Naturisme: apa iku

Kita kabeh wis mlaku mulih wuda ing sawetara titik utawa njupuk saka swimsuit kita ing blumbang, lan kita elinga sing koyo aneh lan penake nglangi wuda...

Nanging aturan sosial ora ngidini kita mlaku-mlaku ing saindenging jagad tanpa sandhangan, kajaba kita nindakake naturisme. Dadi ya, ing wektu lan papan tartamtu kita bisa ngeculake sandhangan lan larangan sosial. Naturisme: apa iku.

Naturisme

Iku mung ing laku mlaku tanpa sandhangan, apa ing omah sampeyan dhewe, ing pantai utawa ing ngendi wae ing alam. Wong-wong sing nglakoni kuwi ngaku Dheweke sehat, sensitif, lan seneng banget.

Bener yen awak manungsa ora dirancang kanggo mlaku-mlaku nganggo sandhangan, sing nyenyet, ngubengi, mbatesi (aku nambahake yen dheweke uga nglindhungi), nanging naturisme luwih fokus ing pitakonan kebebasan kasebut.

Kayane kaya ngono esthi naturalism apik kanggo kesehatan mental, emosi lan fisik lan mbebasake wong saka rasa kuwatir apa wae sing dirasakake babagan wujud awak lan awak liyane. Nyopot sandhangan ora mung mbukak klambi kanggo ngrasakake angin utawa banyu, nanging ngilangi prasangka, stres, kuwatir.

Pancen kita kabeh ngerti awak kita lan kita mlaku-mlaku ing omah kanthi wuda, nanging mlaku-mlaku kanthi wuda karo wong liya. Ing masyarakat kita awak wis dadi obyek ibadah, kepinginan, nyalahke lan kritik. Badan sing dipromosekake dening media sampurna nanging ora makili masyarakat kanthi sakabehe, mula nalika wong biasa telanjang, ana aspek sing beda.

kita bisa jeneng sawetara cita-cita sing ngubengi naturalisme: ekologis lan lingkungan, ngormati alam ing umum, ing Salud (nikmati srengenge lan angin), ngurmati lan ditampa dening wong liya, mesthi spiritualitas amarga ana sesambungan karo alam kanggo pasukan lan mesthi, kamardikan kanggo sugih utawa ora.

Wong-wong sing nglakoni naturisme ngupayakake hubungan sing luwih sehat karo awak, nanging ya, sanajan ora kanggo kabeh wong ... Apa sampeyan wani? Kanggo sawetara wektu saiki, luwih akeh wong sing didhukung kanggo praktik iki lan njlentrehake gambar kasebut sethithik, ing pirang-pirang negara ana asosiasi sing nuntun wong awam ing dalan iki.

Nanging ngenteni sedhela: Apa naturalisme padha karo nudisme? Humm, kadhangkala istilah loro kasebut digunakake bebarengan, contone ing Amerika Serikat, nanging ing wilayah liyane ana bedane, subtle nanging beda ing pungkasan.

Nalika nudisme minangka tumindak telanjang lan ngrasakake kulit dhewe, naturisme ngarahake luwih maju lan dadi gaya urip. sing melu ajining dhiri, vegetarianisme, yoga, pasifisme, ora kanggo rokok lan alkohol lan ngormati lingkungan. Kita bisa ngomong sing nudisme mung siji unsur naturalisme.

Nanging saka ngendi kabeh iki teka? Apa critamu? Kita bisa bali menyang gagasan Rousseau babagan "biadab mulia", kanggo tampilan kebersihan, moralitas lan obat modern. Wektu wis nambahake ekologi, nanging wingi lan saiki sing isih ana ing pinggir yaiku seksualitas. Sampeyan ora kudu bingung seksualitas kanggo naturist minangka lapangan karukunan. Naturisme ora babagan jinis.

Swara wektu, naturisme wis ngembangaken minangka gaya urip kang awak dibebaske, lan free ora wedi maneh pendapat wong liya. Wuda, beda kelas diilangi lan sampeyan bisa urip kanthi rukun lan ayem. Pengalaman naturisme sing lengkap bakal gumantung ing saben praktisi, nanging yen sampeyan pengin nyediakake pengalaman iki, ide kasebut yaiku sampeyan bisa nggunakake akeh wektu kanthi wuda.

Wong-wong sing nglakoni naturisme nyathet yen ing lingkungan sing ora ana sandhangan, suasanane tenang. Coba spa, ing pantai, ing kolam renang utawa sauna. Nalika ngunjungi papan sing dipraktikake naturisme, sampeyan kudu ngerti manawa wuda iku wajib, kajaba kayata restoran lokal, lan mesthine kudu duwe andhuk kanggo lungguh ing papan sing umum. Iku bab karesikan.

Ing endi naturalisme ditindakake? Ana pantai, klub, acara .... Lan mesthi, ana negara sing naturisme luwih populer tinimbang ing negara liya. Ana akeh kegiatan naturist ing Inggris, ing Kroasia, Australia lan Amerika Serikat, contone. Lan ing Spanyol? Ing negara ana Federasi Naturisme Spanyol, kanthi luwih saka 40 taun lan terintegrasi menyang Federasi Naturist Internasional sing nggabungake luwih saka 30 negara.

Yen sampeyan dadi anggota, sampeyan duwe kertu lan kertu kasebut sah sacara internasional. Sampeyan bisa dadi anggota kanthi nggoleki asosiasi endi sing paling cedhak karo sampeyan manggon lan banjur melu kegiatane lan malah, nganggo kertu, ing kegiatan asosiasi liyane. isyarat, FEN nganakake rapat donya taunan, sing diarani Rapat Keluarga Eropa Selatan, ing El Portus, lan rapat internasional liyane kayata rapat kulawarga liyane ing Baltik utawa Gala Renang utawa rapat olahraga ing Alpen - Adriatik.

Ing Spanyol ana sawetara pesisir karo tradisi nudist dawa, ing Andalusia, Asturias, Cantabria, Catalonia, Kapuloan Canary, Valencia, Euskadi, Galicia, Kapuloan Balearic, Murcia lan liya-liyane. Playa de Torimbia, contone, iku pantai nudist paling tuwa ing Asturias (tanggal bali menyang 60s), utawa ana uga Playa de Cantarriján, ing Granada.

Informasi jinis iki bisa ditemokake ing situs web resmi FEN, yaiku situs sing lengkap banget sing mesthi bakal mangsuli pitakon sampeyan. Contone, ing bagean "Prequently Asked Questions", sampeyan duwe informasi hukum babagan kondisi wuda ing umum lan apa sing bisa dicritakake lan hak apa sing sampeyan duwe, nanging ana uga sawetara pitakonan umum sing sapa wae sing ora ngerti. Naturist bisa takon dhewe lan kene nyoba kanggo njawab. Lan yen sampeyan pengin maca liyane babagan alasan dadi naturist, Aku nyaranake bagean khusus ing subyek, super lengkap.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*