Mlaku-mlaku liwat Villa Borghese

Roma Apik banget ing saindhenging taun, nanging amarga akeh obyek wisata ing njaba ruangan, musim semi utawa musim gugur minangka musim sing paling apik kanggo nikmati. Dadi, sawise musim salju iki, kepiye yen arep menyang Roma lan mlaku liwat Villa Borghese?

Taman, kebon, air mancur, kolam, bangunan kanthi gaya beda, museum lan atraksi liyane, sampeyan bakal nemokake kabeh ing sudhut Roma iki.

Villa Borghese

Saiki ana ing bukit sing wis dihiasi maneh, cedhak karo Gunung Pincio, lan morfologi wiwit diwiwiti ing wiwitan abad kaping pitulas ing tangan Kardinal Borghese, ponakan saka Paus Paul V lan pelindung gedhe Bernini, pematung kasebut. Akeh seniman terkenal sing makarya ing proyek kasebut lan ing taun 1633 villa wis siyap.

Sajrone paruh kaping loro ing abad kaping XNUMX, sing diarani Noble House, saiki Galeri Borghese, lan House Games Water, saiki Museum Carlo Bilotti. Taman Danau uga wujud.

Rong abad mengko ukuran kutha tuwuh lan pungkasane a kebon khas inggris. Ing wiwitan abad kaping XNUMX, kulawarga Borhese sing sugih terus weruh kekayaane gemeter lan mutusake arep adol lahan kasebut lan kabeh isi sing terkenal menyang Negara, sing diwenehake menyang Dewan Kota Roma, sing pungkasane mbukak kanggo masarakat .

Taman iki wujude kaya jantung, yen sampeyan ndeleng saka langit, lan yaiku ing antarane Piazzale Flaminio, lingkungan gaji lan Porta Pinciana. putra 80 hektar kaendahan sing bisa dibukak kanthi mlaku udakara rong jam utawa luwih nalika ngunjungi bangunan bersejarah, struktur ruangan, museum, monumen, air mancur, tlaga, kebon lan tlaga.

Informasi praktis kanggo ngunjungi Villa Borghese

  • Saka Termini, njupuk jalur metro A lan mudhun ing Flaminio. Sampeyan mlaku udakara 500 meter lan sampeyan wis entuk akses menyang villa. Bis 88, 490, 495, 160, 910, 52, 53, 628, 926, 223 lan 217 uga bakal nggawa sampeyan; lan padha karo trem 19, 3 lan 2.
  • Taman iki mbukak wiwit sunar nganti surup.
  • Diakoni gratis lan sampeyan mung mbayar museum utawa bangunan sing pengin dikunjungi.

Apa sing bakal dikunjungi ing Villa Borghese

La Galeri Borghese Museum seni sing ora bisa dilalekake amarga dadi salah sawijining museum museum paling apik ing donya. Koleksi kasebut diwiwiti dening kardine Borghese, ponakan Paul V, antara taun 1576 lan 1633. Ing kene sampeyan bakal bisa ndeleng karya Bernini, amarga dheweke dadi pelindung pertama, lan uga koleksi terkenal Caravaggio.

Bangunan iki duwe lantai loro. Lantai utama duwe kabeh barang antik klasik lan iki minangka situs sing apik banget amarga ana potongan-potongan wiwit abad kaping XNUMX nganti XNUMX Masehi ing antarane patung, mozaik, lan lukisan sing apik banget. Lantai ndhuwur duwe galeri kanthi karya sing ditandatangani Ruben, Botani, Raphael lan Titian.

ing patung dening Canova lan Bernini lagi mutiara ing kana-kene. Mesthi wae, aja kesusu marani sewengi, sampeyan kudu cadangan Ya, ana akeh pengunjung. Reservasi bisa digawe kanthi online utawa liwat telpon lan sawetara dina sadurunge. Galeri Borghese mbukak dina Selasa nganti Minggu saka 8:30 nganti 7:30 pm lan iku biaya 20 euro.

Nglangkungi isine, bangunan kasebut kudune ditliti maneh. Dirancang dening arsitek Flaminio Ponzio dadi vila pinggiran kardinal. Nalika tilar donya, karya kasebut dilanjutake dening Vasanzio sing nambah dekorasi kanggo desain asli. Nalika semana dadi papan hiburan sing apik banget, kanthi aliran, tlaga, mlaku-mlaku, merak, manuk unta ...

Bangunan liyane sing bisa dideleng yaiku Meridiana, Casino del Graziano, Casino dell'Orologio, Casino Nobile utawa Portezzuola, kayata. Iki minangka konstruksi sejarah lan kita bisa nambah Casa Giustiniani, Pajarería utawa Solar Clock kanthi kebon rahasia.

Bener, bangunan iki duwe kebon cilik sing asri dhewe-dhewe. Ing antarane kalebu sing kasebut ing ndhuwur Taman Rahasiananging uga Lembah Pisang, Taman Plazoleta saka Scipione Borghese utawa ayu Taman Lake kanthi Kuil Aesculapius colonnaded sing apik. Sing terakhir yaiku salah sawijining bangunan neoklasik lan abad kaping-XNUMX ing kutha kasebut, kayata Orologio, Casa del Reloj utawa La Prqueña Fortaleza.

Dheweke nambah macem-macem sumber kayata Fontana dei Cavalli Marini, Fontana del Fiocco, Fountain Gelap utawa Fontana dei Pupazzi. Uga ana Museo Canonica, yaiku omah studio Pietro Canonica, seniman, Casa de las Rosas utawa Casa del Cine. Yen sampeyan lunga karo bocah-bocah, sampeyan bisa bukak Casa de Raffaello, karo ruang dolanan bocah-bocah kasebut, utawa yen sampeyan seneng kewan, Kebun Binatang Roma utawa Bioparco kanthi luwih saka sewu kewan kanthi 200 spesies beda. Iki minangka salah sawijining kebun binatang sing paling gedhe lan paling tuwa ing Italia, lair ing taun 1911.

Dibukak kabeh taun, pitung dina seminggu kajaba tanggal 25 Desember lan jam umume wiwit jam 9:30 esuk. Entri regane 16 euro saben wong diwasa. Sampeyan bisa tuku tiket kanthi online. Saliyane, obyek wisata liyane sing paling relevan yaiku Jam Banyu Pincio, keajaiban teknik abad kaping XNUMX.

Punika a jam-hidro sing dibangun ing 1867 dening pandhita Dominika sing seneng nggawe jam tangan, Giambattista Embriaco, bebarengan karo arsitek Swiss Joarchim Ersoch. Sing apik tenan yaiku isih operasi lengkap wiwit ditampilake ing Pameran Universal sing misuwur ing Paris taun 1867.

Sampeyan uga bakal weruh a tiron Shakespeare's Globe Theatre ing London, Teater Globe Silvano Toti Globe, sumur paviliun bunder gedhe wiwit jaman Elisabethan, akeh candhi lan paviliun, alun-alun lan sumbering Lan jelas, aku mikir yen sorotan tur kasebut kudu dadi kebon Pincio amarga saka kene sampeyan duwe pemandangan kutha Roma sing apik.

Elinga yen Villa Borghese duwe sangang lawang mlebu ing antarane Via Pinciana, Raimondi, Aldrovandi, Piazzale San Paolo del Brasile, Piazzale Flaminio lan Piazzale Cervantes. Nguripake!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*