Endi mangan ing Teruel

Gambar | Arainfo

Plancongan minangka pengalaman kanggo indra, uga kanggo rasa. Iki tegese ngrasakake masakan paling enak ing papan lan ngidini sampeyan nemokake budaya liwat macem-macem rasa.

Panganan tradisional Spanyol akeh, macem-macem lan enak banget. Utamane kalebu kontribusi saka macem-macem wilayah ing negara kasebut lan bahan baku berkualitas sing ditanam kanthi lokal.

Saka telung provinsi sing dadi komunitas Aragon, Teruel bisa uga ora dingerteni. Nanging, kutha iki minangka kutha sing apik ora mung babagan sejarah nanging uga babagan warisan budaya lan masakan sing enak. Yen salah sawijining rencana plancongan yaiku ngunjungi kutha lan nemokake masakane, delengen endi sing bakal dipangan ing Teruel lan produk lintang.

Produk pawon Teruel

Ing jaman saiki, provinsi Teruel ngupayakake dadi tujuan referensi gastronomi ing Spanyol kanthi inisiatif kayata Dina Gastronomis Truffle. Tepate ing Sarrión, sawijining kutha kanthi 1.150 jiwa, minangka ibukutha truffle ireng. Karakteristik propinsi kasebut nggawe truffle ireng kanthi kualitas luar biasa.

Gambar | Pixel

Produk gastronomi Teruel sing liyane sing dihargai yaiku ham sing enak kanthi sebutan asale. Tingkat lemak iku optimal lan jus daginge. Asale saka babi putih keturunan Duroc, Putih Besar lan Landrace lan disamak ing pengering sing dhuwuré luwih saka 800 meter ing saindenging propinsi kasebut. Kanggo ngenali, sampeyan mung kudu ndeleng sisih mburi lan nemokake lintang Teruel.

Miguel de Cervantes dhewe dadi penggemar gastronomi Teruel wiwit abad kaping XNUMX amarga ing kaca bagean liya Don Quixote dheweke nyebutake keju Tronchón sing enak, salah sawijining wektu sing paling disenengi saiki digawe kanthi cara artisan adhedhasar susu wedhus utawa susu wedhus, rennet lan uyah, sing saiki didol vakum sing dikemas kanggo njaga kabeh kesegaran.

Saffron minangka bumbu sing penting banget kanggo resep-resep Spanyol lan masakan Teruel, utamane kanggo beras, amarga bisa menehi aroma, rasa lan aroma sing istimewa. Ing wilayah Jiloca macem-macem safron organik ditandur.

Gastronomi teruel

Masakan khas Teruel dimasak nganggo produk lokal lan ditandhani kanthi kesederhanaan lan rasa sing apik.

Gambar | Borda de Pastores

Remuk Teruel

Panganan masakan Teruel sing gampang banget gampang disiyapake lan biasane ngemot chorizo, weteng daging babi utawa anggur.

wedhus saka Aragon

Ora ana sing bisa ninggalake Teruel tanpa nyoba domba sing apik banget. Iki minangka wedhus sing diombe susu ibu lan sereal alami sing daginge lembut, sedhep lan sehat. Persiapan domba sing paling umum yaiku panggang? lan dipanggang karo cilindrón. Enak tenan!

Borage lan eri

Borage lan thistle minangka sayuran mangsa salju sing khas budaya Aragon lan mula kalebu gastronomi Teruel. Thistle nduweni rasa sing kuat lan bisa dinikmati nalika Natal, nanging borage ditandai karo rasa sing lembut.

Pandhita gazpacho

Piring iki ora ana gandhengane karo gazpacho Andalusia sing misuwur ing saindenging jagad, amarga digawe karo daging terwelu, kentang, papak, paprika, uyah, minyak zaitun lan duduh kaldu sayuran. Iki minangka resep khas saka Sierra de Albarracín sing diiringi kue gandum sing diarani plice.

Godhok angon

Panganan iki minangka bahan dhasar domba Aragonis, ing endi daging saka gulu lan potongan ngisor digunakake, dipotong cilik-cilik, uga kentang, tomat, mrico, bawang, bawang putih lan uyah. Kabeh iki dimasak ing pot lempung. Sajian iki, sing khas ing Teruel, disajikake nganti panas.

Endi mangan ing Teruel

Gambar | Wikipedia

Ing Teruel, kita nemokake restoran kanggo kabeh selera. Ana masakan tradisional, tapas khas, panggangan ... dadi yen sampeyan kepengin mangan ing Teruel, ana sawetara saran:

  • La Barrica (Calle Abadía 5). Bar tapas sing kaget amarga nyedhiyakake pinchos gaya Basque ing potongan roti, ganti saben dina gumantung karo pasar. Ana jatah gawean lan panganan cuci mulut!
  • Yain (Plaza de la Judería 9). Iki nawakake masakan tradisional kanthi sentuhan modern lan rong gudang anggur sing dipilih. Menu ngicipi sing nyenengake. Cod minangka spesialisasi omah.
  • Gregory (Paseo del Oval 5). Dheweke duwe tapas khas, domba, sayuran panggang, kuping, endhog pecah lan pemandangan sing nyenengake.
  • La Parra (Calle Huesca 8). Ing kene, dheweke ngawula bravas paling hebat ing propinsi kasebut. Bagean gedhe, krasan, lan murah. Nduweni macem-macem bir.
  • Asador La Vaquilla (Calle Judería 3). Daging panggang sing apik, panganan sing enak lan regane cukup.
  • Restoran Rokelín (Avenida Sanz Gadea 1). Bubar direnovasi, dheweke duwe menu adhedhasar Teruel ham. Sandwich, salad, wiwitan ...
  • Muñoz Manisan (Plaza Carlos Castel 23). Cocog kanggo duwe kopi lan panganan cuci mulut khas (ambungan, sighs, jalinan Mudejar ...) lan kanggo tuku sawetara produk khas kayata minyak, ham, coklat, karangan bunga, lsp.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*