Museum paling apik ing Tokyo

Napa nalika lelungan kita dolan musium lan apa kita nindakake nalika ana ing omah? Ora kabeh, iku sejatine, nanging akeh wong sing nyengkuyung awake dhewe kanggo ngunjungi museum sing duweni nalika lagi lelungan lan kutha utawa negara dhewe sing ora dingerteni. Sejatine lelungan.

Aku dudu bug museum lan aku wis ngliwati kutha-kutha utama tanpa kudu mlebu "amarga sampeyan kudu ngerti." Yen sampeyan ora duwe barang sing disenengi, lali aku bakal mbuwang wektu ing njero. Kanthi sawetara pangecualian, aku luwih seneng nglampahi wektu kanggo prekara sing disenengi. Nanging ing perjalanan kaping papat ing Tokyo taun ngarep aku duwe museum, aku ora bisa ngindhari maneh, mula aku ngetrenake batere, nindakake riset lan iki museum paling apik ing Tokyo:

Museum Samurai

Tokoh saka samurai Iki minangka klasik Jepang lan yen sampeyan kasengsem, ora luwih saka kepiye bioskop kasebut dituduhake, mula museum iki pancen migunani. Minangka kasusku, aku wis siyap maca manga saka jaman Jepang klasik. Samurai ana ing kana pitung abad, nganti pungkasan shogunate, ing Periode Edo, kanthi tekane Amerika lan Eropa kanggo dagang.

Ana akeh prajurit samurai misuwur ing sejarah Jepang, master pedhang sejati, mula ing kene sampeyan bakal ngerti crita kasebut. Museum kasebut nduweni lantai loro kanthi ruang pameran. Ing lantai ngisor ana toko souvenir lan ing lantai ndhuwur ana aula lapis wajaya, liyane karo pedhang, siji nganggo helm lan siji khusus kanggo Periode Kamakura. Sing paling apik babagan museum yaiku Sampeyan bisa "macak" minangka samurai lan njupuk gambar.

Yaiku, sampeyan bisa nyelehake sirah a Kabuto (helm utawa helm Jepang) lan sandhangan samurai malah nggawa katana. Dina tartamtu uga ana nampilake perang tandhing. Ora ana biaya tambahan kanggo rong kegiatan kasebut, kalebu rega tiket.

Ana uga pelajaran kaligrafi kaping pindho saben minggu, sanajan sampeyan kudu pesen, lan kursus pedhang Jepang sing duwe biaya kapisah 5000 yen (udakara $ 50).

Reservasi bisa dibatalake nanging yen sampeyan mbatalake mung sedina utawa kurang sadurunge, sampeyan bakal dikenani biaya antarane 50 lan 100% saka tarif kasebut. Museum kasebut ana ing Shinjuku mung 8 menit saka arah Wetan saka stasiun JR utawa 10 menit saka stasiun kereta bawah tanah. Dibukak saka 10:30 nganti 9 pm lan duwe situs web Inggris sing komprehensif.

Museum Sewer

Salah sawijining prekara sing narik kawigaten nalika aku mlaku ing Jepang yaiku solokan sing apik banget. Kabeh duwe gambar, desain, lan uga warna. Sampeyan ora bisa gumun banget karo rincian kasebut yen ing kutha liyane ing donya ora digatekake.

Ana kabeh jinis, wujud lan warna. Saben kutha duwe dhewe-dhewe supaya sampeyan bisa foto kanthi gampang lan nggabungake album sing apik. Ana akeh turis sing motret got lan sing mung bisa kedadeyan ing Jepang.

Museum iki, ing Fureai Gesuidokan, dununge ing sisih kulon Tokyo, lan didegake nalika target bisa ditrapake kanggo penetrasi sistem pembuangan nganti jangkoan 100%. Ing taun 1990. Sistem sing jembar kasebut didhelikake kanthi jero 25 meter lan museum kasebut nyritakake kepiye cara dibangun, diagrame, kepiye hubungane karo omah lan liya-liyane. Diakoni gratis.

