Kunjungi London lan Edinburgh

Pulo Inggris minangka tujuan plancongan sing apik: budaya, sejarah lan alam saiki ana sing nggawe kekarepan ing jaman saiki. Sejatine iku tujuan sing luwih larang tinimbang liyane Eropa lan wong kudu ngetrapake angka kanthi apik, nanging ora mandheg para lelungan mula mung kudu diatur.

Pintu ngarep biasane London, nanging saiki kita propose a rute sing ngubungake London karo Edinburgh, loro kutha paling turisme ing Inggris. Yen sampeyan mikir arep menyang bagean ing jagad iki, informasi iki mesthi bakal migunani banget.

London

London minangka kutha kosmopolitan lan dadi papan wisata paling akeh. Sing paling apik sing bisa sampeyan lakoni yaiku program sadurunge sing pengin dikunjungi amarga kabeh gumantung karo selera. Ana mesthi ing kantor pariwisata kanggo takon informasi, tuku karcis, njaluk peta utawa hotel utawa golek kepiye carane bisa ngubengi kutha lan negara liya.

Sampeyan bisa app pra-download sing nggampangake kunjungan utawa peta gratis sistem transportasi. Antarane sing pertama misuwur Dolan maring London (pandhuan resmi karo peta offline), Citymapper London (gratis), Peta Jalan Seni London, App Santander Siklus (aplikasi sepeda gratis sing nuduhake sampeyan mandheg lan rute mancal), Aplikasi Regent Street, App Riverside London lan sawetara liyane.

Kita wis ngobrol kaping pirang-pirang babagan kepiye carane ngubengi London, tabung lan bis, lan kertu (Oyster utawa London Pass), sing bisa dituku. Ing kene dak tinggalake sepuluh atraksi paling populer ing London:

  • Warner Bros Studio Tour London: iku mlaku liwat jagad Harry Potter saengga ana ing posisi 1 ing dhaptar kasebut.
  • Coca-Cola London Mripat: yaiku roda London Ferris kanthi 32 kapsul modern sing saben wong nggawa 25 wong. Tiket bisa dituku kanthi online saka £ 22 saben wong diwasa.
  • Museum Madame Tussauds: Usain Bolt, William lan Kate, Lady Gaga lan akeh selebriti ing dunya…. ing versi lilin. Diakoni £ 15.
  • Mlaku ing Tur saka tur bis: Apa turis sooo kanggo sampeyan? Kadhangkala lumaku semacam iki pancen pantes ditindakake. Tiket kasebut suwene 24 jam lan menehi sampeyan tampilan paling populer kanthi papat rute lan luwih saka 60 titik. Akeh basa lan numpak kapal ing Thames kalebu rega kasebut.
  • Menara London: salah sawijining bangunan paling tuwa ing kutha iki, sangang abad suwene, lan salah sawijining bangunan paling apik. Ngemot uga Permata Mahkota. biaya mlebu £ 22.
  • The Shard: Minangka bangunan modern sing nglambangake London ing kertu pos abad 244. Bangunan iki paling dhuwur ing Eropa Kulon lan dhuwure 30 meter. Pandangan saka dek pengamatan kasebut luar biasa. Regane tiket 95 pon lan yen sampeyan tuku online kurang saka 5 pon.
  • Westminster Abbey: biola abad pitung sing elegan ing ngendi raja Inggris dikhasilake. Pandhuan audio kasedhiya lan tur kasebut regane £ 20.
  • Guo London: yaiku pertunjukan kanthi aktor lan efek khusus. Soko seneng-seneng 90 menit mlaku-mlaku ing papan sing nggegirisi. Regane tiket 23 pon.
  • Katedral San Pablo: dibangun ing abad pitulas lan interiore apik banget lan migunani banget kanggo seni lan mozaik sing alus. Sampeyan bisa munggah menara kanthi tangga spiral lan ndeleng kutha kasebut. Regane tiket 16 pon.
  • Akuarium SEA LIFE: sejatine minangka papan sing apik kanggo ngerti urip ing jero banyu. Ana luwih saka 500 spesies, kalebu hiu lan karang. Regane tiket saka 19 pon.

Mesthi wae, London nawakake luwih akeh, nanging kanthi sithik wektu utawa dhuwit, kita bakal ujar manawa ing antarane 10 atraksi kasebut, sampeyan kudu ngerti milih.

