Apa sing kudu dideleng lan dikunjungi ing kutha Dublin

Dublin

La ibukutha Irlandia nawakake akeh perkara kanggo dideleng. Papan sing akeh turis golek kutha sing sregep diubengi karo papan-papan alam sing asri. Tanpa mangu-mangu, dadi daya tarik sing apik kanggo ndeleng bangunan-bangunan lawas, sinau babagan sejarah lan nikmati kunjungan-kunjungan sing khas kaya pabrik Ginness.

Yen sampeyan seneng Irlandia, kanthi mujur nengen ijo lan budayane, mesthine Dublin kalebu tujuan sing sampeyan wis ngenteni. Kutha iki, sing diadegake dening Viking ing abad kaping-XNUMX, terus dadi papan utama lan nggabungake kabeh jinis referensi sejarah lan uga papan hiburan kanggo kunjungan sing paling nyenengake. Entuk perhatian ing papan kasebut sing kudu sampeyan deleng lan ngunjungi ing kutha Dublin.

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse

Warehouse saka misuwur guinness bir Dibukak ing taun 2000 kanggo masrahake awake dhewe. Iki minangka salah sawijining kunjungan paling diantisipasi sawise teka ing Dublin, lan ora ana sing ora mampir ngombe bir kasebut. Bangunan kasebut kalebu sawetara jubin, lan ing saben kamar bisa ndeleng sing beda, saka bahan bir nganti sejarah merek, kampanye pariwara utawa proses nggawe bir. Sing paling apik yaiku ing atap, ing endi kita bisa ngrasakake pemandangan kutha sing apik nalika duwe pint.

Patung Molly Malone

Molly malone

La crita molly malone Iki ana gandhengane karo sejarah Irlandia, lan iku legenda kutha sing muncul kira-kira lagu sing dadi lagu kabupaten resmi Dublin. Iki yaiku babagan tukang iwak sing adol pitik lan kerang lan perek nalika wengi. Saiki kita bisa ndeleng patung kasebut ing Suffolk Street.

Temple Bar

Temple Bar

Yen sampeyan pengin nikmati dalan sing apik ing Dublin, yaiku Temple Bar. Lurung iki wis dadi papan hiburan sing disenengi kabeh wong, lan bisa uga golek akeh bar lan pub khas Irlandia. Ing wayah awan uga ana hiburan liyane, kayata pasar panganan utawa pasar buku. Uga ana galeri seni utawa toko mode alternatif. Mesthi wae dalan sing kudu dikunjungi, awan awan wengi, amarga swasana wis suwene kabeh jam.

Katedral St. Patrick

Katedral Dublin

Digawe kanggo ngurmati santo pangreksa Irlandia, Saint Patrick, ing jejere sumur sumur suci sing mbaptis wong mualaf. Saliyane dadi bangunan sing apik, kita bisa ndeleng interiore, sing bakal beda-beda plak utawa kuburan lan gambar tokoh penting ing sejarah Irlandia.

Taman Phoenix

Taman Phoenix

Ing Dublin kita bakal nemokake taman kutha paling gedhe ing Eropa, Taman Phoenix. Dumunung sawetara kilometer saka pusat, lan minangka papan sing cocog kanggo istirahat sawise kunjungan ing kutha. Taman iki asale digawe minangka cadangan rusa, lan kita uga bisa ndeleng sawetara ing taman kasebut. Kajaba iku, duwe kapentingan liyane, kayata Zoo Dublin, salah siji sing paling tuwa ing donya, utawa patung Bird Phoenix, sing menehi jeneng taman kasebut. Tanpa mangu-mangu, papan sing paling pas kanggo santai saben dina mlaku-mlaku liwat wilayah sing ijo.

Trinity College

Trinity College

Universitas iki paling tuwa ing kabeh Irlandia lan tanpa diragukan salah siji sing paling misuwur ing donya. Sawetara karakter sing bakal dadi kapribadian ing jagad budaya, kayata Oscar Wilde utawa Bram Stoker, wis ngliwati kelas. Perpustakaan iki minangka salah sawijining papan sing paling apik, utamane kanggo sing seneng maca, lan duwe jutaan buku, amarga nampa salinan saben buku sing diterbitake ing Irlandia lan Inggris Raya. Kita bisa mlaku-mlaku ing kampus lan ngunjungi Perpustakaan Tua kanggo nikmati lingkungan budaya sing unik.

Kunjara Kilmainham

Penjara lan Kilmainham

Pakunjaran iki kalebu bagean saka sejarah Irlandia, lan kalebu karakter paling penting ing gelut kamardikan. Dina iki kunjara iki ditutup nanging tetep katon hard lan adhem sing padha. Tur sing dipandu bisa ditindakake, diwiwiti ing kapel, terus liwat sel sing ora disenengi lan rampung ing plataran eksekusi. Dheweke uga duwe museum sing ana obyek tahanan.

Kastil Dublin

Kastil Dublin

Bangunan iki sing ngadeg ing tengah kutha Saiki digunakake kanggo acara, sanajan duwe kagunaan liyane, kayata benteng militer utawa papan dununge kerajaan. Bèntèng iki bisa dideleng nganggo tur sing dipandu meh sakjam. Sampeyan bisa ndeleng kamar sing beda-beda, kayata Ruang Tahta, lan nikmati lingkungan sing megah.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*