Mombasa

Udakara 500 kilometer adoh saka Nairobi yaiku pulau Mombasa, kutha paling gedhe nomer loro ing Kenya sawise ibukota sing udakara 700.000 jiwa. Iki dipisahake saka bawana Afrika kanthi rong aliran lan disambungake kanthi akeh jembatan.

Mombasa duwe plabuhan lan kegiatan wisata sing apik. Wiwit didegaké ing abad kaping XNUMX, kutha iki dadi kapribadian sing duwé kapribadian. Iki menehi pengaruh Arab, India lan Eropa sing bisa dideleng ing akeh bangunan religius lan sipil. Apa sampeyan pengin ngerti Mombasa?

Rute liwat Old Town

Pelabuhan Mombasa

Gambar | Pixel

Sampeyan bisa miwiti itinerary ing plabuhan, ing kana ana pirang-pirang klub lan hotel bahari. Uga ing kene ana mesjid Basheiky Mandhry sing dibangun ing dhasar abad kaping XNUMX.

Saka kana, kita terus menyang Mbaraki ing dununge Mbaraki Pilar, salah sawijining simbol Mombasa. Iki minangka makam kepala suku kuna sing kalebu kolom kapur kanthi polip karang lan plester karang. Diubengi karo baobab lan asile apik tenan.

Kuil ing Mombasa

Islam

Mesjid Bohra kanthi menara inggil, Baluchi Jundaan kanthi kubah jongkok, Ismaili kanthi fasadha persegi lan mesjid Bondeni sudut minangka conto arsitektur Islam.

Wong hindu

Mombasa uga duwe kuil-kuil Hindu sing narik kawigaten kayata Candi Jain warna pastel ing Jalan Langoni, Kuil Sikh ing Mewmbe Tayari Street, lan Kuil Haile Selassie Swaminaryan sing endah banget dibangun ing taun 1955.

Kristen

Ing Lurung Nkrumah ana bangunan perwakilan liyane ing Mombasa: Katedral Katolik Roh Suci. Greja Anglikan sing dipengaruhi Islam uga pantes dikunjungi.

Arsitektur sipil

Gambar | Infobae

Mlaku-mlaku liwat Kutha Tua iku nyenengake. Papan sing penting kanggo dikunjungi nalika lelungan menyang Mombasa yaiku Benteng Jesus, benteng kuno sing dibangun taun 1593 dening wong Portugis. Nggumunke wadhah sumur sing apik kanggo nyimpen banyu, bastion, sisa-sisa kapal bersenjata San Antonio de Tanna, koleksi keramik saka pesisir lan Omani Arab House, omah Ottoman saka abad kaping XNUMX. Tuladha liyane saka benteng sing dibangun wong Portugis yaiku Benteng St. Joseph.

Bangunan liyane sing apik banget kanthi ciri khas Inggris nganggo pengaruh India sing hebat yaiku Casa Leven, jembatan Nyali sing anyar lan Square Treasury. Uga dikunjungi yaiku bangunan Lelang Datoo, Jembatan Watu, Hotel Castle kanthi teras sing nyenengake nalika sampeyan bisa istirahat ing rute kasebut lan Omah Dodwell kanthi atap jubin sing apik saka Mangalore.

Kosok baline, pengadilan lawas tumindak dadi museum lukisan improvisasi. Ana sawetara potongan sing apik tenan lan sampeyan bisa ndeleng pengaruh Inggris ing bangunan kasebut.

Informasi praktis kanggo lelungan menyang Kenya

Gambar | Pixel

Keamanan

Menteri Luar Negeri Spanyol nyaranake sampeyan ati-ati banget nalika lelungan menyang Kenya lan ngindhari wilayah tartamtu kayata provinsi Timur Laut, tapel wates karo Somalia lan daerah kumuh Nairobi.

Visa

Visa dibutuhake kanggo warga negara asing lan wis siyap kasedhiya. Cara paling gampang kanggo nggunakake, mbayar lan nampa meh langsung yaiku sistem e-visa, portal visa online pamrentah Kenya.

Dhuwit

Kabeh bank ijol-ijolan dolar AS, euro, lan pound Inggris dadi shilling Kenya. Ana ATM ing kutha-kutha ukuran sedhengan, mula nggawa debit, kertu kredit, lan awis.

Sanajan umume mata uang utama bisa diijolake ing Nairobi lan Mombasa, ing sanjabane kutha kasebut bakal ana luwih akeh masalah mata uang kajaba dolar AS, euro, lan pound Inggris.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*