Mumbai, Bollywood lan liya-liyane

Mumbai

Mumbai minangka Bombay lawas. Kaya ngono kutha India iki diarani taun 1995, nanging saiki sing bener yaiku ngarani Mumbai. Kutha gedhe banget lan meh padha urip ing kene 20 yuta wong. Sing paling unik ing Mumbai yaiku wiwitane minangka klompok pulau sing dadi omah para nelayan. Sejatine yaiku lelungan menyang India, sampeyan ora bisa kliwat karo kutha iki lan warisan sejarah lan budaya sing sugih lan akeh.

Mumbai dudu ibukutha India, aku negesake supaya ora ana kebingungan amarga ana akeh kutha ing negara liya sing luwih misuwur tinimbang ibukota dhewe. Sawise njlentrehake, kita terus ngomong Mumbai lan atraksi, Informasi sing menarik banget lan migunani yen sampeyan ngrancang perjalanan sing apik menyang India sing mesthi sampeyan impenake.

Mumbai, Bombay lawas

Bombay

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, Mumbai bisa diarani Bombay nganti taun 1995 nalika jeneng ngarep dadi jeneng resmi. Nalika dudu ibukutha minangka kutha sing paling padhet ing India  lan salah siji saka sepuluh kutha sing paling padhet ing jagad iki, dipanggoni meh 20 yuta wong. Negara kasebut ana ing pesisir kulon negara kasebut lan duwe pelabuhan banyu jero sing alami, mula mesthi dikepengini.

Mumbai asline digawe saka pitung pulau dipanggoni para nelayan. Nalika dadi kekuwatan asing, pisanan Portugal lan banjur Inggris, wilayah India iki duwe wujud liyane amarga wis ngisi antara bawana lan pulau-pulau. Proyek kanggo ngrebut lahan saka segara rampung ing pertengahan abad kesembilan belas lan ndadekake kutha kasebut dadi plabuhan paling gedhe ing Segara Arab. Pancen ora bakal ilang cemlorot utawa pentinge lan isih ana pusat ekonomi, finansial lan komersial negara lan wilayah.

Kanthi akeh kegiatan asing ing Mumbai nduweni arsitektur tartamtu. Ana bangunan Art-Deco, bangunan Gotik lan uga gaya sing khas ing bagean iki. Akeh bangunan sing dibangun ing jaman pamrentah Inggris lan nggambarake gaya jaman kasebut, kebangkitan Gothic, nanging ana ing kene lan ana elemen arsitektur Swedia, Jerman, Walanda. A wonder kanggo ngormati.

Apa sing bakal katon ing Mumbai

Gerbang India

Mumbai bisa uga ora nduwe akeh atraksi kaya kutha utawa tujuan liyane ing India, nanging ana sawetara perkara, wiwit pantai lan gua, nganti benteng, kuil, kuil lan gréja nganti akeh museum.

Gerbang India minangka landmark paling misuwur ing kutha kasebut lan dibangun kanggo ngelingi kunjungan kerajaan George V lan garwane. Gagasanipun yaiku supaya kabeh pengunjung ndeleng monumen iki nalika teka kanthi kapal lan dadi titik pertemuan sing apik. Dumunung ing boardwalk, ing Colaba, sisih kidul kutha, ngelawan Istana Taj lan Menara Hotel. Ing sakiwa tengene ana PKL.

Benteng Mahim

Antarane akeh benteng ing Mumbai yaiku bangunan pertama sing dibangun Inggris, ing Benteng Worli, diwiwiti saka 1675, dibangun ing bukit sing nyawang teluk kanggo ndeleng pitung pulau lan bisa uga bajak laut. Liyane sing kuwat yaiku Benteng Mahim, ing teluk kanthi jeneng sing padha lan saiki dadi reruntuhan lan korban pasang pasang. Sampeyan bisa nemokake ing sisih pinggir dalan gedhe Mahim sing ngubungake pinggiran kutha karo kutha kasebut. Ing antarane benteng-benteng sing ditinggal, rusak utawa dilestarikan, gunggunge ana patbelas benteng. Yen seneng sejarah lan arsitektur militer sampeyan kudu seneng-seneng wiwit suwe.

Pantai Juhu

Yen sampeyan seneng pantai uga ana akeh pantai ing Mumbai. Antarane sing paling populer yaiku Pantai Juhu lan saka Marina Drive. Dheweke seneng banget nonton srengenge surup lan mangan amarga ana kios kuliner sing akeh. Juhu udakara setengah jam saka kutha, arah sisih lor, dene Marina Drive Chowpatty ana ing tengah, dalan sing adoh saka Gateway India.

