Menara Florence, simbol lan sudut pandang

Florencia Iki minangka salah sawijining kutha paling turisme ing Italia lan sampeyan ora bisa kliwat nalika lelungan, nanging sejatine manawa kunjungan siji ora cukup. Yen sampeyan ora bisa tetep seminggu, ya utawa ya, sampeyan kudu bali amarga akeh kutha iki sing dianggep «museum terbuka".

Sawetara menara didhelikake ing antarane greja, istana lan museum sing menehi pemandangan anyar kutha kuna iki lan mulane aku menehi saran supaya sampeyan ngunjungi. Dheweke ora mbukak lawang kabeh taun, mula wektu sing paling apik kanggo kenal saiki, nalika musim panas mlebu Italia. Ayo ndeleng apa iki menara sing apik ing Florence.

Menara San Niccolò

Iki iku mung menara ing Florence sing durung "dipotong", yaiku, ngedhunake dhuwure. Sing liyane, ing sawetara titik sejarah, wis ngalami mutilasi semacam iki. Menara dununge ing Piazza Poggi y dibangun ing taun 1324 kanthi ide mbela distrik Oltrarno, mula dadi bagean saka tembok pertahanan. Dina iki minangka struktur sepi.

Iki dirancang adhedhasar gambar saka Arnolfo di Cambio, arsitek lan pematung Italia nalika semana sing uga dadi pangurus Palazzo Vecchio utawa Basilika Santa María del Fiore, ing kutha sing padha. Nanging wis catwalk Fantastic na Kantor turis lokal wis mbalekake lan nggawe aman supaya turis bisa mlaku tanpa masalah.

Nduweni 160 langkah menyang ndhuwur lan nalika pungkasane tekan kana, sampeyan seneng 360º tampilan saka Florence.

Babagan pisanan sing sampeyan tingali ing Piazzale Michelangelo lan sekitar tata letak kutha lan kali Arno. Façade sisih lor duwe lengkungan lan enem windows vertikal lan facade kidul luwih mbukak, kanthi telung lengkungan gedhe, siji ing ndhuwur liyane. Menara iki dibukak maneh tanggal 24 Juni, dadi menara pertama Florence sing dibukak maneh ing musim 2017 iki.

Antarane 24 Juni nganti 31 Agustus, mbukak saben dina wiwit jam 5 nganti 8 sore. Banjur bakal dibukak kabeh wulan September antara jam 4 lan 7 sore. Tur sing dipandu saben setengah jam.

Menara Zecca

Menara iki dununge ing sacedhake kali Arno lan elinga papan kutha kasebut nggawe koin amarga banyu kali digunakake dening palu sing bentuk perak. Menara iki uga minangka menara pertahanan terakhir ing Florence ing sisih wétan kutha, menara sing abad kepungkur wis nutup tembok.

Iki dibangun kanggo nglindhungi Ponte Reale, jembatan sing bakal dibangun sawise banjir parah ngrusak kutha kasebut ing taun 1333. Nanging sing sejatine proyek kasebut ora nate rampung lan menara kasebut ditinggalake tanpa jembatane. Dina iki dheweke malah kesepian amarga dheweke ditinggal ing tengah-tengah prapatan dalan ing Piazza Piave. Ing taun 1532 dheweke mudhun kanthi dhuwur nganti saiki 25 meter

Ing taun sing padha gabung karo Benteng Tua Baluardo di Mongibello, diprentah dening Alessandro de'Medici kanggo nambah pertahanan kutha. Ora suwe menara wiwit ditelpon Mekkah (Zecca nuduhake cara nggawe dhuwit recehan lan pungkasane bisa digunakake nalika semana). Nalika sampeyan tekan menara saiki, dheweke ngandhani kepiye palu sing dipasang kanthi roda untu bisa digunakake amarga banyu kali sing mili liwat terowongan lan ruang ing sangisore menara.

Kabeh trowongan isih ana, nanging sampeyan ora bisa ngunjungi, mung ngandhani fungsine. Lan uga ana trowongan sing nyambungake Torre della Zecca karo Porta San Niccolò sing mesthi dibanjiri lan mesthine ora ana sing bisa ngunjungi. Oalah, apa karya restorasi diwiwiti ing 2014 kanthi rega 300 ewu euro lan mbutuhake wektu 18 wulan, mula saiki bisa ndeleng menara kaya katon pirang-pirang abad kepungkur.

Kaping pisanan mbukak lawang pungkasan musim panas lan mesthine, saka ndhuwur sampeyan kudu maneh 360 ° views of Florence. Sampeyan munggah lan saka lantai papat sampeyan duwe tampilan paling apik saka Palazzo Vecchio, Sinagog, Duomo utawa Piazzale Michelangelo, kayata. Sampeyan nemokake dheweke ing Piazza Piave lan Taun iki dibukak tanggal 15 Juni lan bakal ditindakake maneh tanggal 19 Agustus antara jam 5 lan 8 sore.

Iki uga bakal mbukak tanggal 16 September saka jam 4 nganti 7 sore lan tanggal 14 Oktober saka 3 nganti 6 sore kanthi tur sing dipandu saben setengah jam.

Baluardo nganti San Giorgio

Iki minangka bagean saka pertahanan sejarah Florence lan yaiku a struktur trapezoidal ing benteng cedhak Porta San Giorgio, ing sisih kidul kidul kutha. Iki dibangun dening Cosimo I de Medici, Grand Duke of Tuscany, ing taun 1544 ing salah sawijining landasan sing dirancang dening Michelangelo Buonarroti sing isih ana ing situs kasebut menyang kutha ing taun 1529.

Gagasane kanggo nambah pertahanan lan mulane nggawe set karo konstruksi sawise sing wis ilang nanging tembok lan artileri kandel ing kene. Dina iki papan Kantor pusat Balestrieri Fiorentini minangka markas besar, para pria sing melu Calcio Storico Fiorentino Procession nganggo gaya abad pertengahan, saling bersaing ing Festival Palio.

Menara iki mbukak wiwit tanggal 8 Juli nganti 12 Agustus saka 5 nganti 8 sore, lan 9 September saka 4 nganti 7 sore lan ing tanggal 7 Oktober, kanthi pituduh saben jam.

gapura roman

Minangka gerbang kidul kutha lan ngidini sampeyan mlaku liwat tembok sisih tengah. Wilayah kasebut ana ing distrik Oltrarno lan ana ing persimpangan pirang-pirang lurung. Lawang lawas wis cukup papan kanggo kreta diliwati lan pejalan kaki liwat lawang sisih. Gerbang wesi isih ana lan padha karo fresco karo Virgin lan para suci.

Ing njero ana rong plak marmer sing mengeti mlebu ing Paus Leo Leo X, siji, lan mlebu Charles V, lan liyane. Florence, kaya kutha abad pertengahan, mesthi owah lan pertahanan suwe-suwe dadi subjek sing kuwatir karo para panguwasa, mula tembok bakal saya gedhe bangunan sing wis tuwa. Iki kedadeyan karo greja sing ana ing kana wiwit taun 1068 lan mengko diganti liyane, sing saiki ngadeg.

La Porta Romana dibukak kaping papat saben taun Uga: wiwit tanggal 22 Juli nganti 26 Agustus antara 5 lan 8 sore, tanggal 23 September saka 4 nganti 7 sore lan 21 Oktober saka 3 nganti 6 sore. Tur sing dipandu saben setengah jam.

Menapa malih menawi papat menara kasebut ora mung apik amarga critane lan jaman kuna: dheweke menehi kita Pemandangan panorama fantastis kutha sing ora iso lali.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*