Lansekap sing apik sing bisa ditemokake nalika lelungan menyang Afrika

africa-the-savannah

Afrika, kanthi 30 yuta kilometer persegi yaiku bawana paling gedhe nomer telu ing planet iki. Sekilas, pantai sing lurus lan relief sing beda kontras, nanging Afrika luwih akeh. Yen sampeyan rauh arep plancongan mrana, kita bakal menehi jeneng sampeyan lan menehi rinci 4 lanskap sing apik lan beda banget sing bisa ditemokake ing kana, sanajan bakal gumantung banget karo tujuan sing ditemtokake.

Savannah, ing Afrika

Savannah ing Afrika minangka lanskap alam ing wilayah kasebut iklim tropis garing. Tanduran savannah dibentuk kanthi nutupi suket terus lan wit-witan sing jembar.

Spesies pribumi sing paling umum sing bisa dingerteni ing wilayah iki yaiku baobab (wit sing rada khas lan asri) lan akasia. Alas sempit sing diarani "alas galeri" tuwuh ing pinggir kali ing wilayah kasebut.

Ing kene suhune dhuwur lan udan arang banget.

Jungle

africa-the-jungle

Ngomong alas, mbayangake kadang-kadang kewan mbebayani lan akeh tanduran ijo sing kuat, lan kita ora salah banget ing babagan iki. Pemandangan alam sing khas kanggo zona iklim khatulistiwa ing Afrika yaiku alas. Digawe saka wit-witan gedhe sing makutane kandel nyegah sinar srengenge tekan lemah.

Hutan udan intertropis arupa macem-macem jinis wit sing tuwuh dicampur ing tataran vegetasi sing beda-beda.

Ing papan iki, kita bisa nemokake suhu sing dhuwur banget, uga udan sing rutin lan asring ditindakake ing taun. Pancen ngrebut bagean tengah Afrika, yaiku, Cekungan Kongo, Teluk Guinea, sisih kulon sisih kulon Guinea lan sisih lor wetan pulau Madagaskar.

Ara-ara samun

Afrika-ara-ara-ara samun

Ara-ara samun minangka pemandangan alam ing iklim sing panas lan garing banget. Tanduran ing ara-ara samun meh ora ana lan mung bisa ditemokake, ing wilayah tartamtu, semak-semak lan semak cilik sing isih urip amarga bisa dicocogake dadi garing.

Ing wilayah kasebut, suhu dhuwur banget, kanthi osilasi termal sing apik, lan variasi sing beda antara awan lan suhu wengi (luwih saka 40º). Ing wilayah iki, udan meh ora ana lan bisa nemokake rong wilayah sing beda banget: ing Ara-ara samun Sahara ing sisih lor, sing ngenggoni wilayah sing cedhak karo Tropic of Cancer, lan ara-ara samun kalahari ing sisih kidul, mbentang ngubengi Tropic of Capricorn.

Steppe

april-the-steppe

Steppe minangka lanskap alam karakteristik zona iklim tropis garing sing ditemokake ing sacedhake pasamunan. Steppe tropis nduweni vegetasi sing ala banget, kasusun saka semak lan semak. Ing stepa Afrika, ana rong periode udan setaun. Sing luwih akeh diprodhuksi ing musim semi lan musim gugur.

Werna steppe paling penting ing Afrika yaiku wiwit saka kuning coklat nganti ijo sing paling kuat, mesthi gumantung saka udan ing taun kasebut.

Apa sing kudu dideleng lan dikunjungi ing Afrika

Yen bawana Afrika ana ing dhaptar lelungan mbesuk, nanging sampeyan isih durung ngerti wilayah utawa wilayah sing pengin dideleng, ing artikel iki, kita bakal menehi saran sawetara:

  1. Dolan maring kiat Ngarai kali iwak ing Namibia.
  2. Mirsani gorila ing Gunung geni Rwanda ing Kongo lan Uganda. Iki minangka pengalaman sing padha karo Zoologist Dian Fossey sing biasane dikhususake.
  3. Nggawe Safari liwat salah sawijining taman alam sing paling apik ing donya: Taman Nasional Kruger.
  4. Delengen Air Terjun Victoria, dununge ing antarane Zambia lan Zimbabwe.
  5. Ngerteni lan ngunjungi piramida Mesir.
  6. Mlaku-mlaku liwat ara-ara samun Tunisia.
  7. Deleng baobab lan kewan saka Madagaskar.
  8. Deleng jumlah flamingo sing pindhah menyang tlaga nakuru.
  9. Ayo diremes karo pantai Mauritius, swarga alami.
  10. Coba renungan ing langit lintang saka meh ing endi wae ing bawana. Amarga ora ana akeh cahya buatan, ing langit Afrika, kita bisa nemokake salah sawijining kaendahan paling gedhe.
  11. Dolan maring taman serengeti, ing Tanzania.
  12. Deleng titik paling dhuwur ing Afrika: Kilimanjaro.
  13. Kunjungi Maroko lan sing isih urip Alun-alun Djemaa el Fnaa ing Marrakesh.
  14. Pindhah menyang Kilwa Kisiwani, sawijining kutha abad pertengahan ing sawijining pulau ing pesisir Tanzania.
  15. Delengen Bukit Matobo (Zimbabwe).

Afrika minangka benua sing bakal kesasar, kanggo nemokake tanpa ragu-ragu lan prasangka, ... Tanpa mangu-mangu, kanggo ngunjungi sawetara wektu ing urip kita.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*