Ngerti sudhut Dubrovnik, mutiara saka Adriatik

Dubrovnik

Dubrovnik minangka salah sawijining kutha modis ing Eropa. Kaendahan kutha iki ing pesisir Dalmatian wis nyebrang wates lan ora dadi rahasia kanggo sapa wae. Mbok menawi mekaten, ing taun-taun pungkasan, pariwisata saya tambah akeh, nganti ana sing ujar akeh banget.

Nanging, upaya lunga menyang papan sing kebak turis ing sawetara meter persegi iku paling penting nalika ngomong babagan kutha Warisan Dunia iki ing lingkungan sing unik.
Kajaba iku, ing Dubrovnik, kita ora mung bakal nemokake pesisir watu sing apik kanthi pesona khusus, nanging uga tawaran budaya unik kanggo para pecinta seni lan sejarah.

Asal saka Dubrovnik

Jeneng kasebut tegese alas oak lan diwenehi akeh wit-witan spesies iki sing sadurunge ana ing wilayah kasebut. Ing jaman biyen, uga dikenal kanthi jeneng Ragusa lan urip nalika jaman udakara wiwit taun 1272 nalika dipimpin dening bangsawan lan perdagangan perak sing dipasang nganggo emas (glama) ndadekake dheweke entuk bathi gedhe ing bawana.
Kunduran Dubrovnik kedadeyan ing taun 1667 nalika ana gempa bumi sing nyerang kutha kasebut. Abad-abad sabanjure, iki ngalami perang barbar nalika perang ing 90 ewu bom ngancurake meh kabeh kutha. Nyatane, larane isih durung mari, nanging saiki isih ana upaya kanggo mulihake dadi cemlorot. Kanthi cara iki, umume bangunan lan omah minangka konstruksi anyar.

Tur Dubrovnik

Ide sing apik kanggo miwiti ngerti kutha kasebut yaiku liwat tembok sing wis dawa, sing bisa diakses liwat lawang mlebu sing ana ing sisih lor kutha, ing jejere greja St. Spasa.
Tembok-tembok kasebut diwiwiti wiwit abad kaping 1.940 lan nawakake tiket sing apik banget. Gunggunge duwe rute 25 meter lan dhuwure 16 meter. Kajaba iku, dheweke duwe XNUMX menara sing dadi perlindungan saka serangan bajak laut. Dheweke pulih ing abad kaping XNUMX.
Sawise mlaku-mlaku liwat tembok Dubrovnik rampung, saiki wayahe ngunjungi kutha lawas. Iki bisa diakses liwat Puerta de Pile, sing nuduhake jambatan lawas sing dadi perlindungan kutha. Minangka penasaran, jaba kasebut ana ing gaya Renaissance lan interiore nganggo basa Gothic.
Nglewati, sampeyan mlebu ing Stari Grad, 'kutha lawas'. Banjur kita bakal mlaku liwat dalan sing paling misuwur ing Ragusa kuno: Placa utawa Stradun. Ing abad kaping XNUMX papan iki minangka kanal sing misahake rong bagean kutha nanging diisi kanggo nggabungake wilayah kasebut. Trotoar marmer khas minangka fitur sing paling misuwur.
Katedral Dubrovnik

Katedral Dubrovnik

Istana ala Barok nuntun kita menyang Plaza Luza. Ing cedhak yaiku Istana Sponza lan Greja San Blas sing dirancang sawise model San Mauricio Venesia.
Katedral Asumsi gaya Baroque, bebarengan karo Istana Rektor, uga bisa dikunjungi. Lan mesthi wae, pindhah menyang Fountain Onofrio sing misuwur lan gedhe sing mung topeng watu sing dijaga, mula ngombe lan banyu seger sing metu.
Sawetara menit saka Dubrovnik yaiku pulau Lokrum, sing dadi taman alam sing dilindhungi. Kanggo ngunjungi, sampeyan kudu numpak feri. Ing papan iki, ana reruntuhan biara Benedictine sing dirusak dening gempa bumi fatal ing taun 1667. Kajaba iku, sampeyan bisa mikirake kesan sing apik banget saka Benteng Kerajaan lan ngentekake sawetara wektu ing Museum Sejarah Alam. Ing pulo Lokrum malah ana teluk cilik nudist cilik.

Kertu Dubrovnik

kertu dubrovnik

Kantor wisata Dubrovnik wis nggawe kertu sing diarani Kertu Dubrovnik sing ngidini kita ngunjungi papan sing paling penting ing kutha kasebut kanthi ngirit akeh dhuwit. Saliyane transportasi umum (penting kanggo wong-wong sing ora tetep ing kutha lawas ing kutha) kertu iki kalebu kunjungan menyang tembok, Museum Maritim, Istana Rektor, Museum Sejarah Alam, Galeri Seni Dubrovnik lan eksklusif kauntungan kanggo ngakses Menara Jam, saka balkon sampeyan duwe tampilan istimewa ing Placa, dalan utama kutha.
Gumantung saka modalitas, Kertu Dubrovnik duwe rega sing beda. Kertu sedina kalebu transportasi umum lan biaya € 15,49 (117kn), kertu telung dina kalebu sepuluh lelungan bis lan biaya € 21,44 (162kn) lan kertu pitung dina kalebu rong puluh lelungan bis lan biaya € 26,21 (198kn) .

Pantai Dubrovnik

  Pantai Dubrovnik
Pesisir Dubrovnik biasane wedhi kasar amarga wilayahe jembar lan parang. Yen sampeyan arep ngunjungi kutha Kroasia nalika musim panas, disaranake ngunjungi pantai Gradska Plaza yaiku ing mburine Gerbang Ploce ing jejere Lazaretto kanggo adus. Nanging, ana akeh pantai liyane ing sacedhake.

Carane njaluk menyang Dubrovnik?

Ana penerbangan saben dina sing nyambungake Zagreb karo Dubrovnik uga jaringan bus ekstensif sing ngubungake kutha karo umume kutha kanthi rega sing terjangkau.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*