Mesir karo bocah-bocah

Apa sampeyan bisa lelungan karo bocah menyang endi wae wilayah? Bisa uga, ana kulawarga sing petualang tenan, nanging uga ana kulawarga sing ora golek risiko. Isih ana tujuan sing apik supaya bocah bakal kepincut ... Contone, Mesir. Apa sampeyan wani lelungan menyang Mesir karo bocah-bocah?

Nalika umurku 10 taun, aku seneng piramida lan reruntuhan candhi. Aku ngimpi babagan dheweke, aku maca kabeh sing bisa ditindakake babagan negara Afrika lan aku ngimpi dadi arkeolog. Dadi, akeh bocah sing seneng Mesir lan ya, ana wong sing plancong ing Mesir karo bocah-bocah. Ayo goleki, kapan lan kanthi cara apa.

Mesir karo bocah-bocah

Pitakon pisanan sing dipikirake nalika mikir babagan Mesir karo bocah-bocah kudu ana gandhengane karo endi sing kudu mandheg, yen bisa mlaku kanthi tenang, apa sing kudu dilalekake, iklim paling apik, dokumen, vaksinasi ...

Kanggo miwiti sampeyan kudu milih tanggal lan lelungan setuju wektu paling pas yaiku ing wulan Oktober nganti April. Ing wulan Oktober hawa isih panas nanging ora akeh banget ing umume negara Desember lan Januari minangka wulan turis paling akeh lan akeh banget wong sing kepenak. Musim panas mung sithik, luwih-luwih ing pertengahan Agustus, mula aja nganti aja.

Kanggo lelungan menyang Mesir umume visa dibutuhake lan paspor sing valid dadi sampeyan kudu mriksa kepiye perjanjian karo negara sampeyan. Ana visa sing diproses ing bandara lan umume kanggo negara-negara Eropa sing umure suwene 30 dina lan dibayar kanthi awis, nanging ngati-ati, ing sawijining sisi fasilitas iki mung mbukak kanggo sawetara negara, lan liyane, yen sampeyan tekan darat utawa laut, visa kudu diproses sadurunge.

Ngomong babagan dhuwit, Mesir minangka negara turis sing super kertu kredit ditampa kanthi wiyar, nanging tetep wae, aja lali duwe tangan Mesir Mesir amarga sampeyan ora kudu percaya dhewe. Saiki, kita uga kepengin ngerti manawa Mesir minangka negara sing aman kanggo lelungan utawa ibu bisa pindhah dhewe karo anak-anake. Iki minangka negara Muslim lan aku duwe kanca sing durung seneng banget, sanajan karo bojone ana sisihane.

Nanging ana pengalaman lan pengalaman ora ana pancegahan sing berlebihan (apamaneh gegayutan karo sandhangan, yaiku, nutupi sikil, pundhak, ora ana barang liberal). Lan iku Mesir rada konservatif tinimbang negara-negara Afrika Lor liyane.

Sampeyan ora kudu ngarep-arep langkah keamanan ing transportasi, sabuk pengaman, kayata, utawa kursi bocah. Sampeyan uga luwih becik duwe ati-ati karo panganan amarga ora ana kebersihan kaya ing negara liya. Yen sampeyan ora pengin bocah cilik kena diare utawa mutah, kudu ati-ati.

Iki minangka perhatian utawa pertimbangan, nanging sejatine ana proyek kanggo sampeyan, sing liya, nanging liyane kanggo bocah-bocah. Sing arep dakkandhakake yaiku Disaranake supaya bocah cilik sinau babagan Mesir sadurunge ngunjungi negara kasebut: waosan, dokumenter, uga kartun. Malah ngunjungi museum ing negara sampeyan sing duwe khasanah Mesir uga disaranake. Sampeyan kudu nuwuhake rasa penasaran lan menehi informasi supaya, sanajan ana watesan, bisa uga kontekstualisasi riko mbesuk.

