Mirissa, papan perlindungan paus ing Sri Lanka

Paus pa Mirissa

Apa sampeyan pengin bisa ndeleng lumba-lumba, paus lan cetacean liyane ing habitat alami: samodra? Yen mangkono, sampeyan ora bakal kejawab pantai mirissa, saka Sri Lanka, salah sawijining sing paling ayu - sing dianggep paling akeh - sudhut ing negara kasebut.

Mirissa, papan perlindungan paus, dununge ana ing pucuk kidul pulau, udakara 200km saka garis khatulistiwa. Pantai sing bentuké bulan sabit sing sepi iki yaiku a papan istimewa, ing ngendi sampeyan bisa santai lan lali kabeh rame ing akhirat. Ana prekara sing lelungan sing lelungan ewonan kilometer saka saindenging jagad ngupaya supaya ilang ing tujuan iki.

Pantai Mirissa

Nonton paus lan lumba-lumba nglangi ing Mirissa kanthi cedhak minangka salah sawijining kegiatan banyu sing paling apik sing bisa ditindakake ing Sri Lanka nalika plancongan, amarga iki minangka salah sawijining papan sing paling apik ing Samodra India, lan uga ing jagad iki, ing endi kewan iki luwih katon.

Ing kene kita bakal weruh paus biru, paus Bryde, paus sperma, paus fin, lan sawetara jinis lumba-lumba sing beda. Kajaba iku, ing kene sampeyan uga bisa ndeleng kura-kura lan sawetara spesies iwak eksotis, kayata tuna biru lan iwak mabur. Musim nonton paus ing Mirissa diwiwiti wulan November lan pungkasan wulan April, sajrone musim paling anget, musim panas austral. Kapal kasebut mangkat esuk, amarga ing wayah sore luwih angel golek cetacean, lan udakara udakara patang jam.

Carane njaluk Mirissa?

Kanggo nyedhaki pantai sing apik kanggo turis, sampeyan kudu mangkat saka kutha Tangalle lan terus menyang Mirissa. Bis saben dina nggawa sampeyan saka sawijining panggonan menyang papan liya, mula ora bakal nemoni masalah. Mesthine sampeyan kudu ngerti lelungan udakara udakara 2 jam, dadi aja lali njupuk buku sing apik, utawa hobi liyane supaya menit luwih cepet.

Apa ana akomodasi ing Mirissa?

Senja ing Mirissa

Mesthi wae. Minangka papan khusus kanggo pengunjung, ora ana kekurangan papan kanggo nginep, ing dalan gedhe uga cedhak pantai. Regane bisa beda-beda gumantung karo jumlah turis, nanging umume murah banget.

Akomodasi ing area dalan paling murah (regane 800 rupee Hindhu, sing padha karo udakara 11 euro) nanging yen sampeyan bisa ngindhari, mesthine bakal luwih seneng lelungan, amarga wilayah iki rame banget.

Kanggo nemokake wilayah sing cocog, sampeyan kudu menyang sisih lor, cedhak pesisir. Ing kono kanggo 1000 rupee (13,30 euro) sampeyan bisa duwe kamar sing cukup, kanthi jedhing, wifi, kamar mandi kanthi banyu panas, lan sing paling penting, resik. Amarga rada adoh saka dalan, swasanane sepi banget. Opo maneh, sampeyan bakal cedhak banget karo pantai sing apik banget.

Panganan sing murah ing Mirissa?

Mangan murah ing Mirissa

Sadurunge utawa sawise arep ndeleng salah sawijining pemandangan paling apik ing Sri Lanka, Kepiye carane ngisi weteng? Sejatine, ing Mirissa, ora ana akeh panggonan kanggo mangan, kajaba kanggo puluhan bar pantai sing bakal ditemokake ing pantai, nanging ana sawetara.

Ing dalan utama, ana rong restoran, sing bisa pesen macem-macem panganan kanthi rega sing nggumunake: udakara 200 rupiyah (udakara 3 euro). Pancen menarik ya? Siji-sijine yaiku yen sampeyan pengin ngombe bir, sampeyan kudu ngenteni menyang pantai Mirissa, amarga mung disedhiyakake ing kana, lan uga, murah banget: udakara 2 euro.

Apa sing kudu ditindakake ing Mirissa?

Yen sampeyan menyang tujuan tropis sing luar biasa, akeh prekara sing kudu ditindakake. Sampeyan bisa njupuk kauntungan saka ndeleng penyu gratis Angkatan Laut Sry Lanka, Praktek surfing, mancing, bukak snorkeling ing teluk mburi pulo utawa menek candhi budha.

Mirissa, papan suci paus

Klompok lumba-lumba ing Mirissa

Nanging umume turis sing lelungan ing kene mung nindakake siji sebab: ndeleng paus lan cetacean liyane ing alam liar. Biaya tur udakara 3000 rupee (40 euro), lan tahan antara 3 lan 4 jam, sanajan sampeyan bisa ngirit 500 rupee yen tuku tiket langsung ing plabuhan.

Tingkat kasuksesan, yaiku, kemungkinan golek cetacean akeh banget, 95%. Umume dheweke katon luwih dhisik, wis ana ing pesisir, nanging wektu liyane, kita kudu luwih sabar. Kabeh bakal gumantung kepiye kewan kasebut golek pangan.

Dheweke mangkat esuk lan bali udakara awan, wayahe sampeyan bisa njupuk kauntungan lan mangan sega piring sing kari karo kari.

Dadi, saiki sampeyan ngerti, yen sampeyan pengin ngrasakake pengalaman sing ora iso dilalekake, ing sawijining pulau kanthi iklim sing nyenengake lan kewan eksotik, bukak tiket menyang Sri Lanka, lan sampeyan bakal bisa ndeleng manawa seneng-seneng sampeyan 🙂.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*