Menara Hercules

Menara Hercules

Tekane wong Romawi ing Semenanjung kita akeh karya lan monumen sing isih disimpen nganti saiki. Kapinteran konstruksi wong-wong Roma iki nggawe bangunan sing isih sampurna, kayata Menara Hercules dununge ana ing bukit ing kutha A Coruña, Galicia.

Este mercusuar lan benteng minangka menara gedhe sing munggah ing ngarep segara. Dina iki minangka salah sawijining simbol kutha A Coruña, lan duwe sejarah apik ing mburine. Kita bakal ngerti tugu iki lan apa sing bisa dideleng ing kutha iki ing sisih lor Galicia.

Informasi Menara Hercules

Menara Hercules

Menara iki dununge ana ing kutha A Coruña, dununge ing sawijining bukit cilik sing madhep segara. Udakara 50 meter ing sadhuwure segara lan sakupenge yaiku Taman Patung Menara Hercules, yaiku museum terbuka. Penjualan tiket digawe ing Pusat Informasi lan Perhatian Pengunjung, wiwit jam 9.45 nganti 17.15 sore. Ing dina Senin, lawang mlebu gratis nanging sampeyan kudu njupuk ing tengah iki.

El akses menyang menara rampung kanthi jalur 15 menit ing klompok maksimal 17 wong. Kita kudu ngerti yen kanggo munggah menyang ndhuwur, sampeyan kudu luwih saka rong atus langkah, mula sampeyan kudu gelem olahraga sethithik.

Mitologi sing ana gandhengane karo menara kasebut

Ana legenda sing beda-beda sing ana gandhengane karo menara iki. Salah siji sing paling akeh digunakake yaiku Hercules, sing nggunakake papan kasebut kanggo ngubur endhas raksasa Geryon sawise ngalahake dheweke ing pertempuran. Uga diarani manawa papan iki bakal Menara Breogán saka mitologi Irlandia, saka ngendi putra Breogán, Ith bakal nggambarake pesisir Irlandia.

Sejarah Menara Hercules

Menara Hercules

Asal-Usulé ora dingerteni, amarga menara sing dibangun manèh karo wong Romawi ing abad kaping XNUMX Masehi. Wiwitane dibangun minangka mercusuar navigasi amarga dununge. Kedadeyan kasebut ditindakake nalika jaman Nero lan Vespasian. Konstruksi Romawi saiki mung bisa dideleng saka njero, amarga sajrone abad kaping XNUMX dibangun kanthi gaya neoklasik sing bisa dideleng saka njaba. Wiwitane yaiku menara persegi panjang kanthi windows asimetris. Sisih ndhuwur ditambahake mengko lan jebule nalika Abad Pertengahan, luwih akeh digunakake minangka menara pertahanan tinimbang dadi mercusuar.

Mercusuar iki dinyatakake Situs Warisan Dunia ing taun 2007. Ing taun 2008 kembar karo Patung Liberty sing misuwur ing New York lan mengko karo Mercusuar Morro de la Habana, sing paling tuwa ing kabeh Amerika.

Kunjungi Menara Hercules

Menara Hercules

La menara duwé dhuwure 55 meter lan bisa gampang dideleng saka macem-macem titik ing kutha. Dumunung ing wilayah sing sepi, diubengi taman patung sing nawakake papan sing apik kanggo mlaku-mlaku lan nikmati pemandangan laut sadurunge mlebu menara.

Nalika tekan menara, kita kudu mlaku 234 langkah kanggo tekan ndhuwur. Ing njero sampeyan bisa ndeleng tembok Romawi menara alun-alun lawas, dina iki ditutupi façade neoklasik. Ing ndandani, dibangun watu tangga interior. Ternyata tangga menara Romawi sadurunge duwe bagean ing njaba lan digawe saka kayu. Saka basis lan ngliwati kabeh langkah sampeyan tekan sudut pandang, saka kana ana pemandangan A Coruña sing luar biasa.

Mercusuar iki isih dienggo, lan saben wengi kerjane diwiwiti. Sampeyan bisa ndeleng carane mercusuar murub patang kelip-kelip kanthi interval 20 detik. Iki kelip-kelip tekan 24 mil ing segara. Ing dina berkabut uga duwe sinyal sing bisa dirungokake. Mesthi wae karya Roma hebat sing wis kabukten regane luwih saka rong ewu taun kepungkur.

Apa sing kudu dideleng ing A Coruña

Rosa dos Ventos

Nalika lelungan kanggo ndeleng Menara Hercules sing luar biasa, kita bisa ngunjungi kutha A Coruña. Ing Rosa dos Ventos Dununge cedhak karo menara lan mozaik gedhe kaya kompas. Kutha iki uga duwe pantai kutha, Playa de Riazor, sing misuwur amarga duwe macem-macem jinis layanan, kanthi promenade apik lan uga ombak gumantung saben dina.

Sudut pandang San Pedro

La Dataran Maria Pita iku pusat kutha, ing ngendi sampeyan bisa ngrasakake swasana sing paling apik. Ing Pasar Plaza de Lugo, sampeyan bisa tuku panganan laut lan iwak sing paling apik saka muara sing nggawe gastronomi Galicia dadi misuwur. Sampeyan uga kudu nikmati pemandangan sing ditawakake Mirador de San Pedro modern, munggah nganggo mobil utawa ing babak khusus sing narik kabeh mata.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*