Apa sing bakal katon ing kutha Prague (I)

Prague

Prague minangka kutha Eropa sing nduweni pesona, apamaneh yen kita tekan sisih lawas. Kutha kasebut misuwur amarga kastil lan Jembatan Charles sing misuwur, nanging sejatine ana liyane sing kudu dideleng, saka alun-alun tengah nganti lingkungan sing kebak sejarah, museum lan opera. Dina iki kita bakal mriksa maneh papan penting kutha Prague.

Yen sampeyan menyang plancongan ing Prague, sampeyan bakal bisa nemokake kutha kanthi gaya Eropa banget, kanthi bangunan lawas lan arsitektur khas. Bakal ana akeh perkara sing bakal narik kawigaten sampeyan lan akeh poin lan monumen sing bakal dikunjungi, mula gawe dhaptar sing paling penting lan aja nganti lali.

Kastil Prague

Kastil Prague

Kastil Prague dudu bangunan siji kaya sing bisa kita bayangake, nanging uga bangunan kasebut kompleks arsitektur palatial paling gedhe ing donya. Iki kalebu kebon, bangunan gereja, Katedral San Vito sing bakal dibahas mengko, kompleks perumahan lan bangunan administratif. Kastil iki dibangun ing abad kaping-XNUMX lan dadi kediaman para kraton lan mengko dadi presiden.

Ing kompleks gedhe iki sampeyan bisa ndeleng papan sing apik banget, kayata Callejón del Oro, sing dadi dalane para tukang emas lan saiki duwe omah kanthi warna sing apik. Uga ana sawetara menara, kayata Menara Putih utawa Menara Powder. Jam kunjungan biasane saka jam 6:00 nganti 23:00, sanajan monumen bisa uga luwih cendhek. Rega bakal gumantung karo rute sing kita lakoni. Mesthi wae kita kudu akeh wektu kanggo ndeleng papan sing paling penting ing kastil iki.

Jembatan Carlos

Jembatan Carlos

Jembatan Charles minangka salah sawijining gambar paling apik ing Prague lan dituduhake. Iki nyambungake Kutha Tua karo Kutha Kecil utawa Malá Strana. Mesthi wae papan sing paling akeh dituju lan kita ora bisa liwati tanpa njupuk sawetara foto. Pembangunane diwiwiti ing abad kaping 30, nanging nganti abad kaping 1393 dheweke bakal ngrampungake. Kajaba iku, duwe XNUMX patung suci, sing ditambahake kanthi bertahap. Yen sampeyan pengin menehi gegayuhan, goleki patung Saint John saka Nepomuk, sing pertama bakal ditambahake, lan sing dibuwang menyang kali ing taun XNUMX kanthi dhawuhe Wenceslao V. Yen sampeyan nyekel gambar martir dheweke lan pengin, kayane bakal diwenehake.

Kutha lawas

Kutha lawas ing prague

Kutha Tua wis dadi pusat panguripan masarakat ing kutha wiwit Abad Pertengahan sing adoh, lan saiki isih dadi titik turis sing penting banget. Ing kono sampeyan bisa ndeleng dalan-dalan sing apik, omah sing apik lan apik uga seniman dalan. Wilayah sing paling tengah mesthi ana Alun-Alun Kutha Lawas, ing kana ana kios lan kafe kanggo ngentekake wektu ngrasakake swasana kutha. Ing wilayah kasebut, kita bisa ndeleng Greja Lady of Týn kanthi gaya Gothic, Balai Kota utawa Menara Jam. Bangunan lawas, dirawat kanthi apik lan kanthi warna sing apik, pancen apik banget.

Kuartal Yahudi

Semen Yahudi

Josefov minangka jeneng Kuartal Yahudi, sing asale wiwit Abad Pertengahan. Ing bagean kutha iki ana sinagog, nanging tanpa mangu-mangu, sing paling representatif lan kunjungan sing kudu sampeyan lakoni yaiku kuburan Yahudi, siji-sijine papan sing diidini ngubur wong-wong Yahudi ing kutha kasebut. Iki digawe ing abad kaping XNUMX lan kayane wis suwe durung suwe. Papan sing wis dadi bagean saka sejarah kutha, lan pancen apik banget. Tiket bisa dituku ing papan-papan pangibadah ing papan kono.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan sejarah wong-wong Yahudi ing kutha kasebut, Sinagog Pinkas Iki minangka salah sawijining sing paling penting, lan ing tembok kasebut ana jeneng-jeneng wong Yahudi sing tiwas dening Nazi nalika Holocaust, uga koleksi sawetara gambar sing digawe dening bocah-bocah ing kamp konsentrasi Terezín.

Alun-alun Wenceslas

Alun-alun Wenceslas

Wenceslas Square minangka papan sing utama lan uga sejarah nalika kedadeyan sawetara kayata wiwitan Revolusi Beludru, nanging sing sejatine minangka papan sing katon kaya dalan gedhe. Ing papan iki, ana toko-toko fesyen, restoran lan hotel, mula wis dadi papan luang. Pancen ora apik, nanging wilayah sing kudu dikunjungi yen pengin blanja.

Terezín, kamp konsentrasi lawas

Terezin

Terezín minangka kutha sing jarak 61 kilometer saka Prague, mula kita kudu njupuk sedina kanggo ngunjungi Kamp konsentrasi Theresienstadt. Kutha iki nduwe benteng gedhe, yaiku ghetto Yahudi, lan sing cilik, kamp konsentrasi dhewe. Sanajan iki dudu kamp pemusnahan kaya Auschwitz, nanging luwih becik ngunjungi papan kasebut. Kajaba iku, ora ana pengaruh sing akeh, mula kunjungan kasebut bakal luwih serius.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*