Masyarakat India

Kolase Foto India

Kaya pirang-pirang negara kanthi budaya kuno, tradhisi jero lan saiki sing ora dingerteni, India ngasilake pengunjung kanthi macem-macem rasa kagum, kaendahan, kemewahan lan kenyamanan nalika ora ngerti kontradiksi budayane, dalane sing mbingungake, lan snub tartamtu kanggo materi sing bentrok banget karo kemewahan sing dienggo ing kraton lan bangunan.

Wektu ing India

Ruang, wektu lan properti minangka konsep sing digunakake umat Hindhu kanthi cara sing beda tinimbang wong Kulon lan ora arep owah sanajan duwe modernitas sing padha karo wong asing ing pirang-pirang aspek lan kudu dingerteni dening pengunjung kanggo ngormati kabeh, saka tampilan murni babagan cara urip ing negara gedhe.

Agama minangka cara urip

Agama, sing ing negara liya wis dadi kurang pengaruh tumrap masarakat, ing India duwe peran istimewa sing luwih saka iman, iku minangka cara urip sing lengkap.

Antar budaya ing antarane masarakat

Tradhisi ing kulawarga India

Elemen penting liyane sing menehi karakter ing masarakat yaiku mosaik luar biasa saka ras, budaya lan agama sing dirasakake lan wujud negara kasebut. Ireng, putih, kuning, abang, Buddha, Muslim, Kristen, Jains, Sikh, lan liya-liyane akeh dadi masarakat kanthi udakara 15 wilayah basa ing saindenging negara.

Sistem kasta

Masyarakat tetep urip miturut sistem kasta kaku sing lawas ing saben wong kalebu klompok miturut pakaryan sing ditindakake kanggo masarakat. Klasifikasi iki wis dadi luwih fleksibel saiki amarga karakteristik industriisasi lan modernitas, kayata, kabeh wong campuran ing transportasi umum.

Ketimpangan saben dina

Nanging sanajan India minangka demokrasi politik, pamanggih kesetaraan arang banget kabukten ing urip saben dinane. Hierarki sosial kabukten saka klompok kasta ing antarane individu lan kulawarga. Kasta utamane digandhengake karo agama Hindu, sanajan uga ana wong Islam, India, Kristen, lan komunitas agama liyane. Tingkah laku masarakat ana gandhengane karo posisi sosial.

Kasugihan lan kekuwatan

Masyarakat uga diklasifikasikake miturut fungsine kekayaan lan kekuwatane. Contone, pria sing duwe kekuwatan lungguh ing kursi, dene sing liyane kudu jongkok utawa ngadeg lan ora bisa wani lungguh ing jejere wong sing duwe status dhuwur padha.

Hierarki ing kulawarga

Hierarki uga nduweni peran penting ing kulawarga lan kelompok kerabat, ing endi pria luwih akeh tinimbang wanita sing umure padha lan sedulur tuwa luwih dhuwur tinimbang sadulur sing luwih enom.

Kemurnian lan kontaminasi

Masyarakat India

Akeh prabédan status ing masarakat India ditulis liwat kemurnian lan kontaminasi. Iki minangka konsep kompleks sing beda-beda ing antarane kasta, kelompok agama lan wilayah India sing beda-beda. Nanging umume, status dhuwur gegandhengan karo kemurnian lan kondisi kontaminasi sing kurang. Sawetara jinis kemurnian kalebu, kayata dadi imam, wong sing dilahirake ing kasta bakal duwe kasta luwih akeh tinimbang sing dilahirake kanthi drajat.

Kemurnian uga bisa sementara, amarga uga ana gandhengane karo ritual reresik saben dinane kayata adus karo banyu sing mili, duwe sandhangan sing resik, mung mangan panganan sing cocog karo kasta, ngindhari kontak karo wong sing pangkat ngisor utawa karo bahan-bahan sing ora murni (sampah awak liyane), lsp.

Ketergantungan sosial

Wong cedhak banget karo wong-wong sing ana ing lingkungane lan duwe rasa ora bisa dipisahake karo klompok kasebut. Wong melu karo wong liya lan salah siji sing paling wedi yaiku ditinggalake dhewe, tanpa dhukungan sosial. Kabeh wong wis nyambung karo kabeh wong wiwit lair.

Larangan daging

Kutha Palitana ing India wis dadi kutha pisanan ing jagad iki sing adol daging kewan utawa endhog kanggo panganan manungsa dilarang. Salajengipun, pemuliaan konsumsi uga minangka tindak pidana. Dicapai amarga kasunyatane 200 biarawan Jain mogok lapar kanggo protes nglawan nyembelih kewan sing kedadeyan saben dina ing kutha kasebut. Kabeh makhluk urip duwe hak urip lan manungsa ora duwe hak kejem marang dheweke mung kanggo ngrampungake kekarepane. Ukuran kutha iki dadi vegetarian dipuji dening akeh wong sing ngetutake Jainisme, nanging kosok baline, dikritik banget dening wong-wong sing ora nuduhake.

Kulawarga ing India

Kulawarga India

Subyek penting ing babagan budaya India bisa dingerteni ing kulawarga. Kulawarga gabungan banget dihargai lan sing ideal yaiku kalebu pirang-pirang generasi supaya kabeh bisa urip bebarengan. Kulawarga umume pria sing ana gandhengane karo putra lanang, uga garwane, putra lan putri sing durung omah-omah. Bojo biasane urip karo sedulure bojone, sanajan dheweke bakal duwe hubungan sing penting banget karo kulawarga asale.

Hubungan karo kulawarga iku penting supaya bisa duwe proyek sing apik supaya bisa entuk pitulung finansial sing apik.

Sanajan cita-cita kuno kulawarga gabungan tetep duwe kekuwatan sing kuat, ing urip modern ing India, ana kulawarga nuklir ing endi pasangan urip karo anak-anake sing durung nikah nanging isih duwe hubungan sing kuat karo anggota kulawarga liyane. Kulawarga asring urip tangga teparo, kanthi cepet nanggepi kewajiban kerabat yen perlu.

Nalika kulawarga gabungan ngembang, dheweke bakal dadi bagean cilik sing tuwuh dadi kulawarga gabungan anyar, sawise siklus kulawarga sing terus-terusan.

Iki minangka sawetara kasunyatan menarik babagan masarakat India. Nanging yen sampeyan ngerti informasi luwih lengkap sing pengin dituduhake, aja bebas menehi komentar!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*