Marina Drive nalika wengi

Ing babagan musium, kita nyorot Galeri Nasional Seni Modern Iki diwiwiti wiwit pertengahan 90an abad kaping 1911 lan duwe koleksi lukisan lan patung sing akeh banget saka macem-macem peradaban. Ana karya Picasso lan sawetara seni Mesir, kalebu mumia. Kutha iki ana ing Colaba, pulo kuno Candil utawa Colio Inggris. Bangunan sing apik, dibangun ing taun XNUMX, nduweni museum seni modern liyane, yaiku Aula Cowasji Jenhangir.

Mani Bhavan

Lan sampeyan ora bisa kantun Mani Bhavan. Iki minangka markas kegiatan politik Gandhi ing antarane taun 1917 nganti 1934, omah gedhong lawas saka kanca saka politisi sing menehi akomodasi nalika dheweke suwene ing kutha kasebut. Dununge setengah jam nganggo mobil saka Hotel Taj, wis rong lantai lan saiki bisa digunakake kanthi Perpustakaan lan Museum Ghandhi. Sampeyan bisa ndeleng ruangane Gandhi dina-dina, kasur, bukune.

Ing Mumbai uga ana akeh situs agama, Kristen, Hindu, Yahudi lan Muslim. Yen sampeyan Kristen, sampeyan bisa ngunjungi Katedral Jeneng Suci, ing Colaba, apik banget kanthi fresko, organ lan interior sing megah. Ing antarane kuil-kuil Hindu sing disorot Babulnath, el Kuil Mahalakshmi lan Mumba Devi, nanging isih akeh maneh. Uga ana telung masjid lan pagoda.

Haji Ali

Aku uga ora bakal kliwat ngunjungi pinggiran Jogeshwari Gua Jogeshwari, guwa-guwa sing ana candhi Budha lan Hindu lan umure wis atusan taun. Dheweke ageng lan bisa diakses kanthi undhak-undhakan sing ngambang. Salah siji Haji Ali, makam mesjid sing dibangun taun 1431 ing tengah segara lan sing mung diakses nalika pasang.

Mlaku-mlaku ing Mumbai

Terminal Victoria

Kadhangkala yaiku babagan mlaku-mlaku, mung mlaku-mlaku, mikirake arsitektur, masarakat, gerakan kutha. Ana pirang-pirang bangunan bersejarah ing Mumbai lan kalebu sing disorot Museum Pangeran Wales, ing Kala Ghoda, wilayah seni, ing Terminal Victoria, terminal sepur, ing Pengadilan Tinggi Mumbai lan wilayah benteng sing dikenal minangka Lingkaran Horniman kanthi kebon sing wiyar.

Bazaar Chor

Kabupaten seni sing dikenal minangka Kala ghoda iku mlaku apik uga. Kala Ghoda yaiku Jaran ireng lan dijenengi banget amarga sadurunge ana patung jaran. Apa dheweke Pusat budaya Mumbai, situs sing dadi galeri seni, museum lan ruang budaya liyane. Pilihan liyane sing apik yaiku mbukak liwat pasar lan pasar. Ing Calzada Colaba ana akeh vendor, nanging uga Pasar Chor Bazaar utawa toko-toko ing Linking Street, sing katon puluhan lorong liyane.

Laundri ing Mumbai

Pungkasan, yen sampeyan nate weruh apa-apa saka India, mesthine kamar umbah-umbah ruangan lan macem-macem. Ana ing Mumbai: diarani Mahalazmi Dhobi Ghat. Nganggo sandhangan reged saka kabeh wilayah Mumbai, mula atusan wong nindakake barang ing bak beton nganggo sabun, banyu lan pewarna. Sampeyan nemokake ing cedhak stasiun sepur Mahalaxmi.

Bollywood ing Mumbai

Bollywood

Ora bisa ngomong babagan India lan ora ngomong babagan jutawan lan kuat industri film: Bollywood. Kutha iki minangka pusat bioskop India lan yen sampeyan pengin seneng film, coba pindhah menyang Bioskop Eros, cedhak stasiun sepur Churchgate. Sampeyan uga bisa nindakake a Tur studio Film City, ing Goregaon, ing pinggiran kutha.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*