Menorca karo bocah-bocah

Gambar | Pixel

Menorca minangka swarga amarga akeh sebab: teluk lan pantai sing apik, desa sing apik, matahari terbenam sing ngimpi, gastronomi sing akeh lan kegiyatan olahraga sing dikepung alam. Mula, ora nggumunake manawa ana akeh wong sing plancong sing nyerah nalika dheweke mlaku ing Pulo Balearic iki lan malah saben taun mbaleni.

Wis akeh diskusi babagan Menorca minangka swarga sing ideal kanggo lelungan karo kanca sing golek katenangan lan uga lelungan minangka pasangan. Nanging menyang Menorca karo bocah uga keputusan sing wicaksana. Pulo iki nawakake macem-macem pilihan kanggo lelungan kulawarga. Nyatane, Menorca saya modis ing babagan tujuan kulawarga, amarga wis sepi kanggo lelungan karo bocah-bocah. Beda karo pulau-pulau Balearic liyane sing luwih fokus ing pesta kasebut.

Tanpa mangu-mangu, lelungan menyang Menorca karo bocah-bocah minangka rencana plancongan sing ideal ing Mediterania. Temokake kabeh perkara sing ditawakake ing pulau kasebut!

Akomodasi ing Menorca karo bocah-bocah

Yen sampeyan lelungan menyang Menorca karo bocah-bocah, luwih becik nyewa apartemen utawa pesen hotel kanthi layanan kanggo kulawarga. Akeh sing fokus karo kesenengan bocah cilik lan kenyamanan wong tuwa. Umume hotel duwe hiburan bocah, kolam renang sing diadaptasi kanggo bocah cilik lan layanan hiburan liyane.

Contone, yen sampeyan sak kulawarga, disaranake area pantai kanthi kabeh layanan kayata Son Bou, Punta Prima utawa Cala Galdana. Nanging, yen sampeyan nggoleki kegiatan sing luwih akeh, disaranake Ciutadella utawa Mao. Fornells uga minangka pilihan sing apik. Kutha iki minangka kotamadya cilik ing sisih lor Pulo, ing ngendi akeh rencana ruangan bisa ditindakake nalika bocah-bocah wis rada tuwa, kayata lelungan prau ing sekitar Menorca.

Apa sing bakal dideleng ing Menorca karo bocah-bocah?

Pantai lan teluk

Gambar | Pixel

Salah sawijining obyek wisata utama pulau kasebut yaiku teluk lan pantai. Menorca dinyatakake minangka cadangan Biosfer amarga mujur nengen kanthi apik lan pesisir apik banget. Iki minangka papan sing unik kanggo nyasar lan nikmati alam kanthi bentuk paling murni.

Yen sampeyan lelungan menyang Menorca karo bocah cilik, disaranake sampeyan golek pesisir sing bisa diakses kanthi layanan kayata Fornells, Binibeca utawa Cala Galdana, sing uga dadi salah sawijining pantai paling apik ing Menorca sing duwe layanan kayata kursi berjemur, bar pantai, toko, jedhing utawa fasilitas kanggo kegiatan laut.

Yen wis bocah, banjur nggawa menyang pantai utawa teluk sing angel digayuh kaya Cales Coves kanggo adus ing watu lan njupuk foto sing luar biasa kanggo dituduhake ing jejaring sosial.

Ing dhaptar pesisir paling apik ing Menorca, Cala Turqueta mesthi katon, miturut jenenge, duwe perairan pirus, wedhi apik lan didhelikake ing alas pinus. Bedane antara ijo pucuk pinus lan biru sing padhang ing segara narik kawigaten, nggawe kertu pos pantai sing sampurna.

Kita ora bisa lali karo Cala Morell, salah sawijining sing paling apik sing katon ing Menorca. Keunikan yaiku dikelilingi tebing rock ing platform sing dibangun supaya para pengunjung bisa srengenge. Pantes dikunjungi amarga lanskap kasebut luar biasa lan banyune resik lan jernih. Kajaba iku, ing sakiwa tengene, ana budaya gedhe saka budaya Talayosis.

Budaya Talayosis

Gambar | Pixel

Ngomong babagan budaya Talayosis, minangka salah sawijining perkara sing paling apik sing bisa dideleng ing Menorca lan sawetara wong ngerti. Jeneng kasebut asale saka talayot, menara pengawas sing wis dadi konstruksi paling populer ing jaman sejarah iki.

