Apa sing kudu dideleng ing Medinaceli

Gambar | Wikipedia

Mung rong jam nganggo mobil saka Madrid lan ing bukit ing Lembah Jalón yaiku Medinaceli, salah sawijining kutha Castilian sing paling apik ing Spanyol ing endi macem-macem wong kayata Celtiberians, Romawi, Muslim lan Kristen ninggalake jejak kasebut sajrone pirang-pirang abad.

Pusat bersejarah kutha Castilian-Leon iki, tanpa ragu, luar biasa lan pantes dikunjungi. Yen sampeyan ngrancang plancongan mbesuk, lebokake Medinaceli ing dhaptar. Sampeyan bakal seneng!

Lengkungan Medinaceli

Lengkungan iki sing bisa dideleng saka kadohan dibangun ing abad kaping XNUMX Masehi minangka bagean saka dalan Romawi sing ngubungake kutha-kutha Caesaraugusta lan Emerita Augusta, yaiku Zaragoza lan Mérida saiki.

Temboke

Lengkungan lan tembok 2.400 meter nutup Medinaceli kuno lan dadi kompleks pertahanan sing ora bisa dicegah kanggo mungsuh Roma. Sabanjure, umat Islam yasa maneh kanthi dhawuhe Abderramán III.

Mangkono uga para penjajah karajan Kristen. Ing abad kaping-XNUMX, kompleks pertahanan lan strukture diwenehi fungsi maneh.

Sajrone kunjungan menyang Medinaceli, disaranake sampeyan lunga menyang wilayah sing diarani "Gerbang Arab" lan saka kono njupuk jalur pesisir sing ngarah menyang benteng lawas, minangka harta khas kotamadya sing apik iki. Lawang iki uga nampa jeneng Pasar, amarga iki minangka salah sawijining akses paling sering menyang kutha kasebut, lan para pedagang mapan lan pamer barang nalika dina pasar.

Walikota La Plaza

Plaza Mayor de Medinaceli minangka alun-alun Castilian sing jembar, tertutup lan porticoed sing diubengi bangunan-bangunan penting. Tuladhane yaiku Istana Ducal, kanthi gaya Herrerian. Konstruksi sing nyebabake aturan para adipati sing kuat ing Medinaceli sajrone paruh pertama abad kaping pitulas, nalika kraton dibangun. Saiki bangunan iki nduweni pusat seni kontemporer sing menarik.

Papan liyane sing misuwur ing Walikota Plaza de Medinaceli yaiku alhóndiga lawas, sawijining bangunan ing endi gandum sereal lan produk sing bisa dipangan liyane sadurunge disimpen.

Greja kolegial Asumsi

Monumen Gothic pungkasan liyane saka Medinaceli yaiku Greja Collegiate of Our Lady of Assuming. Candi sing dibangun wiwit jaman pemerintahan ducal.

Arsitekturnya menarik nanging regane sejatine ana ing sangisore tembok amarga ing misbyar utamane ana replika Kristus saka Medinaceli sing misuwur, sing asline ing Madrid lan dihormati banget.

Biara Santa Isabel

Dhasar kasebut digawe ing sangisore papan perlindungan Ducal House of Medinaceli. Duchess dikhaskan kanggo Saint Francis lan nawakake sawetara bangunan kanggo nggawe biara. Ing level arsitektur, bangunan kasebut katon mandhuwur ing façade, didominasi ing poros tengah kanthi lawang utama biara lan ing ndhuwur jendhela cetakan kanthi gaya Elizabethan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*