Minneriya, safari paling apik ing Sri Lanka

minneriya safari

Dina iki aku bakal crita babagan salah sawijining kunjungan penting yen sampeyan lelungan menyang Sri Lanka, safari ing Taman Nasional Minneriya.

Minneriya minangka salah sawijining taman nasional paling gedhe ing Sri Lanka. Dununge ana ing propinsi sisih lor-tengah negara iki lan dawane udakara 9000 hektar.

Dheweke nampa perlindungan resmi minangka taman ing taun 1997 amarga anane satwa ing lapangan lan nglindhungi tlaga sing nyedhiyakake flora lan fauna ing wilayah kasebut.

Minangka wilayah sing dilindhungi penting banget lan saingan kanggo popularitas karo Yala, Bundala lan Udawalawe, sing paling misuwur ing Ceylon. Saben wong misuwur amarga ana sebab tartamtu, Minneriya tanpa ragu amarga gajah kasebut. Sapa wae sing kesah menyang Sri Lanka kudu menyang 1 utawa 2 taman nasional.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi yaiku saka wulan Juli nganti Oktober, musim kemarau ing sisih lor negara kasebut. Sajrone mangsa panas, udan deres lan kewan-kewan kasebut kepeksa pindah menyang lahan basah lan tlaga taman.

gajah minneriya safari

How to get to Minneriya?

Minneriya cukup cedhak karo segi telu budaya sing kondhang ing Sri Lanka, 3 situs arkeologi sing paling penting ing negara kasebut lan mesthine minangka wilayah wisata paling gedhe ing Ceylon (Sigiriya, Anuradhapura lan Polonnaruwa). Amarga alesan iki, gampang banget tekan Taman Nasional iki. Biasane, para turis sing nggunakake segitiga budaya uga milih safari ing Minneriya.

Kanggo nyedhaki lan nggawe safari utawa mlebu ing njero, sampeyan kudu nyewa layanan agensi pribadi kanthi mobil lan supir 4 × 4, sampeyan ora bisa pindhah dhewe (wiwit 2015). Sampeyan mung bisa sirkulasi ing njero area sing dilindhungi nganggo mobil 4 × 4. Regane ora luwih saka $ 45 utawa $ 50 saben wong. Biasane, durasi plancongan udakara 3 utawa 4 jam, cukup kanggo lelungan kanthi tenang liwat alas lan dataran lan tlaga.

manuk minneriya safari

Gampang banget kontrak layanan iki yen wis ana ing negara, sampeyan ora prelu kontrak saka kene. Pondok utawa hotel dhewe bakal ngatur plancongan. Pilihan liyane yaiku menyang kutha-kutha sing paling cedhak karo lawang taman lan nyewa agensi ing kana, ing pinggir dalan lan kebak perusahaan sing duwe penawaran rega sing meh padha kanggo tamasya.

Sing paling logis yaiku mlebu taman sing asale saka Sigiriya yen wis cedhak (mung 10Km), aku saranake sampeyan ngunjungi situs arkeologi lan situs warisan donya Sigiriya nalika esuk, wiwit esuk banget, lan ing wayah sore pindhah menyang Minneriya menyang tindak safari. Sigiriya bisa ditempuh nganggo sepur, mobil utawa bus saka Colombo (ibukutha) utawa saka Kandy (kutha paling gedhe nomer loro lan dununge ing tengah Sri Lanka).

Apike banget nalika ndeleng srengenge surup diubengi gajah lan mujur nengen saka taman nasional iki.

safari minneriya sri lanka

Pilihan liyane sing kasedhiya yaiku nindakake bagean saka safari sing nunggang gajah. Sawetara agensi nawakake layanan iki, mlaku liwat Minneriya karo gajah liwat ara-ara lan alas. Secara pribadi, aku ora ngerti apa regane, aku luwih seneng nindakake tur kanthi mobil.

Apa sing kudu dideleng ing Minneriya? Fauna

Taman Nasional Minneriya misuwur kanthi gajah ing Asia. Ana atusan ing alam bébas lan gampang banget ndeleng puluhan wong ing wayah awan padha. Tekane urip ing antarane manungsa lan kewan iki pancen alami lan bab, dheweke wis biasa karo puluhan mobil sing saben dinane nemoni. Isih pribadi dakkira akeh banget mobil ing wilayah sing akeh kewan. Aku ora ngerti apa pamrentah menehi watesan maksimal kanggo tiket menyang taman kasebut.

Sajrone musim panas (mangsa garing ing wilayah kasebut), gajah teka 1 utawa 2 kali saben dina kanggo ngombe banyu ing tlaga utama, ing kana sampeyan bisa ndeleng gajah kasebut cedhak.

Minneriya laguna safari

Kajaba gajah, taman iki uga akeh kethek, bunglon, flamingo lan kabeh jinis manuk, merak, kebo, ... Uga ana macan tutul, sanajan angel banget dideleng.

Ing sawetara hektar sampeyan bisa ndeleng kabeh jinis kewan.

Apa sing kudu dideleng ing Minneriya? Flora

Taman Nasional Minneriya dununge ana ing alas Sri Lanka.

Tanduran ing taman kasebut kalebu alas ijo sing garing terus tropis, dicampur karo padang rumput, area semak lan lahan basah. Lansekap sing dominan ing wilayah iki yaiku laguna lan padang rumput.

Sawetara wit sing ana ing Minneriya minangka pribumi ing pulau kasebut, mung bisa dideleng ing negara iki. Contone wit kurma Ceylon. Iklim sing anget lan udan nggawe papan kaendahan alam sing unik.

gajah minneriya safari

Saka pengalamanku, aku bisa menehi pitutur marang kowe yen safari ing Sri Lanka ora sebanding karo safari Afrika nanging pengalaman sing pancen disaranake yen sampeyan lelungan menyang Asia Tenggara. Kaya sing dakkandhakake sadurunge, yen cedhak karo segitiga budaya, aku saranake sampeyan lunga menyang Sigiriya esuk lan Minneriya ing wayah sore. Pintu masuk ora murah banget nanging ing safari 2 utawa 3 jam sampeyan bakal seneng mujur nengen lan kewan ing taman kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*