Mlaku-mlaku liwat Kuartal Latin, ing Paris

Salah siji sudhut sing paling apik kanggo Paris yaiku Kuartal Latin, ing sisih kiwa Seine, ing nomer lima tumungkul saka ibukutha Prancis. Ana ing Kuartal Latin, La Sorbonne kalebu, kalebu institusi pendidikan liyane, situs sing penting sejarah lan budaya.

Kafe, restoran, turis, siswa, kebon, musium, toko, kabupaten iki paling populer dadi lelungan menyang paris Ora lengkap tanpa mlaku liwat Latin Quarter.

Kuartal Latin

Asale jeneng endi?  Saka Abad Pertengahan, nalika siswa Sorbonne manggon ing lingkungan kasebut dheweke nggunakake basa Latin minangka basa sinau. Ana prekara sing kedadeyan saiki nganti saiki, amarga situs kasebut kebak para siswa. Ing abad kaping 68 lan XNUMX, para siswa padha ngatur gerakan politik sing paling penting nalika semana, kayata, Mei 'XNUMX sing populer.

Dadi sing paling apik sing kudu ditindakake sadurunge miwiti mlaku-mlaku ing kene yaiku maca sethithik babagan sejarah Kuartal Latin. Kanggo njupuk kauntungan, ngerti lan tampilan liyane. Lawang sing mlebu biasane Place de Saint Michel, lan banyu mancur karo naga. Ngluwihi labirin dalan mbukak ing endi ana restoran lan kafe, sawetara kanthi teras, sanajan dalan utama lan paling populer yaiku Rue Huchette.

Apa sing kudu dideleng ing Kuartal Latin

El Museum Cluny Iki minangka museum cilik kanthi harta karun saka Abad Pertengahan. Iki makarya ing papan dununge biyunge Cluny lan ing kene sampeyan bakal weruh enem permadani terkenal ing dunya sing dikenal minangka The Lady and the Unicorn. Werna, gawenan tangan, kanthi eksistensi luwih saka limang abad.

Saliyane bandha kasebut, papan iki nduweni kebon sing apik kanggo mlaku sauntara wektu. Mesthi, ing wektu iki ditutup. Saiki direnovasi lan tanggal 29 September ditutup nganti 2022. Situs liyane sing apik lan populer yaiku Toko buku Shakespeare lan Company, sing toko pertama ing Paris dibukak ing taun 1919.

Bangunan kasebut diwiwiti wiwit wiwitan abad kaping pitulas, nalika biara, nanging toko buku wiwit taun 50an. Toko kasebut mewah karo perabotan, piano, mesin tik, lan liya-liyane. Yen sampeyan tuku buku, bakal dicap nganggo logo toko buku, lan yen sampeyan pengin tetep cedhak, sampeyan bisa ngombe kopi ing kantin ing sandhinge Seine.

Pantheon Uga ana ing Kuartal Latin. Biyen pasamuan kanthi kubah gedhe nanging saiki dadi sekuler lan menehi pajeg kanggo para pahlawan Prancis. Ana ing Voltaire sing dikubur, Victor Hugo, pasangan Curie lan Antoine de Saint-Exupery lan Louis Braille. Bangunan kasebut dikongkon dibangun dening Louis XV dadi greja sawise mari saka penyakit, mula rampung ing taun 1791 kanthi udara Gothic lan klasik.

Kubah gedhe banget lan mbukak lan ing sangisore dununge misuwur Pendaptaran Foucault (Apa sampeyan maca buku homonim saka Umberto Eco?). Pendulo minangka eksperimen Foucault kanggo nuduhake manawa Bumi muter.

Saliyane, ing pungkasan Kuartal Latin yaiku Kebon Luksemburg, utamane rame ing akhir minggu. Ana akeh wit, dalan, wong sing ngobrol utawa nindakake kegiatan fisik. Ing saubengé kolam tengah ana kursi sing bisa lenggah, uga umum.