Apa sing bakal dikunjungi ing Mesir karo bocah-bocah

Dadi, kita bisa miwiti ngomong babagan wilayah: Kairo, Valle del Niño ing sisih kidul, Gurun ing sisih kulon, ing sadawane pesisir Laut Merah. Saben wong nawakake dhewe lan nalika lelungan karo bocah-bocah, ide kasebut gawe campuran supaya ora kakehan kanggo bocah-bocah sing duwe sejarah akeh banget, museum sing akeh banget, budaya sing akeh banget. Kita bisa ngrangsang lan nyenengake rasa kepengin weruh bocah lan ing wektu sing padha nggawe dheweke seneng-seneng.

Ing Lembah Nil ana candhi lan mlaku ing sadawane kali, ing ara-ara samun gedhe lan emas bukit pasir lan tumpakan unta, lan ing pasisir Segara Abang, opsi kasebut bakal tekan olahraga banyu. Ing kene sampeyan mung kudu golek instruktur sing wis kadaptar, mriksa apa isine asuransi lan apa sing ora, duwe akeh sunscreen lan aja nyilem sawetara jam sawise tekan Mesir.

Ing ara-ara samun yaiku Owa oasis, papan sing cocog kanggo bocah cilik, lan uga fosil paus kuna sing bisa dideleng ing Wadi Al Hittan utawa nitih unta saka pesisir kulon Luxor. Apa sampeyan bisa mbayangno bocah cilik sing nindakake kabeh iki?

Bayangake yen dheweke mlaku-mlaku Piramida Gedhe, nang yen sampeyan ora claustrophobic, tur ing aula sing megah Museum Mesir karo kabeh bandha utawa ndeleng mumi ing Museum Mummification, soko sing tanpa mangu-mangu dheweke ora bakal lali. Mesthine, nalika sampeyan ngunjungi piramida paling apik sampeyan mlebu klompok lan kanthi pandhuan Amarga ana akeh vendor, pancen angel banget, lan sampeyan bisa gugup ngontrol bocah lan ora mbayar apa-apa marang kabeh wong sing njaluk dhuwit. Kabeh ing wektu sing padha.

Nindakake tur kanthi pandhuan, mesthine bisa ngatur foto utawa kulo unta kanggo sampeyan. Ya, sampeyan mbayar kabeh, nanging sampeyan mbayar lan ora kuwatir bisa tawar-menawar. Ing penerbangan balon udara panas Dheweke minangka urutan nalika sampeyan menyang Luxor. Dheweke aman? Aku ngerti apa! Mertua aku wis nglakoni taun kepungkur, kanca sawetara taun kepungkur ... nanging uga sejatine ora suwe salah siji ambruk, watu apa ... gumantung karo sampeyan.

Sampeyan uga bisa nambah menyang numpak felucca, prau Nil, bisa diakses ing Kairo, Luxor utawa Aswan, luwih becik awan, nalika surup; utawa Sepur kelas siji menyang Tanta utawa trem menyang Alexandria. Ing pesisir Laut Merah, kabeh kulawarga bisa mlaku-mlaku, snorkel, numpak prahu utawa ngerti Terusan Suez saka Port Said lan delengake para freighters sing gedhe, gigantic, sing nyebrang.

Kabeh kegiatan kasebut bisa ditindakake kanthi tenang karo bocah-bocah lan kaya sing sampeyan ngerteni, aku ora ngomong babagan alun-alun utawa taman hiburan utawa pusat perbelanjaan. Kaya sing sampeyan ngerteni, lelungan menyang Mesir karo bocah-bocah uga ana sebab liyane. Dudu Disney, beda. Pungkasan, pitakonan babagan apa Apa aman yen ora lelungan menyang Mesir karo bocah-bocah? telung jawaban konkrit: ya, ora, gumantung. Bener sing ana serangan terorisya, ing wulan Desember taun lalu ana bom meledak ing rute turis sing misuwur, kayata, nanging masarakat mesthi ana lan mrana terus, mula wangsulane gumantung

Gumantung saka apa sing pengin sampeyan alami lan gumantung karo wayahe politik ing negara kasebut. Ngelingi iki, sampeyan duwe keputusan. Aku wis kaping lima menyang Jepang lan mbakyuku mesthi ngandhani yen Tokyo ngenteni a graaannnn gempa bumi Aku dadi padha. Aku nglintasi driji, njupuk pancegahan, lan nyenengake aku. Apa sampeyan mikir

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*