Mercusuar Kuda ing Cantabria

Mercusuar Kuda ing Cantabria

Sampeyan wis krungu Mercusuar jaran ing Cantabria? Yen sampeyan wis ngunjungi wilayah kasebut, mesthine dheweke bakal menehi saran supaya sampeyan nyedhaki dheweke. Dumunung ing kotamadya ing Santoña, misuwur amarga teri, nanging uga kanggo benteng pesisir lan monumen liyane.

Kabeh Pesisir Cantabrian iku apik tenan. Nanging ing saubengé mercusuar Jaran nduweni mujur nengen spektakuler. Iki khusus ing gunung Buciero, saka ngendi sampeyan bisa ndeleng tebing sing apik banget lan ayu pesisir kaya Berria, kanthi dawane luwih saka rong ewu meter lan pasir sing alus. Dadi, yen sampeyan durung ngerti, sampeyan arep ngunjungi, kita bakal nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan mercusuar El Caballo ing Cantabria.

Carane njaluk menyang Mercusuar Kuda

Tebing Mercusuar Jaran

Tebing Gunung Buciero

Mercusuar dhewe dibangun ing 1863 lan iku salah siji saka wisata gedhe saka Santoña kanggo views apik. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu kita tuduhake iku akses kanggo iku ora gampang. Sampeyan kudu mudhun 763 langkah sing dibangun dening narapidana pakunjaran Dueso ing kerangka proyek Nácar.

Sampeyan uga bisa ngakses dening segara yen wektu ngidini. Ing kasus iki, sampeyan bakal teka ing dermaga cilik saka ngendi sampeyan kudu menek 111 langkah. Perjalanan saka pelabuhan Santoña kira-kira siji setengah jam, nanging nawakake sampeyan mujur nengen pantes majalah travel sembarang. Kanggo bagean, bangunan kasebut dumadi saka rong blok. Ingkang kapisan inggih punika griyanipun penjaga mercusuar, ingkang sampun kabongkar. Lan sing nomer loro yaiku mercusuar dhewe, sing ora digunakake maneh.

Nanging, bali menyang akses kanthi mlaku, dalan kasebut uga menehi gambar sing nggumunake. Lan sampeyan bakal weruh luwih akeh yen sampeyan nindakake samubarang tilase hiking sing lunga menyang panggonan. Antarane wong-wong mau, kita bakal nyorot siji sing teka saka pusat kutha Santoña lan ngliwati sing wis kasebut Pantai Berria, sing Dueso tetanggan, saka ngendi sampeyan duwe views nyengsemaken saka Victoria lan Joyel marshes, lan Mercusuar Nelayan. Gunggunge mung luwih saka enem setengah kilometer kanthi tetes 540 meter. Iki nerjemahake dadi kira-kira satus rong puluh menit mlaku, sanajan rute kasebut angel banget.

Rute liyane sing nggawa sampeyan menyang mercusuar Jaran yaiku sing ngliwati benteng santo martin Lan Friar kang Rock utawa sing dadi nganti The Atalaya saka pantai Berria. Sing terakhir ngidini sampeyan ndeleng baterei guwa, sing dhawuh mundhakaken Napoleon Bonaparte ing 1811, keg bubuk Dueso, rawa lan Atalaya dhewe, kang wis digunakake ing abad kaping XNUMX kanggo nonton paus. Kanggo rute sadurunge, iku paling cendhak, kanthi watara telung kilometer lan wolung atus meter, sanajan ora gampang.

Tip kanggo mlaku menyang mercusuar

Pantai Berria

Pantai Berria saka Gunung Buciero

Ing kabeh kasus, sampeyan kudu ngelingi sing sampeyan bakal lelungan liwat dalan saka rereget lan watu lan sampeyan ora duwe jinis layanan. Ora ana bar utawa restoran, mula disaranake sampeyan nggawa banyu lan panganan. Ana uga ora stasiun sepindah, supaya sampeyan uga kudu nggawa a kit pertolongan pertama. Uga, nganggo sepatu olahraga sing nyaman.

Ing sisih liya, dalan ora surem. Akibate, nindakaken nalika ana cukup cahya alami. Kajaba iku, karo sampeyan bakal bisa kanggo appreciate ing kabeh kapenuhan views nyengsemaken sing saka mercusuar lan kita wis kasebut. Ing pangertèn iki, aja lali njupuk foto utawa kamera video kanggo njupuk malang unik.

Akhire, kangelan rute ndadekake ora cocok kanggo bocah utawa wong sing mobilitas suda. Eling-eling, saliyane dalan reget, ana undhak-undhakan luwih saka pitung atus sing kudu mudhun lan banjur munggah maneh, kajaba sampeyan bali liwat segara. Kita malah ora menehi saran supaya nggawa pet. Lan, kanggo parkir yen sampeyan lelungan nganggo mobil, sing paling cedhak yaiku sing saka Bèntèng San Martin. Nanging sampeyan uga bisa ninggalake kendaraan ing Santoña, sanajan sampeyan kudu mlaku luwih adoh.

Apa sing kudu dideleng ing dalan menyang Mercusuar Kuda ing Cantabria

Marshes saka Santoña

Taman Alam Santoña, Victoria lan Joyel Marshes

Mengko, kita bakal pirembagan bab apa sampeyan bisa ngunjungi Santoña. Nanging saiki kita bakal nindakake babagan monumen sing ana ing rute menyang mercusuar lan rada nyimpang saka iku. Babagan tampilan, sampeyan bakal duwe perspektif unik ing pesisir Cantabrian saka mercusuar dhewe lan saka sudut pandang sing cedhak. Antarane iki, sampeyan bisa milih sing saka Virgen del Puerto, Cruz de Buciero utawa benteng San Felipe.

