Rencanakake lelungan menyang Malta

Lelungan menyang Malta

Malta minangka salah sawijining tujuan sing paling cocog kanggo istirahat istirahat, amarga ing wektu sing cendhak, kita bisa ngrasakake papan kasebut. Kajaba iku, iki pulau mediterania Uga bisa dibukak nalika musim rendheng, amarga kita bisa seneng ngunjungi papan sing apik lan pemandangan sing apik. Yen kita nggunakake mangsa rendheng, kita uga bakal duwe rega sing gedhe lan kauntungan ora bakal ana wong akeh.

En Malta Sinar srengenge meh kabeh mubeng taun, mula kita bisa seneng mlaku-mlaku kanthi nyenengake, dina ing pantai lan rute sing apik kanggo ndeleng kabeh sudhut tanpa kuwatir bab cuaca, ana sebab liyane njupuk tiket menyang Malta. Siapke perjalanan sampeyan lan temokake kabeh sing dibutuhake kanggo ndeleng pulau Mediterania sing apik iki.

Nginep ing Malta

Ing Malta, kita bisa nggolek akomodasi ing saindenging pulau, nanging sejatine ana telung panggonan ing endi biasane digoleki amarga akeh tawaran maneh. Wilayah Sliema misuwur banget, cedhak karo Valletta, dilayani transportasi kanthi apik lan dadi papan sing sepi kanggo ngaso ing wayah wengi. Saint Julians minangka papan sing dipengini para nom-noman, amarga wilayah kasebut kalebu area wengi. Pilihan liyane yaiku tetep ing pusat sejarah Valletta, nanging sing sejatine nemokake papan sing murah bakal angel banget, kajaba kita mlebu ing mangsa rendheng. Nalika milih akomodasi, kita kudu mikir apa kudune cedhak supaya ora ngeterake transportasi umum utawa mlebu ing wilayah sing luwih murah nanging uga ana gandhengane.

Ngubengi Malta

Kita duwe sawetara opsi sing kudu dipikirake nalika pindhah menyang Malta. Ing wilayah paling tengah bisa nggunakake bis, sanajan umume ora efisien kaya ing negara liya. Taksi biasane larang banget, mula kita ora nganggep iki pilihan sing paling apik. Salah sawijining perkara sing ditindakake wong yaiku nyewa mobil kanggo mindhah bebas ing pulau, amarga ora larang lan kita uga lali ngenteni ing halte. Mesthi wae, kita kudu eling yen ing kene kita nyopir kaya ing Inggris, mula yen ora nindakake praktik, mula kita kudu mbayar biaya. Dadi pulau cilik, kita uga bisa golek plancongan kanthi kapal feri utawa prahu cilik kanggo pindhah saka sisih endi menyang pulau liyane.

Rincian liyane babagan perjalanan

Plancong menyang Malta tegese lelungan menyang salah sawijining negara Uni Eropa, dadi yen kita kalebu, kita ora butuh lelungan liyane kajaba DNI kanggo lelungan. Minangka kanggo mata uang, nggunakake euro. Perawatan medis dijamin karo kertu kesehatan Eropa, sing kudu dijaluk sadurunge lelungan.

Apa sing kudu dideleng ing Malta

Malta dudu sawijining pulau sing amba banget, sing bisa dingerteni sawetara dina yen mbatesi panggonan sing paling turis, uga ngunjungi pulau-pulau cilik sing paling cedhak. Kita kudu khusus ngaturake wektu kanggo ibukutha Valletta, pusat sing penting banget kanggo nikmati wilayah sajarah lan lurung-lurung sing apik.

Valletta

Valletta

La Valletta minangka ibukutha Malta, papan sing ora jembar banget, nanging duwe sawetara papan sing kudu dideleng. Benteng St. Elmo, Katedral Co-Katedral St. John lan sawetara museum, kayata museum arkeologi.

Pulo Comino

Pulo Comino

La Pulo Comino Iki minangka papan sing ora dipanggoni nanging pancen dikunjungi turis kanthi feri sing mangkat saka Malta. Sampeyan bisa riko sedina maneh, luwih-luwih ing musim panas, kanggo adus ing Laguna Biru sing misuwur kanthi banyu sing bening lan bening.

Pulo Gozo

Kita uga bisa numpak prau kanggo tekan pulau sabanjure Gozo, ing kana ana ibukutha, Rabat lawas, saiki diarani Victoria. Ing papan iki, sampeyan bisa ndeleng Katedral Santa María utawa Istana Uskup. Pulo iki minangka dununge Blue Window sing misuwur, sing bakal dibahas ing ngisor iki.

Jendela biru

Jendela biru

Kanggo kabeh sing ngarep-arep bisa ndeleng Window Azure sing misuwur ing kana adegan saka Game of Thrones uga ditembak, ana kabar ora apik. Lan jembatan watu alam iki ambruk pungkasan taun ing badai sing kuwat kanthi ombak sing padhet, saengga Malta ora ana lambang khas. Saiki Jendela Biru iki mung bisa dideleng ing foto, nanging kita mesthi bisa ngunjungi papan kasebut kanggo ndeleng kepiye kahanane, amarga isih kalebu wilayah kaendahan alam sing gedhe banget.

Kutha Malta

Rabat

Ing Malta, sampeyan bisa ngunjungi sawetara kutha, kajaba Valletta, kayata Senglea, sing nduwe benteng lawas kanthi pemandangan sing apik. Cospicua minangka kutha kuna liyane kanthi bastian, greja lan akeh papan sing bisa dikunjungi kanggo sinau babagan sejarah pulau kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*