Museum Kapal Viking, ing Oslo

ing Viking Dheweke dadi protagonis sejarah Eropa, lan suwe-suwe saiki dadi mode maneh kanggo seri TV sing hebat, Viking. Iki narik perhatian kanggo negara-negara Nordik lan budayane lan mulane saiki kita bakal ngunjungi Museum Kapal Viking.

Museum iki ana ing Oslo, Norwegia, lan minangka bagean saka Museum Sejarah Budaya universitas lokal. Kunjungan kudu dadi yen sampeyan dadi Viking lan penaklukan amarga kapal asli sing dipasang dadi harta karun sejati.

Viking

Viking yaiku a Wong-wong Nordik sing dadi populer ing Eropa ing abad kaping-XNUMX saka rampasan rampasan. Biara minangka mangsa sing disenengi lan lorong kasebut menehi tandha amarga serangane getih lan kasar, sanajan saiki. Nalika semana kekuwatan paling tengah lan paling kuat ing Eropa durung rampung nggabungake, mula ana kahanan bebaya lan kurang proteksi.

Nanging ing njaba liar iki kudu dielingi Dheweke minangka pendhudhuk masarakat Norman, amarga akeh sing pungkasane manggon ing Normandia, Prancis. Lan kita wis ngerti sepira adohé wong Norman ing Eropa.

Viking padha nulis ing rune, nganti saiki angel dingerteni, mula tinggalane arkeologi lan tradhisi lisan sing ngidini nelusuri sejarahe. Nalika urip ing geografi sing ora grapyak, dheweke ditolak menyang segara, mula dheweke nggawe elemen banyu lan cara komunikasi sing luwih disenengi. Mula dheweke minangka pandhu arah sing hebat lan malah dianggep minangka sing pertama teka ing Amerika.

Era Viking rampung udakara abad kaping XNUMX nalika agama Kristen pungkasane mapan ing wilayah sisih lor lan proses saka akulturasi. Temenan, ora ana sing mati lan kabeh owah, mula, kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, dheweke dadi wong Norman sing kuat, saka Prancis, tekan Italia, Yerusalem lan Kiev, ing Rusia.

Museum Kapal Viking

Museum iki duwe telung bandha: telu kapal viking asli sing nate nyabrang segara. Sing pertama lan sing paling misuwur yaiku Kapal Oseberg. Kapal layar Viking iki asale saka kuburan sing ditemokake ing peternakan kanthi jeneng sing padha, ing Vestfold County. Makam kasebut uga duwe kerangka loro wanita lan akeh piranti.

Kapal kasebut tanggal wiwit 834 Masehi nanging bagean-bagean kasebut rada tuwa. Gundukan kuburan digali nalika wiwitan abad kaping-XNUMX.

Kapal kasebut iku kabeh oak. Duwe Dawane 21 meter lan ambane 58 meter kanthi tiang ing antarane sangang nganti sepuluh meter kurang luwih. Nduweni udakara limalas pasang bolongan mula dikira ana sawetara 30 rowers. Nduwe jangkar wesi, buritan lan busur dihiasi ukiran rumit lan diprakirake kapal kasebut bisa nganti 10 knot kacepetan.

Kita bisa uga mikir yen amarga ditemokake ing makam iki kapal iki ora nate weruh segara, nanging iki ora kedadeyan. Kabeh kapal Viking ing museum kasebut sejatine lelayaran sadurunge digawa menyang daratan lan didadekake kurban kuburan. Proses penggalian lan restorasi kanggo Nave tartamtu mbutuhake total 21 taun. Kapal kasebut kudu dikuras lan dikeringake kanthi sampurna, nanging alon-alon, sadurunge bisa gabung lan ndandani perangane nganggo kayu asline, 90%.

Perhatian sing padha uga ditarik menyang kapal Viking liyane sing disimpen ing museum: Kapal Gokstad lan Kapal Tunas. Gokstad ditemokake ing makam kerajaan sing ana ing peternakan homonim ing kotamadya Sandefjord, ing musim gugur taun 1879, dening loro bocah enom. Penggalian arkeologi diwiwiti ing taun 1880 lan ora suwe dadi jelas manawa situs iki penting.