Nanging iku dudu siji-sijine museum sing apik. Ing Odaiba ana liyane dadi yen sampeyan menyang pulau buatan ing Tokyo Bay iki (sampeyan bisa uga pengin foto ing jejere Gundam kanthi ukuran urip), sampeyan bisa ngunjungi. Babagan babagan Museum Sewer Pelangi. Sampeyan bakal bisa ndeleng cara kerja sistem, pompa, saluran, ruangan kontrol pusat, laboratorium analisis banyu.

Sampeyan nemokake cedhak banget karo stasiun Yurikamone Odaiba-kaihinkoen. Minangka bonus pemandangan Tokyo Skytree, teluk lan uga Gunung Fuji ing kadohan.

Ochanomizu Origami Kaikan

Sampeyan seneng dheweke Origami, seni lempitan kertas seni? Dadi, iki kunjungan asli. Iki minangka pusat pameran kanthi toko lan bengkel sing kalebu khusus kanggo Origami. Sampeyan bakal bisa ndeleng profesional karya seni iki nganggo kertas Jepang, washi, lan malah nggawe gaweyan sampeyan dhewe, deleng lan saranake perhatian saka awake dhewe.

Sampeyan uga papan sing apik kanggo sinau sejarah seni iki, asal usul, tata cara apa sing dadi taruhan, ing teknik tradisional lan modern. Kasunyatane, papan sing apik, mula tradisional Jepang dadi sampeyan bakal rumangsa anteng banget.

Dumunung ing 1-7-14 Yushi ma, Bunkyo ku. Sampeyan bisa tekan kana liwat jalur Chuo utawa Sobu, mudhun ing stasiun Ochanomizu. Downtown mung kari pitung menit saka salah siji stasiun. Uga cedhak, sanajan 15 menit, saka stasiun kereta bawah tanah Marunouchi Line. Dibukak wiwit jam 9:30 esuk nganti 6 sore lan ditutup nalika preinan ing musim salju lan musim panas lan ing musim Taun Anyar Ora ana ragad mlebu.

Museum Departemen Bahan Pidana Universitas Meiji

Jeneng dawa, nanging amarga ana ing wilayah sing padha karo galeri toko-toko Origami, aku wis nambahake menyang dhaptar. Manuk loro nganggo watu siji. Museum jinis iki mesthi narik banget supaya sampeyan ngajak a lelungan liwat sejarah pidana lan bentuk ukuman ing jaman semana hak asasi manungsa durung ana. Ing Jepang lan ing jagad iki, ing kene salah sawijining obyek sing paling nyenengake yaiku guillotine Prancis utawa Lady Iron of Nuremberg.

Museum iki dianggo bebarengan karo loro liyane, yaiku Departemen Arkeologi lan Departemen Bahan Baku ing universitas sing padha. Dununge ana ing 1-1 Kanda-Surugadai, Chiyoda-ku. Tokyo Sampeyan mudhun ing stasiun Ochanomizu, dibukak wiwit jam 10 esuk nganti jam 5 sore lan Entrance gratis lan mbukak.

Hall of Fame lan Museum Baseball

Ing perjalanan terakhirku, salah sawijine kejuaraan nasional saka enggak lan masarakat padha fanatik. Dadi, pungkasane aku dadi penggemar Carp Hiroshima mula aku kepengin bisa ndeleng dheweke langsung.

Kanggo ngerti kabeh sejarah baseball Jepang sampeyan kudu teka ing kene, menyang Kubah Tokyo. Museum kasebut minangka sing pertama ing negara kasebut lan dibukak ing taun 1959. Ana ing jejere stadion Korakuen, sing sabanjure dadi Mekah bisbol Jepang lan pungkasane dadi ing taun 80an. Kubah Tokyo. Saiki museum iki luwih gedhe tikel loro sadurunge.

Antarane Maret lan September dibukak saka 10 esuk nganti 6 pm lan antara Oktober lan Februari saka 10 am nganti 5 pm. Diakoni 600 yen. Sampeyan ora bisa mandheg tuku ing Toko Souvenir. Kepiye carane tekan kana? Ya, liwat kereta bawah tanah. Sampeyan bisa nggunakake JR Chuo Lines, Toei Mita utawa Toei Eh-edo, Marunouchi utawa Nanboku. Sampeyan nemokake museum ing cedhak lawang 21 Kubah Tokyo.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*