Mafe, klasik ing masakan Afrika Kulon

Gastronomi Gambia Mafe

Mafe, klasik masakan Afrika Kulon - Liwat eatyourworld.com

El mafe Iki minangka salah sawijining panganan sing paling misuwur ing kabeh wilayah Afrika Kulon godhog pitik kacang rada pedhes. Iki piring sing akeh banget dadi gedhe, mula ora prelu nyebar amarga bisa abot banget. Saliyane mafe, iki dikenal kanthi jeneng maffé, tigadeguena utawa tigadene, kalebu jeneng liyane.

Kanggo nyiyapake, akeh bahan sing dibutuhake:

  • Siji utawa loro pitik dipotong cilik-cilik
  • 1 liter duduh kaldu pitik
  • Kg. sega
  • 2 kentang manis
  • 3 tomat, 2 wortel, 1 lada, kabeh dicincang
  • 2 Bawang, disigar alus
  • 1 papak cincang
  • 1 Terong
  • 1 kaleng jagung kaleng
  • 1 cangkir kopi mentega kacang
  • ½ jahe saringan sendhok
  • Minyak kacang utawa zaitun
  • Timus sithik
  • Uyah lan mrica ireng

Kita bakal miwiti kukus kentang lan wortel nganti empuk. Saliyane, ing panci gedhe kita bakal nggoreng pitik ing lenga panas nganti coklat emas, kita bakal nambah uyah lan mrico banjur bakal nyuda panas, kita bakal nambah secangkir duduh kaldu pitik lan bakal diiris .

Ing wajan, goreng tomat, bawang, bawang putih lan mrico nganggo minyak sing panas banget. Kita bakal nambah rempah-rempah, terong lan jagung. Kita kari sethithik supaya rasa bisa dicampur kanthi apik lan kita bakal nambah butter kacang lan duduh kaldu pitik, lan kita bakal tetep nganti kabeh konsistensi.

Yen saos wis siyap, kita bakal nambah kabeh ing pot karo pitik lan adhem nganti 20 utawa 30 menit, asring diaduk lan wis siyap.

Informasi liyane: Pawon ing Jagad ing Actualidadviajes

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*