa tujuan Jepang.

Iki kalebu jinis sega sandwic isine beda-beda: bisa pitik, daging babi, sayuran, tuna... Sega biasane dibumboni lan kadhangkala ana lembaran rumput laut sing nutupi. Sega werni iku wujude bunder utawa segi telu.

Padha tansah didol seger lan murah.

Yakiniku

Dina iki bakar-bakar Korea, gandheng karo k-drama, nanging Jepang duwe versi dhewe: yakiniku. Potongan daging kualitas apik banget lan bisa uga kalebu wagyu, sing daging lemak sing dadi ngormati lan larang ing negara iki.

Potongan daging cilik lan saus sing beda karo barbecue klasik digunakake.

kompor

Iki minangka macem-macem mie sing populer lan tradisional banget. Ing suwe soba Iki digawe saka gandum lan disedhiyakake kanthi kapisah karo saus. Dadi, sampeyan udan sadurunge dilebokake ing tutuk.

Iki minangka sajian prasaja sing biasane disedhiyakake karo chives lan rumput laut lan umume didol ing toko khusus soba utawa udon. Ing restoran tradisional biasane ora ilang.

Yakitori

Iki minangka piring cepet lan mawarni-warni sing bisa pesen quietly lungguh ing garis salah siji saka restoran Japanese cilik tradisional. Umumé yakitori digawe karo potongan pitik, ngethok beda, lan bir minangka perusahaan sing paling apik.

Ing yakitori, pitik digunakake meh kabeh amarga saliyane daging padha mangan organ lan sampeyan bisa pesen karo macem-macem saus, manis, manis lan kecut, asin ... Ana jinis yakitori sing luwih populer tinimbang liyane, contone Negima, momo utawa tsukune.

Shabu - shabu

Yen sampeyan pindhah ing mangsa lan kadhemen banget apik godhok iku sing paling apik lan sing apa shabu shabu iku kabeh babagan, sajian karo akeh potongan daging lan sayuran sing digodhog ing duduh kaldu lan saus. Iki dudu sajian abot, sebaliknya, lan cukup sehat kanggo jumlah sayuran sing ana.

Shabu shabu uga sajian banget sosial wiwit iku umum kanggo klumpukne watara pot, kang terus simmer liwat kurang panas, nalika ngomong lan nggandhol metu.

Okonomiyaki

Aku iki sajian favorit. Iku babagan a pancake digawe karo glepung, banyu lan endhog diantemi sing wis masak ing griddle panas banget lan wis murni shredded utawa disigar Gobis. Salah sawijining versi paling populer saka sajian iki yaiku okonomiyaki saka Hiroshima, dadi yen mlaku-mlaku ing kutha iki coba aja lali nyoba. Nanging mesthi ana varietas liyane lan ora perlu lelungan menyang Hirosihima kanggo nikmati.

Saben wilayah nggunakake bahan sing beda-beda lan ndadekake rasa okonomiyaki beda-beda ing saben panggonan. Lan iku ora larang ing kabeh, iku KALUBÈRAN lan super sante.

kari jepang

Yen ana barang sing ora bisa diendhani nalika mlaku-mlaku ing Jepang, yaiku ngrasakake aroma kari Jepang. Utamane ing wayah awan. Secara pribadi, aku rumangsa rada jenuh lan yen sampeyan ora seneng, sampeyan bakal ngganggu, nanging iki minangka menu tengah wengi. tansah kasedhiya lan wiwit iku dadi populer sampeyan bisa nemokake macem-macem prices.

Kari dhewe pancen pedhes, sawise kabeh iku campuran rempah-rempah lan ana kari ing India, Sri Lanka, Thailand ... Ing Jepang kari liwat piring daging lan sayuran digabungake ing nglukis, sauce peteng. Lan beras, mesthi. Ing antarane kabeh versi sing paling populer yaiku kari katsu kang kalebu roti lan daging goreng, kang bisa dadi daging babi utawa pitik, beras ing sisih lan akeh saus kari.

Iki minangka sajian sing abot, dadi yen sampeyan ngiringi bir, sampeyan ora pengin luwih dhisik.

Tempura

Tempura dhasar panganan gorengan Ing mratelakake panemume, iku kudu anyar digawe lan karo lenga kualitas apik. Ana master tempura dadi yen sampeyan duwe pocketbook, sampeyan kudu mbayar versi paling apik. Tempura kalebu sayuran lan iwak supaya sampeyan bisa mangan urang, wortel, ubi jalar, waluh ... bener, dhaftar punika telas.

Tempura dadi tangan ing tangan karo sauce kuat, uyah lan kadhangkala beras. Sampeyan malah bisa pesen karo mie nanging sing paling umum yaiku tempura. Yen sampeyan pengin nyoba tempura apik banjur nyoba menyang a tempura ya, nanging bakal biaya sampeyan babagan 50 euro utawa luwih ... Ing izakaya iku luwih murah, antarane 6 lan 20 euro lan kanggo evasions individu sampeyan bisa pindhah menyang supermarket ngendi prices malah luwih murah.

Ramen

Masakan favoritku sing nomer loro? Oyod panganan iki mesthine saka Cina, nanging saiki ora ana wong Jepang sing ora seneng karo panganan sing wis dadi Jepang super iki. Ana macem-macem jinis ramen, iku gaya, roso, karo bahan beda kanggo milih saka.

Contone, sing ramen tonkotsu Iki digawe saka balung babi lan populer banget. Bebener iku sampeyan bisa nyoba kabeh varieties tanpa ngerti apa sing takon. Aja ragu-ragu, kabeh enak. Aku ora tau ngrasakake duduh kaldu sing enak banget, enak banget, lan rasa sing beda banget karo kaldu ayam utawa sayuran klasik sing dipangan ing omah.

Sushi

Inggih, ing dhaftar pasugatan khas Jepang sampeyan ora bisa altar sushi, kombinasi klasik saka beras lan iwak. Ana akeh panggonan ngendi sampeyan bisa mangan sushi, nanging nalika nerangake pengalaman tartamtu, bab sing paling apik kanggo pindhah menyang salah siji saka restoran karo band sushi revolving. Ing Sushi muter»Seneng banget lan nggawe pengalaman mangan sing ora bisa dilalekake.

Lan yen sampeyan ora pengin mangan sushi, banjur ing supermarket utawa ing konbini sampeyan uga bisa nemokake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)