Ternyata pulau kasebut duwe akeh sisa budaya budaya prasejarah iki sing diwiwiti ing Mallorca lan Menorca ing milenium kaping loro SM. Museum kasebut biasane dadi museum terbuka.

Sawetara situs paling penting sing bisa dikunjungi ing pulau kasebut yaiku Naveta des Tudons, Cala Morell Necropolis, Torre d'en Galmés utawa Torralba d'en Salord, lan liya-liyane.

Wisata prau

Amarga akses menyang daratan menyang teluk kasebut rumit banget yen kita lunga menyang Menorca karo bocah cilik, cara paling apik kanggo ngerti pesisir pulau kasebut yaiku saka segara. Rute ing pesisir lor Menorca kanthi numpak prau kanggo nemokake teluk jago paling apik ing pulo iki bisa dadi rencana sing nyenengake. Apamaneh yen bocah-bocah durung nate numpak prahu.

Dolan maring mercusuar

Kanggo kegiatan iki, disaranake nyewa mobil kanggo ndeleng mercusuar sing nyebar ing saindenging pulau. Biasane ditemokake ing saubengé lanskap sing apik lan pantes kanggo kulawarga metu kanggo nikmati alam. Sawetara conto yaiku Punta Nati, Cavalleria utawa Artutx.

Dolan maring Mahón

Gambar | Pixel

Mahón minangka ibukutha Menorca lan minangka ibukutha, iku paling pantes dikunjungi sanajan kita kulawarga. Saliyane nemokake bangunan sejarah sing paling penting kayata Balai Kota, Greja Santa María, Bastion Sant Roc, Museum Menorca utawa Greja Sant Francesc, minangka plabuhan gedhe sing njupuk kabeh peran utama minangka kebak bar, restoran lan teras.

Dolan maring pabrik keju

Menorca misuwur amarga sobraasada lan utamane kanggo keju. Nyatane, pulau kasebut duwe keju kanthi sebutan Mahon-Menorca asale. Ana akeh pabrik ing sacedhake pulau kasebut, mula kita ngajak sampeyan dina plancongan karo panganan cilik kanggo nemokake cara nggawe keju.

Kebun Binatang Menorca

Gambar | Pixel

El Lloc de Menorca minangka papan sing istimewa ing pulau kasebut, kulawarga bisa ngrasakake macem-macem kewan keturunan asli lan spesies eksotik saka saindenging jagad iki. Kewan sing urip ing kene disambut amarga proyek karo pusat penyelamatan Eropa. Fasilitas sing dipanggoni digawe lan dilengkapi kesejahteraan kewan ing pikiran lan tujuane para pengunjung bisa komunikasi karo dheweke, sawijining perkara sing bakal narik minat bocah-bocah.

Taman Air ing Menorca

Ing Menorca uga ana taman banyu, kanggo sing pengin ganti dina ing pantai kanggo kolam renang ing antarane slide banyu. Ana papat taman banyu ing pulau kasebut, loro ing wilayah Ciutadella, siji ing urbanisasi Playas de Fornells lan liyane ing Sant Lluís. Jenenge yaiku Aqua Center, Aqua Rock, Splash Sur Menorca lan Carema Splash Park.

Endi sing dipangan ing Menorca karo bocah-bocah?

Gambar | Wikipedia

Gumantung saka umur bocah, kita ngerti manawa sampeyan ora bisa mangan ing endi wae, mula kahanane bakal dadi rumit yen ora ngerti pulau kasebut.

Sing paling disaranake yaiku golek teras sing jembar lan jembar ing endi sampeyan bakal kepenak. Mlaku-mlaku ngubengi plabuhan Ciutadella lan Mao, sampeyan bakal nemokake pilihan sing apik kanggo bocah-bocah, kaya ing Paseo de Fornells.

Sampeyan uga bisa milih restoran sing duwe area game utawa milih bar pantai. Ana akeh ing Menorca.

Sawetara panganan tradisional ing Menorca sing sampeyan bisa nikmati yaiku rebus lobster, ovenasada, aubergine boneka, mayones, keju Mahón lan ensaimada.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*