Nalika lelungan menyang Thailand

Gambar | Pixel

Thailand minangka salah sawijining tujuan sing disenengi para wisatawan nalika ngrencanakake preinan ing Asia Tenggara. Iki dianggep minangka gerbang sing becik kanggo nemokake bawana: ana penerbangan murah saka Eropa, wilayahe gampang dilayari lan akeh sing bisa dideleng lan dideleng tanpa ngalami kejutan budaya sing gedhe. Thailand nduweni kabeh: reruntuhan kuna, istana emas lan kuil, masakan enak, kutha-kutha ngambang lan pesisir sing biasa banget.

Saiki, kabeh turis sing mripat ing kene padha takon karo pitakon sing padha, kapan arep lelungan menyang Thailand? Apa luwih becik lelungan nalika musim udan utawa ing musim kemarau? Ngatasi keraguan sampeyan, ing ngisor iki.

Dumunung ing Segara Andaman lan Teluk Thailand, angin monsun duweni pengaruh ing iklim tropis, mula wilayah kasebut dadi rong zona iklim, sisih lor lan kidul, Cukup cocog kanggo nemtokake kapan arep lelungan menyang Thailand adhedhasar rencana nalika preinan. Elinga yen cuaca pancen ora bisa ditebak, mula data iki kudu dianggep mung informatif.

Gambar | Pixel

Nalika lelungan menyang Thailand

Thailand Lor

Myanmar, Laos, Kamboja lan Vietnam minangka negara sing ngubengi sisih lor Thailand lan ora ana akses menyang segara, dadi tujuan sing paling populer sing narik ratusan wisatawan yaiku Chiang Mai lan Chiang Rai.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi Thailand sisih lor yaiku saka wulan Oktober nganti Februari, amarga wulan luwih adhem kanthi suhu 33 ° C amarga musim tengku sisih lor-kulon. Wulan paling apik yaiku wulan November lan Desember, luwih-luwih. Juli nganti September yaiku nalika musim udan ana ing sisih lor Thailand. Yen lelungan sampeyan cocog karo periode kasebut, sing paling apik yaiku ora kepengin banget udan amarga ora ateges udan ing segara sajrone wulan kasebut sedina muput lan preinan sampeyan bakal rusak. Aja kuwatir, sing paling asring yaiku surya srengenge, nalika awan awan mbentuk sing bakal ngetokake banyu lan ing wayah awan srengenge katon maneh.

Yen maksud sampeyan ora mung menyang pantai nanging uga menyang Thailand umume, musim monsun nawakake sisi liyane saben dinane lan asli ing negara, sing dialami warga saben dina saben dina. Yen udan deres, sampeyan kudu nindakake kaya dheweke, ora preduli, teles, terusake plancongan banjur garing ing srengenge tropis. Kajaba iku, ing musim udan, lanskap lan sawah khususe menehi warna ijo sing kuat kaya sing wis kita deleng ing kertu pos khas Asia Tenggara.

Sajrone musim kemarau ing sisih lor Thailand, wiwit wulan Maret nganti Juni, panas banget lan suhu 40 ° C ora tahan kanggo wong Eropa. Kajaba iku, alas asat lan sawah dadi coklat dadi pengalamane ora asri kaya nalika udan.

Gambar | Pixel

Bangkok kidul

Monsoons ora mengaruhi Thailand kidul, sing cocog kanggo kabeh turis sing mlebu teluk utawa pantai Laut Andaman kanggo nikmati swarga cilik ing Bumi. Tujuan sing paling populer ing Thailand yaiku Bangkok, Ohuket, Khao Lak lan Koh Samui, sing dununge ana ing sisih kidul negara kasebut.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi dheweke yaiku saka wulan November nganti Maret. Suhu entheng lan udan kurang, sanajan ana kemungkinan udan sithik. Ing pirang-pirang wulan iki, turis paling akeh sing nggunakake cuaca sing apik kanggo musim panas ing sisih kidul Thailand.

Tips kanggo lelungan menyang Thailand

  • Intine, Thailand minangka negara sing aman kanggo para pengunjung, amarga ing endi wae luwih gampang ngurusi barang-barang kita utawa ngati-ati karo wong liya sing seneng banget utawa maling khas, luwih-luwih yen lelungan dhewe-dhewe.
  • Bahasa resmi negara kasebut yaiku Thailand sanajan basa Inggris umum banget, utamane ing wilayah wisata lan ing antarane para mudha, kaya sing diwulangake ing sekolah.
  • Mata uang Thailand minangka baht nanging panggunaan kertu kredit nyebar banget, bisa uga Mastercard utawa Visa kanggo narik dhuwit lan kanggo mbayar.
  • Kanca lelungan sing paling apik ing endi wae ing jagad iki yaiku asuransi perjalanan sing apik kanggo nglindhungi kita yen mbutuhake perawatan kesehatan nalika preinan. Sanajan umume wilayah wisata duwe perawatan medis sing apik ing Thailand, lelungan menyang deso nggawa risiko. Nyegah luwih becik tinimbang ngobati.
  • Turis saka pirang-pirang negara ora diwajibake visa kanggo nginep nganti 30 dina. Kanthi akeh negara ing Eropa lan Amerika Serikat, Thailand duwe perjanjian ngilangi visa supaya wargane bisa mlebu negara kasebut tanpa njaluk dokumentasi sadurunge lan tanpa biaya.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*