Misteri garis-garis Nazca ditemokake

Nazca ave

Antarane kutha-kutha Nazca lan Palpa ing Peru minangka salah sawijining misteri arkeologi sing paling populer ing kabeh jaman. Ing ara-ara samun iki, salah sawijining sing paling garing ing planet iki, ana macem-macem gigantic geoglif mung bisa dideleng saka dhuwur tartamtu, sing mbentuk tokoh kewan, manungsa lan geometri. Iki digawe dening budaya Nazca ing antarane 200 SM lan 600 Masehi lan wiwit arkeolog wiwit sinau ing taun XNUMX-an, puluhan teori babagan asal usul lan maknane wis muncul.

Hipotesis sing beda babagan Nazca

kethek ing nazca

Wiwitane para arkeolog nganggep manawa garis Nazca mung dalan sing gampang, nanging suwe-suwe teori liyane entuk kekuwatan "Papan pangibadah" digawe kanggo nyenengake dewa ing dhuwur.

Dina iki kita ngerti manawa wong-wong Nazca nggawe geoglif kanthi nyopot watu saka permukaan supaya wedhi putih ing ngisor bisa dideleng. Salajengipun, thanks kanggo sawetara peneliti saka Universitas Yamagata ing Jepang sing ngerti ana macem-macem jinis wujud sing biasane diklumpukake ing macem-macem rute kanthi tujuan sing padha: kutha Cahuachi sadurunge Inca. Dina iki mung ana siji piramida sing isih ana nanging ing jaman jayahe dadi pusat ziarah kelas pertama lan ibukutha budaya Nazca.

Miturut arkeolog Jepang, tokoh Nazca dibangun paling ora rong budaya beda karo teknik lan simbol sing beda-beda, sing bisa dideleng ing geoglif sing nglacak jalur saka wilayah asale menyang kutha Cahuachi.

laba-laba nazca

Dheweke uga nemokake gambar kasebut diganti ing wilayah sing paling cedhak karo Lembah Nazca lan rute sing mangkat saka kana menyang Cahuachi. Ing wilayah kasebut ana gaya gambar sing beda-beda, sing ditondoi ing ndhuwur kabeh kanthi nuduhake makhluk lan kepala supranatural kaya trofi. Klompok geoglif katelu sing bisa uga digawe dening kalorone klompok ditemokake ing dataran tinggi Nazca, papan sing ana ing antarane loro budaya kasebut.

Miturut arkeolog Jepang panggunaan tokoh Nazca saya suwe saya suwe. Wiwitane digawe kanthi sebab ritual, nanging mengko diselehake ing sadawane dalan sing nuju Cahuachi. Beda karo apa sing dianggep sawetara, jebule tokoh-tokoh kasebut ora digunakake kanggo menehi tandha dalan ziarah, amarga mesthine kudu ditandhani kanthi apik, nanging kanggo menehi kesan, uga menehi pangertene ritual.

Nanging, akeh wong liya sing nyoba menehi wangsulan babagan tegese garis Nazca lan ana sawetara teori babagan asale. Ahli matematika María Reiche mengaruhi Paul Kosok kanthi nemokake hipotesis manawa gambar kasebut duwe arti astronomi. Arkeolog Reindel lan Isla wis nggoleki luwih saka 650 situs lan wis bisa nglacak sejarah budaya sing ngasilake gambar kasebut. Penyediaan banyu penting banget ing wilayah kasebut amarga dadi ara-ara samun. Gambar kasebut mbentuk lanskap ritual sing tujuane kudu promosi undhangan para dewa banyu. Arkeolog nemokake senar lan taruhan sing digambarake dening wong-wong kasebut.

Ing taun 1968, panulis Swiss Erich von Däniken nerbitake bukune 'Kenangan Masa Depan', ing ngendi dheweke ujar manawa ing jaman kuna manungsa wis ngubungi alien. Nalika semana garis Nazca digandhengake karo jinis fenomena paranormal iki kanthi ujar manawa dheweke dadi landasan kapal asing.

Apa sing diwakili garis Nazca?

lair manungsa

Gambar Nazca kalebu macem-macem jinis: ana geometris lan kiasan. Ing klompok figuratif, kita bisa nemokake gambar kewan: manuk antara udakara 259 lan 275 meter (manuk kolibri, kondor, kuntul, manuk beo ...) kethek, laba-laba, segawon, iguana, kadal lan ula.

Meh kabeh gambar digawe ing permukaan sing rata lan mung ana sawetara ing lereng bukit. Meh kabeh tokoh sing dilebokake nggambarake tokoh manungsa. Sawetara dilantik nganggo telu utawa papat garis vertikal sing bisa makili wulu hiasan rambut upacara (sawetara mumi Peruvian nganggo hiasan emas lan wulu).

Kontroversi pungkasan antara Greenpeace lan Nazca

greenpeace ing Nazca

Garis Nazca minangka harta nasional kanggo Peru. Dheweke dilindhungi banget nanging ing 2014 tumindak Greenpeace nyebabake kerusakan ing wilayah kasebut. Tujuane yaiku nggawe pesen nganggo huruf raksasa sing mung katon saka langit kanggo ujar, "Wayahe ganti! Masa depan bisa dianyari. Greenpeace. »

Tapak sikil ing wilayah kasebut, amarga materi lan kondisi meteorologi, ditandhani ewonan taun lan sing paling serius yaiku nalika proses kasebut ngrusak salah sawijining jalur sing paling katon lan signifikan ing wilayah kasebut. Greenpeace nyoba njaluk ngapura amarga kerusakan moral sing ditindakake amarga Nazca minangka papan suci kanggo wong-wong Peru. Nanging, karusakan nyata sing ditindakake a wilayah sing diumumake ing taun 1994 minangka Situs Warisan Dunia wis ora bisa dibalekake maneh.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*