Pusat kebon minangka istana kerajaan. Kebon tanggal 1612 lan dirancang sebagian dening Putri Marie de Medici, banjur dadi Ratu Prancis. Saiki istana dadi Senat Prancis. Taman kasebut ndhelikake luwih saka 100 patung lan uga réplika skala cilik Patung Liberty sing misuwur sing diparingi hadiah kanggo Amerika Serikat dening Prancis. Uga ana Mancur Medici sing apik lan tentrem.

Taman liyane sing apik yaiku Taman Tanduran, kebon botani kanthi luwih saka 4500 macem-macem tanduran: kebon mawar, kebon alpine lan kebon musim salju gaya Art Deco. Uga ana telung nursery gedhe wiwit abad kaping XNUMX, struktur logam lan kaca sing elegan. Diakoni gratis, nanging yen sampeyan pengin ngerti Kebon Binatang lan Museum Sejarah AlamAku kudu mbayar biaya mlebu. Ing museum pungkasan ana galeri khusus kanggo mineral, liyane kanggo evolusi lan liyane kanggo paleontologi.

Museum liyane sing menarik yaiku Museum Curie. Bisa digunakake ing ngendi dheweke kerja lan sinau radioaktivitas lan petir. Marie Curie, sing mesthi dielingi, minangka wanita pertama sing menang Nobel lan dadi profesor ing Sorbonne. Iki minangka instrumen ilmiah kuno lan taman cilik sing apik. Situs kasebut mbukak dina Rebo nganti Setu saka jam 1 nganti 5 sore.

Ing istilah Pasamuwan Latin Quarter ana papat sing dominasi lanskap: Saint-Etienne, saint-Severin, Saint Julien le Pauvre lan Saint Mèdard. Kabeh ayu banget.

Sawise mlaku-mlaku utawa sajrone utawa pungkasane, kafe lan restoran Prancis mesthi ngrayu kita ngaso lan mangan lan ngombe. Ing Sorbonne Square ana Les patios, kantin sing apik banget. Sabanjure ana Tabac De La Sorbonne, sing enak kanggo sarapan sing enak croissant.

Mesthi wae, ana luwih akeh situs lan miturut sampeyan sampeyan kudu nemokake favorit sampeyan dhewe. Ana akeh lan sing paling apik yaiku supaya sampeyan lunga, ngumbara lan mandheg apa sing narik kawigaten sampeyan.

Latin Quarter duwe dalan-dalan sing apik, alun-alun cilik, bangunan bersejarah, patung-patung plak sing bisa sampeyan minat maca, kabeh jinis toko. Foto saka Watch Conciergerie Aku uga ora bisa kangen. Wis ana bisnis wiwit 1370 lan dadi rekayasa hebat. Utawa mlaku ing njero Kapel Sainte. Pirang-pirang taun kepungkur nalika aku lunga, iki dipugar lan isih dadi kaendahan. Jendela kaca patri apik lan rinciane…. Dhuh Gusti!

Yen sampeyan nyewa apartemen lan pawon, bisa mlaku kanthi becik kanggo ngetutake jejak Julia Child, garwa diplomat Amerika sing ing taun 50-an nulis buku masak. Film kasebut dibintangi Meryl Streep lan diarani Julie lan Julikanggo. Dheweke blanja ing Pasar Mueffetard Rue. Warung mbukak jam 9 esuk, nutup awan lan mbukak sore.

Yen sampeyan kasengsem ing Budaya Muslim, amarga ing Paris uga ana lan ing lingkungan kasebut diwakili ing Mesjid Agung Paris, sing paling gedhe ing kutha kasebut, didegake ing taun 1926.

Mesthi kebone apik lan duwe restoran lan omah teh sing disaranake banget. Bebarengan karo garis sing padha yaiku Institut Dunia Arab, sing nyinaoni sumbangan ilmiah lan budaya Arab. Bangunan kasebut minangka struktur kontemporer sing dirancang dening Jean Nouvel wiwit pungkasan taun 80an abad kaping XNUMX. Bukaane nutup lan mbukak miturut sunar srengenge.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Kuartal Latin ing Paris duwe sawetara perkara lan ora bakal nguciwani sampeyan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*