Mlaku-mlaku liwat Jembatan Brooklyn

New York Iki minangka salah sawijining kutha paling apik ing donya lan duwe akeh simbol sing pengin dingerteni para turis. Salah sijine yaiku Jembatan Brooklyn, klasik, suspensi, lan jembatan lambang kutha Amerika iki.

Nanging ora ana gunane nalika nyebrang Kali Wétan, saiki Jembatan Brooklyn yaiku tujuan wisata sing ngundang akeh pengunjung. Ayo padha ndeleng dina apa sing ditawakake para turis.

Jembatan Brooklyn

Crita kasebut nyritakake ing 1852 insinyur lan pengusaha metalurgi John Roebling ora bisa menyang Brooklyn amarga es ing kali, mula dheweke mikir kepiye cara nggawe jembatan sing bakal ngatasi persimpangan ing antara wilayah Manhattan lan Brooklyn Ing dina sing adhem kasebut Nalika semana kabupaten kasebut saiki dadi rong kutha independen lan para penguasa setuju babagan persetujuan lan implementasi proyek kasebut.

Limang dina sawise disetujoni desain, feri dermaga ngremuk sikile Insinyur Roebling lan diamputasi, nanging dheweke mati amarga tetanus. Mula, putrane sing nindakake konstruksi kasebut. Pakaryan kasebut ora gampang, buruh mati lan uga putrane Roebling dhewe kena stroke lan kudu ngarahake kabeh saka omah. Nanging kabeh bisa lunas kapan ing taun 1883 gisik kutha loro kasebut salawase selawase.

Jembatan kasebut yaiku semen, granit lan watu gamping lan iku saka gaya neo-gothic kanthi menara loro sing gedhe banget. Desain sing apik wis diraih, sanajan umure isih tetep ana nalika kreteg suspensi nalika semana wis ilang. Jembatan Brooklyn iku jembatan gantung paling dawa ing jagad iki nalika semana.

Dina iki jembatan duwe enem jalur, telu ing saben arah, ambane 3 meter lan level sing luwih dhuwur sing digunakake para pejalan kaki lan pengendara sepeda. Kira-kira 145 ewu mobil ngliwati saben dinane. Liwat level loro, kita bisa mlaku. Jembatan Dawane 1825 meter, ambane 26 meter lan menara 84 meter ing sadhuwure level kali.

Mlaku Jembatan Brooklyn

Saka jembatan kasebut, sampeyan bakal duwe salah siji sing paling apik ing New York, mula bisa dadi foto sing apik. Bakal gumantung saka ngendi nalika nyebrang, yaiku New York utawa Manhattan. Kaloro kulo kasebut apik kanggo tampilan nanging tampilan paling apik yaiku nalika sampeyan lunga saka Brooklyn menyang Manhattan. Sampeyan bisa tekan jembatan nganggo metro lan yen sampeyan wis nggunakake bus nganggo hop hop hop, rute kasebut mandheg cedhak loro lawang.

Miwiti mlaku saka sisih Manhattan, sampeyan duwe jembatan ing ngarep lawang metro lan jalur pejalan kaki wis cedhak. Saka Chambers, utawa Taman utawa Balai Kota utawa stasiun Fulton Street, jembatan kasebut bisa diakses. Yen sampeyan karo bocah-bocah, miwiti ing sisih iki minangka saran paling apik amarga ing sacedhake menara kasebut ana piring sing rinci babagan jembatan kasebut.

Wiwit saka Brooklyn, rute pit lan pejalan kaki diwiwiti ing dalan Adams lan Tillary. Entri unik gampang. Ing sisih iki, stasiun kereta bawah tanah paling cedhak karo Jay Street, Court Street St lan Stasiun Borough Hall.

Sawise ana ing salah siji saka loro lawang mlebu, sampeyan kudu menek andha lan nalika miwiti mlaku ing dalan sampeyan kudu ati-ati nalika jalur siklus sirkulasi ing sandhinge lan sepedha mlaku. Nanging apa wektu paling tepat kanggo nyebrang Jembatan Brooklyn?

Akses menyang jembatan yaiku 24 jam saben dina lan kapan wae apik banget nanging tanpa mangu-mangu surup srengenge, kaya biasane, regane luwih akeh. Foto Brooklyn, Manhattan, lan uga Patung Liberty nalika sunar srengenge surup, apik banget. Ing esuk uga duwe dhewe, kanthi alami, siji-sijine sing kudu dipikirake yaiku biasane ana angin Lan bisa uga adhem luwih adhem tinimbang ing kutha.

Apa aman yen mlaku ing jembatan Brooklyn nalika wengi? Kayane katon amarga ana warga lokal sing nyebrang jembatan lan uga akeh turis, paling ora nganti jam 11 wengi. Nyatane, kanggo akeh ora ana cara kanggo nyebrang jembatan ing wayah wengi ing wayah wengi sing paling apik ing musim panas.

Sampeyan kudu ngetung nyebrang jembatan mbutuhake udakara 25 menit, udakara rong kilometer lan pucuke. Ya, tanpa nate mandheg, ana sing ora ditindakake para turis amarga kita mandheg saben wayah kanggo ngurmati tampilan lan njupuk foto. Sampeyan ora bisa ngetung akeh, mula aja nganggo jadwal sing tetep. Bisa uga ana luwih akeh turis utawa warga lokal sing mlaku-mlaku lan jalur pejalan kaki cukup kasar, ora ngetung para pengendara sepeda lan perawatan sing kudu ditindakake supaya ora bisa ditulungi siji.

Jembatan Brooklyn

Yen mung ing taun 2018 26, 800 wong nyabrang sedina! Oalah, apa minimal butuh wektu setengah jam lan maksimal sakjam yen mlaku alon-alon lan njupuk wektu kanggo nggoleki lan motret lan ngindhari wong. Mesthi wae sampeyan bisa mbukak dhewe utawa ndhaptar agensi kanggo seneng tur kanthi mlaku utawa mancal. Agensi kasebut nyedhiyakake tur audio nganggo GPS yen ana tur mandiri.

Ing kasus iki, tur diwiwiti ing City Hall Park ing sisih Manhattan, lan rampung ing Brooklyn, ing sisih liya jembatan kasebut. Tur GPS ana ing basa Spanyol. Ngidini siji utawa rong jam, gumantung suwene sampeyan njupuk foto.

Oalah, apa yen sampeyan menyang New York, Jembatan Brooklyn kudu ana ing dhaptar sampeyan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*