Ing sakiwa tengene kapal kasebut ana tembok sing dhuwure limang meter lan dhiameter 45 meter mula gundukan gedhe. Lempung sing nutupi kapal ngrusak loro geladak ndhuwur lan gandhewa lan tiang ing sisih mburi nanging uga dijaga kanthi apik amarga proses pamulihan sabanjure dibubarake lan dipasang maneh.

Kapal Viking liyane ing museum kasebut sing diarani Tuna prau, sing mesthine minangka kapal cepet sing ngeterake wong saka sisih menyang sisih liyane. Ditemokake ing taun 1867 ing peternakan ing Nedre Haugen, ing pulo Rolvsoy, cedhak Fredrikstad lan iku kapal Viking pisanan sing ditemokake lan dilestarikan. Makam iki uga amba, dawane udakara 80 meter lan dhuwure patang meter, salah sawijining makam paling gedhe ing Norwegia.

Penggalian kasebut ditindakake nalika arkeologi modern durung akeh cara, mula yen ditemokake kapal cepet banget dicopotDadi wong sing ana ing njero awake dikubur lan sawetara barang-barange rusak utawa ilang. Iki minangka kapal paling cilik saka telung kapal Viking ing museum nanging dianggep paling dawa, udakara udakara 19 meter.

Diperkirakan sing dibangun udakara taun 910, ing oak, lan sing duwe 12 rowers per sisih. Mesthi cepet banget, apik banget ing segara segara, sanajan tanpa kapasitas nggawa. Mula diprakirake manawa bisa digunakake kanggo nggawa barang sing regane kayata kaca, abdi utawa barang sing ora bobot.

Kunjungan menyang telung kapal kasebut ditambah karo jumlah obyek saka telung makam sing ditampilake, lan iki mbukak mata kanggo jaman biyen Viking. Saka obyek saben dinane nganti gaman utawa perkakas agama.

Uga, kaping telu saben jam museum nawakake lelungan menyang Viking Age liwat film sing diarani Vikings Alive, sing digambarake ing plafon museum. Vikigns Alive kalebu film utama limang menit lan rong film dokumenter. Pungkasane, museum kasebut uga nawakake toko oleh-oleh ngendi kanggo tuku souvenir, buku lan liya-liyane. Lan ing njaba ana kantin sing dadi papan sing apik kanggo ngobrol babagan pengalaman Viking ing sangisore langit musim panas.

Informasi praktis kanggo ngunjungi Museum Kapal Viking

  • Ora ana tur sing dipandu sing diatur dening museum nanging ya dening pihak katelu. Sampeyan uga bisa ndownload aplikasi pandhuan audio gratis ing ponsel, ing museum, amarga ana WiFi, utawa saka omah kanthi ngunjungi situs web.
  • Museum iki duwe lantai loro lan area pameran sing cocog kanggo kursi rodha, kajaba balkon ndhuwur. Gerbang utama uga bisa diakses, sanajan lawange abot. Gerbang sisih mung kanggo staf. Ing njero ana kursi roda lan toilet khusus.
  • Museum Mbukak saben dina. Wiwit tanggal 1 Mei nganti 30 September, ana ing antarane 9 esuk nganti 6 sore; lan wiwit tanggal 1 Oktober nganti 30 April wiwit jam 10 esuk nganti 4 sore. Ditutup tanggal 1 Januari 6 lan 13 Februari.
  • Museum mbayar biaya mlebu ing NOK 100 saben wong diwasa lan NOK 80 luwih saka 65 taun. Tiket iki regane 2 x 1, yaiku, sampeyan ngidini sampeyan mlebu ing rong museum, salah sijine Kapal Viking lan Museum sajarah, suwene 48 jam. Dheweke ora didol kanthi online.
  • Museum kasebut ana ing Huk Aveny 35, 0287 Oslo.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*