Croqueteros, ing endi bisa mangan kroket paling apik ing Madrid?

kroket

Kriket minangka salah sawijining panganan enak sing paling populer ing gastronomi Spanyol. Asal-usule diwiwiti wiwit pirang-pirang abad ing Prancis, nalika panganan wis sithik lan sampeyan kudu bisa njupuk kauntungan saka turah, utamane sisa daging. Nanging, ing ngendi kroket kasebut nggayuh kabeh kamulyane yaiku ing Spanyol.

Ana kanggo kabeh selera: ham, cod, pitik, boletus, keju, zucchini ... Mula saiki dadi salah sawijining tapas sing paling akeh dijaluk ing restoran lan restoran Spanyol., amarga iku camilan sing sampurna kanggo ngiringi bir sing nyenengake utawa segelas anggur sing enak.

Apa kroket?

Yaiku daging, iwak utawa tempel sayur sing enak dicampur karo saos béchamel sing dilapisi potongan roti banjur digoreng ing wajan. Penemuane kanggo ngatasi keluwen, daur ulang sing isih bisa dipangan lan diwenehi urip kaping pindho. Nanging, dina iki kroket wis dadi kategori seni supaya ora dadi conto umum saka dapur panggunaan.

kroket-2

Kroket paling apik ing Madrid

Ora ana restoran sing bisa nolak kroket minangka aperitif sing enak. Ing Madrid, dheweke pancen misuwur mula ora nggumunake yen ana akeh papan sing dikhususake. Dhaptar kasebut ora ana enteke, mulane kita milih enem kanggo mangan kroket paling apik ing ibukutha.

Anggur kaping lima

Tavern tradisional iki sing mapan ing Calle Hernani 48 duwe bar klasik sing populer banget lan sawetara kroket sing kudu dipateni. Dheweke dikenal minangka kroket Esperanza, ora mung amarga camilan ilahi nanging amarga iku jeneng juru masak sing nyiapake saben dina ing omah.

Rahasia yaiku, saliyane enak banget, dheweke uga ngelingake babagan sing bisa digawe ibu utawa mbah putri sampeyan, kanthi bechamel sing alus lan entheng uga bentuke.

Viridiana

Ing restoran ing Calle Juan de Mena 14 iki, kita bakal nemokake kroket unik kanthi rasa kuat sing bakal nyenengake para croqueter. Bahan rahasia yaiku nggunakake susu domba latxa, jinis asli saka pegunungan Navarra sing uga digawe keju Idiazábal, sing nyedhiyakake krim lan intensitas rasa sing luwih gedhe tinimbang liyane. Kajaba iku, ana macem-macem bahan kayata cod, ham utawa cumi, mula asile adonan entheng, béchamel sing enak lan kroket sing kudu dieling-eling.

Zalacain

Jesús Oyarbide lan koki Benjamín Urdiain ngenalake croquette kanggo ngombe masakan luwih saka telung puluh taun kepungkur minangka aperitif sing diwenehake kanggo para pelanggan nalika takon karo menu kasebut. Lan dheweke wis dadi klasik.

Dheweke isih digawe nganggo bechamel tradisional nganggo ham lan daging sapi Iberia, mula asile krime lan enak banget. Kajaba iku, dadi cilik padha mangan sak kethokan. Mesthi sampeyan ora bakal bisa nyoba mung siji. Restoran Zalacaín dununge ing Calle álvarez de Baena 4 lan dadi tolok ukur ing masakan Madrid.

kroket-3

Gastrococreteria

Iki minangka restoran pertama ing Spanyol sing duwe spesialisasi ing kroket, mula pantes ditampilake ing dhaptar iki. Papan kasebut dununge cedhak banget karo Gran Vía, ing Calle Barco 7, lan ing menu sampeyan bisa nemokake saka jinis ham lan cod tradisional sing paling inovatif kayata carabineros lan croquette kimchi, pitik sechuán, pisto kanthi endhog lan ham, lsp. Sejatine dheweke kabeh pancen apik banget lan presentasine pancen asli. Kroket iki ngemot cap koki Chema Soler.

 

 

Dantxari

Kira-kira bakal ngancik rong puluh taun, Dantxari minangka salah sawijining referensi gastronomi Basque-Navarre ing Madrid, lan ora mung kanggo kualitas pasugatane, nanging uga kanggo profesionalisme time, saengga para pelanggan tetep rumangsa ing omah. Ing menu, cod minangka papan utama lan ing antarane sajian sing digawe iwak, kroket megah katon apik, bisa uga salah siji sing paling apik sing bisa dirasakake ing Madrid. Sampeyan bakal nemokake restoran iki ing Calle Ventura Rodríguez 8.

Urkiola Mendi

Kanthi kapasitas luwih saka rong puluh restoran, wong-wong sing ngunjungi restoran Urkiola Mendi nggawe sebagian kanggo kroket krasan sing enak. Koki Biscayan Rogelio Barahona kalebu generasi koki Basque sing ngurmati bahan baku ing tanah kasebut, menehi sentuhan kontemporer lan pribadi.

Sing ora nate kekurangan Urkiola Mendi yaiku sosis getih, kroket ham lan jamur uga spesialisasi koki, cod. Saben dina macem-macem macem-macem, mula luwih becik sampeyan luwih sering nyoba kabeh. Sampeyan bakal nemokake ing Calle Cristóbal Bordíu, 52.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*