Dolan maring Belfast lan Dublin

Awal minggu iki, kita ngobrol babagan ngunjungi London lan Edinburgh. Cara gabung karo rong kutha kasebut lan apa sing bakal dikunjungi ing saben kutha kasebut. Gagasane yaiku tur ing kutha-kutha utama ing Inggris.

Dina iki giliran Belfast, ibukutha Irlandia Lor, nanging amarga kita wis ana ing Pulo Emerald, pancen luwih gampang kanggo terus, ninggalake Inggris lan ngunjungi Dublin amarga kalorone kutha Irlandia cedhak banget lan menehi panorama kasunyatan pulau kasebut sing luwih jembar. Kepiye cara kita njupuk saka Edinburgh menyang Belfast, apa sing kita deleng ing kono lan kepiye cara nerusake perjalanan menyang Dublin? 

Belfast

Iku ibukutha Irlandia Lor lan nduweni sejarah sing ana gandhengane karo galangan kapal, ing kene Titanic dibangun, nggawe tali lan ngolah tembakau. Kutha sing melu aktif ing Revolusi Industri lan ngalami wektu sing ala banget sajrone konflik karo IRA lan independen Irlandia.

Suwe-suwe saiki dadi luwih tenang lan kutha wis ngalami jinis kaya ngono ngangkat estetis sing wis dadi tujuan sing luwih wisata lan apik. Kepiye carane sampeyan tekan Belfast saka Edinburgh? Sing pertama sampeyan kudu ngerti yaiku ana segara ing antarane, dadi apa wae, sampeyan kudu nyebrang. A) Ya, cara paling cepet nganggo pesawatAna penerbangan murah sing udakara kurang luwih sakjam utawa kurang. Easyjet, umpamane.

Rute konvensional utawa paling misuwur mesthi liwat plabuhan Skotlandia Stranraer nanging sawetara taun kepungkur perusahaan sing nawakake tiket gabungan (feri + bus), Stena Lines, pindhah saka pelabuhan sing kondhang iki lan ing kana sampeyan tekan sepur , menyang plabuhan Kairo. Mangkono, ora ana liyane numpak sepur ing Edinburgh menyang Ayr, sing ana gandhengane karo Glasgow, lan saka kana jupuk bis menyang plabuhan Kairo. Feri kudu udakara rong jam.

Stena Lines nawakake loro kapal, yaiku Stena Superfast VII lan Stena Superfast VIII. Dheweke nyabrang Segara Irlandia suwene rong jam limalas menit lan ana enem layanan saben dinane. Ana WiFi ing kapal lan restoran. Wiwit jam 4 esuk, sampeyan bisa lelungan nanging coba tekan nganti sakjam sadurunge amarga sawetara turis wis ndeleng feri dheweke luwih adoh tinimbang wektu sing wis ditemtokake.

Ing Belfast, sampeyan bakal nggawa sampeyan ing terminal feri dhewe lan sampeyan wis duwe jaringan Translateink, nggabungake bis, sepur lan metro, kanggo lelungan menyang pusat Belfast. Yen sampeyan pengin taksi ngitung perjalanan saka 9 kilogram. Perusahaan liyane yaiku P & O Laut Irlandia lan Perusahaan Paket Uap Isle of Man.

Saiki, Apa wae obyek wisata sing ditawakake Belfast? Coba Titanic, Game of Thrones, bekas pakunjaran, gereja, istana, kebon, lan museum. Kaya sing wis dakkandhakake ing wiwitan ing galangan kapal Belfast, Titanic dibangun dadi kudu dideleng. Daya tarik diarani Titanic Belfast lan sawetara langkah saka pusat kutha: bangunan enem lantai kanthi sangang galeri interaktif sing njelajah nganggo gambar, swara, aroma lan crita sing ana gandhengane karo kapal sing misuwur.

Rampung sampeyan bisa ngunjungi kapal saka wektu sing padha, SS Nomadic. Ora ngetang riko iki tiket tiket £ 17 saben wong diwasa lan yen sampeyan tuku pass 25 pound sampeyan duwe: Titanic, SS Noamdic, Discovery Tour lan souvenir foto. Luwih Sampeyan bisa ngombe ing dina Minggu kanthi kemewahan ing Titanic, andha lan sapanunggalane! Kanthi rega 24 luwih.

Ing pirang-pirang lokasi ing Irlandia Lor, bagean saka Game saka tahta lan uga ing Belfast Studios. Kabeh kurang luwih cedhak nanging sampeyan kudu ndhaptar wisata ngerti dheweke amarga agensi kasebut ana gandhengane karo HBO. Nanging sampeyan bisa ngunjungi Kastil Ward sing ing seri kasebut yaiku Winterfell, sing ayu Dalane Raja lan akeh setelan alami liyane.

