Endi mangan ing Huesca

Dewan Kutha Huesca

Dewan Kutha Huesca

Endi kanggo mangan ing Huesca minangka pitakon umum kanggo para pengunjung ing kutha Aragon. Iki amarga gastronomi sing bisa uga ora populer kaya ing Basque Country utawa Galicia. Nanging, masakan Huesca khusus lan Aragonese umume kualitas apik banget, adhedhasar produk ing tanah kasebut lan kanthi elaborasi sing tliti lan sedhep banget.

Yen sampeyan kepengin weruh ing endi sing bakal dipangan ing Huesca, kita bakal nuduhake sampeyan wilayah gastronom paling apik saka kutha. Nanging ing ndhuwur kabeh, kita bakal crita babagan dheweke masakan khas dadi, yen sampeyan wis milih restoran, sampeyan uga bakal ngerti apa sing kudu pesen.

Gastronomi Huesca

Minangka provinsi tanpa pesisir, Huesca duwe masakan adhedhasar daging y sayuran. Uga kalebu iwak, nanging kanthi logis, iki biasane saka kali (kajaba cod). Antarane produk ing tanah kasebut, ing mrico pucuk, las truffle saka lembah Ansó, ing kacang buncis saka Embún, ing endive utawa wedhus wedhus, yaiku wedhus enom.

Kanthi kabeh iki, piring kayata asparagus gunung, sing ora ana gandhengane karo sayuran iki, nanging digawe kanthi tepat buntut wedhus wedok. Nanging elaborasi sing penting kanggo domba yaiku nganti ngidoni, yaiku, langsung dipanggang ing geni.

Cod ing fritters

Cod fritters

Ing antarane daging, kita uga bisa nyebutake ilat daging sapi Huesca, las Daging babi aragon lan Embún bolik, sing nganggo kacang lan kuping babi. Babagan game, panganan sing apik banget kayata mendem, sing kelinci mendeming dara nganggo salmorejo lan partridges menyang bara. Sampeyan uga kudu nyoba sawetara sosis kayata sosis de Graus lan arbiello saka lapangan Pony.

Dene iwak, ing kod, sing disiapake bawang putih, baturra utawa fritter. Lan uga iwak trout, sing bisa dadi kursus kapindho sawise sawetara sup abu-abu o karat. Sanajan, yen sampeyan seneng sing luwih kuat, sampeyan bakal duwe remuk angon, las farinetas utawa telpon recao saka Binéfar, sing duwe kacang buncis, kentang lan beras.

Pungkasan, minangka panganan cuci mulut, sampeyan kudu nyoba susu goreng, ing jajan anising nun sesumbar utawa roti. Uga khas yaiku borage crepes, sing refollau utawa Coc, kue kuis lan adonan. Lan, kanggo ngumbah panganan, sampeyan duwe anggur sing paling apik saka sebutan asale Somontano, sing diproduksi utamane ing wilayah Barbastro.

Sawetara kedadeyan gastronomi ing Huesca

Saliyane, saliyane ngerti endi sing arep dipangan ing Huesca lan apa sing kudu dipesen, sampeyan uga bakal kepengin sinau babagan sawetara acara gastronomi ing propinsi Aragon. Mangkono, ing Escalona ing Festival Chireta, sosis sing digawe kanthi ngiseni tripe lamb karo weteng lan pari.

Remuk angon

Crumbs angon

Kajaba, ing Barbastro ana pesta crespillo, a Festival Somontano lan sawetara dina mycological. Kanggo bagean kasebut, ibukutha biasane nyekel a dina gastronomi masakan gunung lan acara liyane sing ana gandhengane karo lamb, salah sawijining permata gastronomi Aragon. Sampeyan uga adat, sajrone festival suntingan utawa San Vicente (22 Januari), ngicipi kentang panggang, sosis lan churros.

Endi mangan ing Huesca

Sawise wis dicritakake babagan gastronomi Huesca lan sawetara acara kuliner, kita bakal nerangake babagan ngendi mangan ing Huesca, yaiku wilayah gastronomi ing kutha kasebut lan sawetara restoran utamane.

Sampeyan bakal nemokake area bar lan tapas ing kutha Huesca, ing Lingkungan San Lorenzo, sing Coso Dhuwur Lan Dalan Martínez de Velasco. Yaiku sing diarani Tabung. Ana uga konsentrasi perusahaan sing apik ing dalan saka Pyrenees lan ing Mlaku Ramón y Cajal. Minangka restoran paling populer ing Huesca, sawetara ing ngisor iki.

Lillas Pastia

Papan iki nduweni lintang Michelin lan loro srengenge Repsol. Iki ditondoi kanthi nyiyapake masakan modern nanging adhedhasar tradisi lan keahliane yaiku resep adhedhasar truffle ireng. Iki minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo mangan ing Huesca.

A refollau

Refollau

Menara

Uga dianugerahi karo lintang Michelin, nggunakake produk asli lan paling apik minangka bahan baku kanggo nyiyapake menu sing klasik lan saiki. Kajaba iku, nawakake menu rasa.

Flor, klasik ing antarane bar kanggo mangan ing Huesca

Papan iki wis mbukak suwene pirang-pirang taun amarga kuliner sing enak. Antarane spesialisasi yaiku tenderloin daging sapi kanthi saus truffle Lan Kue foie bebek karo bawang bombay confit.

Tatau bistro

Iki minangka tapas bar pertama sing dipikolehi lintang Michelin, dadi sing khas kanggo dheweke yaiku mangan ing bar. Uga, pawon mbukak supaya sampeyan bisa ndeleng koki lan rewange ing papan kerja. Ing antarane spesialisasi yaiku tapas saka foie micuit, saka gurita kanthi dewlap daging babi lan koka kristal karo iwak teri Cantabrian.

TomatHam

Kasedhiya kanggo njlimet panggang, enak tenan. Ing antarane pasugatan, potongan cangkem kanthi woh wohan beri abang lan foie, sing Carpaccio mangsa Iberia, sing ribeye daging sapi panggang lan artichoke panggang karo ali-oli.

Asale

Papan iki tuku bahan baku saka produsen cilik ing wilayah sing nggunakake media ekologi budidaya Karo dheweke nyiyapake pasugatan kayata Tensino nyedhot babi ing rong godhok kanthi emulsi jamuring La Hoya cah ayu karo foie lan Kue wortel karo mousse keju Fonz.

Sepotong wedhus panggang

daging panggang

La Goyosa

Khusus kanggo masak tanpa lem, koki dheweke, Mateo Sierra, minangka kontestan ing Master Chef. Nawakake gastro-tapas kaya Cannelloni timun osmotized lan Isi tartar bream segara o pundhak wedhus nganggo madu lan bawang putih confit karo trikatuka panggang.

Fiksi masak

Kanthi dekorasi adhedhasar film 'Pulp Fiksi', nawakake tapas sing enak kaya ing tripe daging sapi, sing sirah wedhus cannelloni lan steak tartare. Ing antarane papan kanggo mangan ing Huesca, iki minangka salah sawijining sing paling asli.

Minangka kesimpulan, yen sampeyan kepengin ngerti ing endi mangan ing Huesca lan propinsi, sampeyan wis duwe sawetara referensi. Nanging, ana akeh papan liyane ing kutha Aragon kayata Kiriman, sing Candanchu, ing Mumbul, sing Panggangan Trinche o Omahku.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*