Menara Collserola

Ana akeh menara ing jagad iki sing biasane nggayuh fungsi komunikasi. Sampeyan kudu nyambung menyang planet iki! Spanyol uga duwe duweke dhewe lan salah sijine misuwur Menara Collserola.

Punika a menara telekomunikasi sing dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX. Mung rong taun dibangun struktur sing kudu siyap, lan kanggo mujudake Dolanan Olimpiade Barcelona taun '92.

Menara Collserolla

 

Temenan isih ana lan sampeyan bisa ngunjungi. Yen sampeyan menyang riko Barcelona lan sampeyan pengin ndeleng panorama kutha lan sakcedhake, mula minangka salah sawijining kunjungan sing ora bisa dilalekake. Ati-ati yen ora pengin mbuwang dhuwit nanging duwe tampilan sing apik, jarene sing paling apik yaiku sing saka ndhuwur Tibidabo, saliyane luwih murah.

Mikir babagan Olimpiade sing bakal dianakake, sawijining masarakat digawe sing tujuane yaiku konstruksi lan operasi menara kasebut. Mangkono lair Sociedad Torre de Collserolla SA, ing taun 1987, kanthi partisipasi TVE, Telefónica lan pamrentahan Barcelona dhewe.

Telung taun mengko, karya kasebut diwiwiti ing menara telekomunikasi sing tujuane yaiku titik sambungan kabeh sing ana gandhengane karo komunikasi game.

Pamrentah Barcelona menehi perusahaan iki lahan sing ana ing Sierra de Collserolla, ing Turó de la VilanaSajrone limang dekade, dadi isih ana pasangan sing ngeksploitasi menara kanthi komersial, yaiku nyewa sistem telekomunikasi lan sing nomer loro, eksploitasi turis. Ing kasus apa wae, ing proyek dhisikan desain gazebo dibutuhake, mula wiwit wiwitan, sudut pandang pangunjung bisa dipikirake.

Kaya kedadeyan ing jinis iki kontes desain internasional dibukak lan ing taun candhake, 1988, ana papat sing misuwur lan beda-beda muncul. Saka tradisional nganti luwih modern. Proyek sing menang yaiku Norman Foster, desain tipis, tanpa pengaruh lingkungan lan platform kantilever. Banjur ana sayembara liyane kanggo milih perusahaan konstruksi, kajian geologi saka lemah kasebut digawe lan konstruksi diwiwiti ing taun 1990 sing duwe biaya total 36 yuta dolar.

Ing taun 1991 pesawat saka platform diangkat, 77 meter, tabung diangkat, kabel dipasang lan menara wis tekan dhuwur pungkasane. Lampu Natal malah dipasang ing ndhuwur lan malah bisa ditampilake Guinness Book of Records. Ing taun candhake, dheweke fokus ing kabeh perkara sing gegandhengan karo instalasi sistem telekomunikasi lan sawetara transmisi digawe. Wiwit saiki, taun demi taun, menara lan sistem kasebut diadaptasi karo teknologi anyar, saka analog nganti digital.

Apa kapentingan kita, sudut pandang turis sing apik, dibukak setaun mengko, ing taun 1993. Nanging carane menara yen kita kudu nggambarake? Kasunyatane kalebu kompleks, menara, bangunan tambahan lan urbanisasi cilik ing saubenge.

Dhuwur total menara saka dhasar nganti ndhuwur yaiku 288 meter, 266 munggah lan 20 digali. Dadi, wis telulas platform, sudut pandang ana ing nomer sepuluh lan duwe loro elevator kanthi kapasitas 26 wong.

Ruang iki disewa kanthi rutin kanggo konvensi lan acara lan tampilan sing ditawakake pancen apik banget. Ing dhuwur 115.5 meter sampeyan bisa nggayuh nganti 70 kilometer. Sejatine, sudut pandang kasebut dununge 560 meter ing ndhuwur segara lan mesthine minangka salah sawijining observatorium paling apik sing bisa ditemokake ing Barcelona. lunga ing cuaca sing apik lan sampeyan bakal bisa njupuk gambar sing paling apik.

Kanggo pindhah menyang sudut pandang, sampeyan mung kudu nyedhaki menara saka parkir njaba ruangan, sing sengaja duwe 70 mobil. Wis 300 meter lan kepiye menara lan komplek kasebut ana ing Taman Alam Sierra de Collserola mlaku apik banget. Menara kasebut nduweni elevator panorama uga, kaca, sing mlaku 135 meter ing antarane dhasar menara lan lantai 10. Mung kari loro setengah menit.

Kanggo ngerti ngunjungi dina lan jamElinga yen sudut pandang bisa ditutup amarga komplikasi cuaca utawa kanggo sewa acara utawa konvensi, sampeyan bisa riko situs web menara lan menehi informasi babagan tanggalan. Umume jam buka yaiku 10 esuk nganti 12:45 awan lan saka 2:30 nganti 4 sore utawa paling suwe, dina tartamtu uga ditutup 4:45 pm, 5:45 pm, 6:45 pm lan 7:45 pm.

Kuwi tarif ana? Sampeyan duwe macem-macem jinis tiket, sawetara mung menehi sampeyan akses menyang menara lan liyane menehi kamungkinan kanggo nggabungake atraksi. Biaya entri individu 5, 60 euro saben wong diwasa lan bocah nganti telung taun ora mbayar. Wong-wong sing umur antara 4 lan 14 taun mbayar 3 euro miturut Tiket Remaja. Sing padha dibayar karo wong diwasa sing umure luwih saka 30 taun. Siswa kanthi kertu sing akreditasi kasebut mbayar 60, 3 euro.

Lan pungkasane, Kanthi rega 16 euro, sampeyan duwe tiket gabungan sing kalebu atraksi Camí del Cel del Tibidabo + Torre de Collserola. Elinga yen numpak elevator pungkasan yaiku 15 menit sadurunge ditutup.

Saiki, Kepiye carane tekan Torre de Collserola? Sampeyan bisa tekan kana kanthi njupuk nyenengake banjur bus 111 sing ninggalake sampeyan ing sikil Tibidabo. Kanthi mobil, tekan dalan Vallvidrera. Yen sampeyan duwe mobil utawa nyewa, sampeyan duwe tujuan wisata liyane sing bisa dikunjungi ing cedhak kayata Tibidabo, Park Güell, Museum Gaudí House, Pedralbes Monastery utawa Camp Nou, sing adoh saka sawetara kilometer.

Yen sampeyan kasengsem karo informasi iki, mula bakal migunani nalika plancongan sabanjure menyang Spanyol. Lan nikmati Barcelona!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*