Melero meander

Meander saka Melero wis diterangake minangka kepinginan alam. Sampeyan ngerti disebut meander siji tikungan landhep saka kali apa wae sing ninggalake bagean saka cekung tanah lan cembung liyane.

Nanging, ngomong babagan Melero, kurva kasebut Kali Alagón banget mbebayani nganti meh nuwuhake pulau cilik. Apa wae, nggawe lanskap unik sing cocog karo lingkungan alam bébas lan alam sing paling apik. Yen sampeyan pengin ngunjungi permata iki ing provinsi Cáceres, disaranake sampeyan supaya terus maca.

Endi meander saka Melero

Kaya sing wis dakkandhani, keajaiban alam iki ditemokake ing watesan Extremadura karo Castilla y León. Luwih khusus, dununge ana ing wilayah Cáceres Las Hurdes. Kutha sing paling cedhak yaiku Ríomalo de Abajo, sabanjure dadi kotamadya Dalan Morisco.

Mula, cara paling apik kanggo tekan meander yaiku saka Ríomalo. Dadi, kanggo tekan kutha iki, sampeyan duwe rong dalan kabupaten. Yen sampeyan lelungan saka sisih lor, sing cocog yaiku SA-225, nalika, yen sampeyan nindakake saka kidul, sampeyan kudu milih EX-204. Sawise ing Ríomalo, sampeyan duwe trek alas sing bakal nggawa sampeyan langsung menyang wong Melero.

Apa sing kudu ditindakake nalika kedadeyan Melero

Secara logis, sing pisanan sampeyan bisa nindakake ing wilayah meander yaiku seneng lanskap sing apik. Kanggo nindakake iki, titik lokasi sing paling apik yaiku sudut pandang sing diarani Sing lawas, saka ngendi sampeyan duwe perspektif frontal sing sampurna kanggo keajaiban alam iki.

Meander saka Melero

Melero meander

Nanging kunjungan sampeyan menyang Melero uga nawakake akeh kemungkinan liyane. Ora suwe sawise ninggalake Ríomalo de Abajo, sampeyan bakal nemokake sing apik banget blumbang alam sing nggawe kali Ladrillar, sing bisa adus santai.

Nyawang kewan: ing ngisor iki

Sampeyan banjur bisa ngetutake dalan sing mlaku ing antarane wit pinus lan kastanye kanggo nggayuh sudut pandang sing kasebut. Sawise nindakake iki, sampeyan ora mung bakal bisa ngrasakake pemandangan sing megah. Iki uga minangka titik referensi kanggo spesies spesies kayata wulung griffon, ing bangau ireng utawa garuda boot.

Kajaba iku, sampeyan ora angel ngurmati rusa ngombé ing gisik Alagón. Lan sanajan, ing wektu sing tepat, minangka kahanan sing apik banget kanggo dimati ing ngisor iki. Kaya sing sampeyan ngerteni, iki minangka jeneng nalika kancil lagi panas lan pas karo musim gugur. Sing lanang ngetokake swara usus lan nemplekake tandhane kanggo tandhane wilayah, dadi tontonan unik ing alam.

Sampeyan bisa uga pengin pindhah menyang arah dhewe. Ing kasus iki, sadurunge tekan La Antigua, sampeyan duwe garpu sing langsung nggawa sampeyan menyang pangkal fenomena alam iki. Ing jalur iki, sampeyan uga bisa ndeleng panorama sudhut Sierra de Béjar.

Tilase mlaku-mlaku

Saka kutha Ríomalo dhewe ana sawetara rute hiking sing bakal ngidini sampeyan menikmati mujur nengen sing apik banget lan lingkungane. Antarane, sing diarani Waca liyane Aceituneros. Gabung karo lokalitas sing kasebut Koil lan udakara rong puluh kilometer. Sampeyan ora mung bisa mlaku, nanging nganggo sepeda uga nganggo mobil. Nanging, sampeyan bisa ngrasakake alas konifer sing apik banget.

Melero

El Melero nalika musim kemarau

Rute liyane sing apik yaiku Verea Nelayan. Pancen luwih sederhana, amarga dawane udakara telung kilometer. Sing tepat, sabenere, saka Ríomalo menyang sudut pandang La Antigua lan uga menehi vegetasi spektakuler.

Bebarengan karo sing sadurunge, sampeyan bisa ngliwati Rute Chorreón del Tajo, sing pungkasane ana grojogan sing nyengsemake; sing saka La Langkah de la Mora, ing endi sampeyan bakal nemokake ukiran rock kayata petroglyph sing menehi jeneng, lan Sumber La Teja. Singkatnya, kegiyatan liyane sing bisa sampeyan lakoni sajrone ngunjungi Melero meander yaiku mancing lan mudhun nganggo kano utawa catamaran. Kabeh mau ing lingkungan sing ora bisa dibandhingake.

Sawetara geologi: Kepiye cara meander digawe?

Sanajan sing paling apik yaiku nikmati pemandangan sing khas, nanging uga kepengin ngerti kepiye cara nggawe meander. Ana sawetara teori babagan fenomena alam kasebut. Nanging sing ana gandhengane karo Geologi ujar manawa asal-usul kasebut ana gandhengane karo alangan ing lapangan. Contone, sandbar. Iki nggawe arus kali, kanggo ngindhari, dialihake. Lan erosi isih bisa digunakake kanggo ndandani dalan banyu sing nduwurke tumpukan.

Kapan ngunjungi wong liya saka Melero?

Kapan wae taun luwih becik sampeyan bisa ndeleng babagan meander. Nanging, sampeyan menehi saran supaya sampeyan nindakake ing musim banjir kali Alagón, yaiku ing musim semi utawa musim gugur. Alesané gampang banget: amarga kali iki nggawa luwih akeh banyu, kurva lan pulau sing meh rampung luwih disenengi.

Apa sing kudu ditindakake ing sekitar Melero meander?

Kaya sing wis diandharake sampeyan, keajaiban alam iki ana ing tengah wilayah Las Hurdes lan luwih khusus ing kotamadya Dalan Morisco. Rumah pertanian utawa desa cilik sing paling cedhak yaiku Ríomalo de Abajo, ing ngendi sampeyan bisa ngunjungi greja Lady of Sorrows Kita, sing dununge gambar perawan kanthi jeneng sing padha, santo pangayoman ing kutha kasebut.

Kerusuhan iku

Ríomalo de Abajo

Nanging sing paling penting ing peternakan Hurdan yaiku arsitektur populer. Omah-omah kasebut dibangun kanthi watu slate lan atap digawe saka bahan sing padha. Miturut para ahli, cara nggawe omah iki ana gandhengane karo palloza ing sisih lor-kulon Semenanjung lan duwe asal sadurunge Romawi, luwih khusus, Celtic.

Saliyane, ing peternakan liyane ing kotamadya Caminomorisco sampeyan uga bisa ndeleng monumen sing menarik. Contone ing Cambroncino sampeyan duwe greja Santa Catalina utawa Las Lástimas, dibangun ing abad kaping XNUMX, sing bisa uga bangunan seni sing paling penting ing kabeh wilayah kasebut.

Ing kesimpulan, ing meander saka Melero wujud lanskap sing unik lan luar biasa, alam sing sejati. Lan, ing jejere dheweke, sampeyan bisa ngunjungi wilayah kasebut Las Hurdes, tanah sing katon apik arsitektur tradhisine. Apa sampeyan ora kepengin lelungan menyang wilayah kasebut Extremadura? Jarak siji adoh.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*