Edinburgh

Tujuan sing nomer loro yaiku Edinburgh, kutha sing luar biasa lan macem-macem banget amarga duwe sektor abad pertengahan lan bagean saka gaya Georgia sing apik. Mesthi wae kutha sing apik banget.

Ngerti manawa sampeyan bakal ngetutake rute iki (London, Edinburgh) luwih becik tuku tiket transportasi luwih dhisik kanggo ngirit dhuwit. Kaping pirang-pirang sampeyan bisa tuku nganti telung wulan. Tawaran kasebut mesthi muter-muter menyang London, entuk manfaat yen sampeyan rencana bali lan bali, nanging amarga ana ing Inggris sampeyan bisa terus lelungan.

Pilihan sing paling murah saka London menyang Edinburgh yaiku kanthi bis. Tarif regane mulai £ 26 nanging sampeyan kudu gelem ngentekake udakara sangang jam sajrone rute. National Express utawa Megabus minangka usaha patungan. Pilihan liyane yaiku njupuk pesawat murah saka Ryanair nanging sampeyan kudu nganggep barang lan pindhah saka bandara menyang kutha. Uga ana sepur sing mangkat saben setengah jam lan dheweke nindakake perjalanan sajrone patang jam 20 menit.

Kreta Karat Iki minangka perusahaan sing bisa dipesen nganti telung wulan sadurunge lan sepur mangkat saka Kings Cross wiwit jam 7 esuk nganti 7 sore. Uga ana sepur wengi nganggo mobil turu. Yen sampeyan pesen sadurunge, tiket bisa regane saka 15 pon nganti 40 pon, nanging yen sampeyan tuku tiket dina sing padha bisa regane udakara 140 pon.

Saiki iki Objek wisata sing paling populer ing Edinburgh:

  • Kastil Edinburgh: Ana ing pucuk Castle Rock, gunung geni sing wis punah, lan dadi ikon kutha lan bangunan paling tuwa. Ing njero acara Memorial Perang Nasional, ana Permata Mahkota Skotlandia lan Watu takdir sing kondhang. Diakoni yaiku £ 16.
  • Raja Maria Nyata Ditutup: yaiku tur sing nggawa kita menyang abad kaping-15 ing kutha kanthi crita rajapati, memedi lan wabah sing ngrusak. Wis pitung dina seminggu, saben 10 menit diwiwiti jam 14 esuk. Regane 50 pon lan sampeyan bisa ngunjungi situs web lan tuku kanthi online.
  • Dungeon Edinburgh: kunjungan liyane sing nyenengake nanging wektu iki karo aktor lan efek khusus sing nggawe karakter sing rada macar saka kutha. Ana macem-macem versi, kanthi karakter sing beda, lan regane regane 13 kilogram.
  • Pengalaman Wiski Skotlandia: Skotlandia misuwur amarga wiski dadi sampeyan bisa ngerti babagan proses produksi. Ana sawetara kemungkinan wisata lan regane diwiwiti saka £ 16 kanthi kunjungan 50 menit.
  • Yacht Royal Britannia: Minangka kapal kulawarga kerajaan Inggris suwene patang puluh taun lan dilabuh ing Ocean Termial ing Leith. Ana demo audio ing njero lan yen sampeyan seneng kapal luwih apik. Diakoni yaiku £ 15.
  • Istana Holyroodhouse: ngomong babagan raja minangka papan dununge resmi Ratu Elizabeth II ing Skotlandia. Teka-teki saben wulan ing wulan Juni, nanging ing sanjabane musim iki terbuka kanggo umum lan sampeyan bisa ndeleng ruangane Mary, Ratu Skotlandia, urip nalika bali saka Prancis ing taun 1561. Tiket mlebu yaiku £ 12.
  • Monumen Scott: Iki minangka monumen sing dibangun kanggo panulis paling gedhe ing donya lan ngurmati memori Sir Walter Scott. Wiwit abad kaping 287 lan sampeyan bisa munggah XNUMX langkah menyang ndhuwur. Pandangan, apik banget.

Kita wis ngomong babagan papan wisata paling misuwur ing London lan Edinburgh, nanging mesthine kalorone kutha ora bisa dikurangi. Ana restoran, musium, bar lan urip budaya sing akeh banget. Nanging yen ora duwe cukup wektu lan ora akeh dhuwit, pon regane larang banget! Antarane opsi kasebut, sampeyan bakal kepeksa milih lan nggawe dhaptar atraksi sing bakal dikunjungi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*