Yen sampeyan nyedhaki sing terakhir, sampeyan bakal weruh baterei homonim, dibangun ing abad kaping XNUMX lan sing tau manggon rong puluh prajurit. Uga, ing rute, sampeyan bakal weruh ing Mercusuar Nelayan, sing dumunung ing pulo Gunung Buciero lan ngganti Caballo. Lan uga dheweke Benteng St Martin, sing wis kita sebutake kanggo sampeyan lan dibangun ing pertengahan abad kaping-XNUMX. Iki minangka konstruksi sing nggumunake luwih saka wolung ewu meter persegi sing digunakake kanggo mbela pesisir.

Kita bisa ngomong akeh babagan benteng mazo, sing teka duwe garnisun satus prajurit. Nanging, yen sampeyan seneng alam, dadi manawa kanggo ngunjungi Marismas de Santoña, Joyel lan Victoria Park. Kanthi meh pitung ewu hektar, iki dianggep minangka rawa paling penting ing pesisir Cantabria lan Area Proteksi Khusus kanggo Manuk. Aja mandheg nyedhaki gedung pusat interpretasi, kang simulates wangun saka kapal. Uga, nikmati Pantai Berria, sing nganggo lencana Gendéra Biru lan cocog kanggo surfing.

Apa kanggo ndeleng ing Santoña

Istana Chiloeches

Istana Chiloeches

Mesthine, yen sampeyan ngunjungi mercusuar El Caballo ing Cantabria, sampeyan uga kudu ngunjungi kutha Santoña sing éndah, sing, kaya sing wis dakkandhakake, misuwur ing donya amarga teri. Nanging, ing Kajaba iku, iku wis luwih kanggo kurban sampeyan. Kita wis marang sampeyan bab lingkungan istimewa sawijining, karo Taman Alam Santoña, Victoria lan Joyel Marshes.

Mulane, saiki kita bakal sebutno sawetara monumen utama. Stands metu ing pinggiran Gereja Santa Maria del Puerto, sing asalé saka abad kaping telulas. Iki minangka bagéan saka biara Benediktin lan dibungkus legenda sing éndah. Iku ngandika sing digawe dening banget Rasul Yakobus kanthi pangkat katedral. Kajaba iku, dheweke bakal diangkat dadi uskup ing mangsa ngarep Saint Arcadius.

crita Legendary aside, iku candhi ayu saka gaya romantis. Khusus, nanggapi model Burgundian lan duwe telung naves sing didhukung dening pilar bunder. Ing njero omahe a Ukiran Gotik saka Perawan Pelabuhan, uga loro altarpieces ayu. Siji darmabakti kanggo Saint Bartholomew lan liyane kanggo Saint Peter. Loro-lorone saka abad kaping XNUMX lan, satus taun sadurunge, lengkungan sing ngadeg bebas dibangun ing ngendi plataran gereja bisa diakses.

Ing sisih liya, Santoña duwe omah gedhong sing megah. Ing Istana Chiloeches Iki dibangun kanthi urutan Marquis kanthi judhul homonim ing abad kaping XNUMX. Wis rencana lantai L-shaped lan telung jubin, karo gendheng hipped. Ing mburi lantai ndhuwur, loro gedhe tameng barok diukir ing watu. Nanging, ing ndhuwur kabeh, bakal narik perhatian sampeyan ornamen geometris salah sawijining fasad.

Kraton agung liyane Santoña yaiku sing saka Marquis saka Manzanedo, dibangun ing XIX. Iki dirancang dening arsitek Antonio Ruiz deSalces lan nanggapi gaya neoklasik. Nduwe rencana lantai persegi, kanthi rong bangunan lan garasi lan dibangun kanthi masonry ing sisih ndhuwur bebarengan karo masonry ashlar ing dhasar lan sudhut. Saiki, iku markas saka Balai Kota.

Saint Anthony Square

Plaza de San Antonio ing Santoña

Nanging iki ora mung konstruksi gedhe sing ditugasake dening Marquis of Manzanedo ing kutha Cantabrian. Semono uga, dheweke mrentahake konstruksi kasebut bangunan kanggo sekolah menengah kang uga apik banget. Luwih gedhe saka siji sadurunge, iku uga saka gaya neoklasik lan kalebu pantheon ing ngendi anggota kulawargane dikubur. Kajaba iku, bangunan rampung menara jam lan observatorium astronomi.

Sampeyan uga kudu ndeleng ing Santoña ing omah kraton Castañeda, konstruksi sing apik wiwit awal abad kaping XNUMX. Iku gaya historis lan eklektik, sanajan, kanggo njaga harmoni karo sing sadurunge, menehi fitur neoklasik. Ing stands metu kang gedhe tetep kothak telung crita. Ing dalan menyang kraton iki, sampeyan bakal nemokake sing populer Alun-alun San Antonio, pusat syaraf urip ing kutha Cantabrian. Ing papan sing apik iki, sing duwe bandstand lan banyu mancur, sampeyan bakal nemokake bar lan restoran sing bisa nyenengake. teri minangka pamitan Santoña.

Ing kesimpulan, kita wis nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti kanggo ngunjungi Mercusuar jaran ing Cantabria. Ing papan alam sing apik iki sampeyan bakal nikmati pemandangan pesisir, rawa lan pesisir ing wilayah kasebut. Kajaba iku, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka riko kanggo njaluk ngerti Santoña, villa ayu. Lan, yen sampeyan duwe wektu, aja mandheg nyedhaki Santander, ibukutha provinsi. Ing siji iki sampeyan duwe monumen sing spektakuler kaya Istana Magdalena, ing Katedral Gotik Assumption of Our Lady, sing Agung Sardinero Casino utawa Pusat Botín saka seni. Wani nggawe trip ayu iki lan marang kita bab pengalaman.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*