La Pakunjaran Dalan Crumlin Iki minangka salah sawijining kunjara paling penting ing abad kaping 150. Nawakake wisata, acara lan konser kanthi pandhuan. Dibukak suwene 70 taun lan akeh revolusioner Irlandia ngalami dendha ing kene. Tur kasebut suwene 26 menit lan situs iki mbukak saben dina seminggu ing saindhenging taun kajaba Natal, 9 Desember lan Taun Anyar. Regane XNUMX pon per wong diwasa.

Sampeyan uga bisa ngunjungi Katedral Belfast, Greja Santa Ana, Anglikan lan Irlandia, kuil gaya Romanesque kanthi lengkungan lan tiang, windows dhuwur lan mozaik sing apik. Regane kunjungan 5 pon lan 6 yen nyewa pandhuan audio. Ing Bèntèng Belfast Iki minangka omah gedhong tinimbang istana abad pertengahan lan sing paling apik yaiku cedhak karo Cave Hill dadi pemandangan kutha lan danau kasebut apik banget lan disaranake.

Bukit guwa Iki diarani amarga duwe limang guwa ing jurang lan liwat sejarah kasebut kutha wis kliwat. Ana taman kanthi situs arkeologi, jalur, kebon, alas lan restoran. Bangunan liyane sing apik ing kutha kasebut yaiku Balai Kutha Belfast, lawas, dununge ing Alun-alun Donegall. Tur sampeyan gratis saka dina Senen nganti Minggu jam 11 esuk, 12 lan 3 sore lan akhir minggu awan lan jam 2 lan 3 sore.

Kanthi pirang-pirang dina ing Belfast wis cukup. Mungkin yen sampeyan mlebu wisata ing sekitar kono, kudu telung dina utawa luwih (yen sampeyan tekan Kilkenny, Newgrange, Trim, Wicklow, Howth), nanging bakal wayahe luwih cepet menyang Dublin.

Dublin

Perjalanan saka Belfast menyang Dublin udakara rong jam lan bisa ditindakake kanthi bis utawa sepur. Sepur duwe rute sing luwih apik lan sampeyan duwe layanan wiwit enem esuk. Regane antara 20 lan 24 euro, kurang luwih. Sampeyan bakal nggawa sampeyan ing Stasiun Dublin Connolly, dununge tengah, lan mangkat saka Belfast Central. Ngetung frekuensi sepur saben rong jam lan yen sampeyan wis ngrencanakake lelungan, luwih becik tuku sadurunge kanthi online amarga luwih murah tinimbang tuku dina sing padha.

Sampeyan uga bisa numpak bis, layanan asring lan luwih murah. Stasiun bis Belfast dununge apik, ing tengah, lan pemandangane apik banget. Kasunyatane yaiku Dublin minangka kutha sing luwih apik lan warna tinimbang Belfast lan sampeyan bakal nresnani langsung.

Aku ninggalke sampeyan ing kene sawetara papan wisata Dublin:

  • Gudang Guiness: tur pabrik bir iku klasik sing mesthi dipungkasi ing bar, yaiku Gravitasi, saka papan sing apik banget kanggo kutha kasebut.
  • Buku KellsBuku iki ditulis udakara taun 800 M lan naskah sing apik banget 680 kaca kanthi teks Alkitab, yaiku ing Trinity College.
  • Galeri Nasional Irlandia. Iki minangka situs sing apik kanthi luwih saka 2500 lukisan lan cat banyu, gambar, cetakan lan patung. Ana seniman terkenal kayata Monet, Van Gogh utawa Picasso.
  • Katedral Saint Patrick: Iki dibangun ing abad kaping 700 lan minangka salah sawijining bangunan abad pertengahan ing kutha kasebut. Ana udakara XNUMX makam ing njero, kalebu panulis saka Lelungan Gulliver, Jonathan Swift.
  • Museum Nasional Irlandia. Iki minangka museum arkeologi sing ngidini sampeyan ngerti sejarah pulau wiwit jaman prasejarah, liwat serangan Viking nganti saiki.
  • Pakunjaran Kilmainham: Iki minangka kunjara lawas kutha lan ngemot crita dramatis lan peteng. Pantes nggawe tur kanthi pandhuan.
  • Distillery Jameson Lawas. Apa sampeyan seneng wiski? Iki minangka tur paling apik wiwit saiki.
  • Bèntèng Dublin
  • Toko Buku Chester Beatty.

Kanggo tujuan kasebut, tambahake lelungan ing tur saka bis, sing bisa digabung karo kendaraan amfibi sing apik, lan kunjungan alkohol Temple Bar, wilayah saka pub irlandia sing paling gelisah ing Eropa. Telung dina ing Dublin ora apa-apa, nanging sampeyan bisa tetep luwih dawa ing saben tujuan, luwih becik. Sampeyan bakal bisa nindakake luwih akeh lelungan utawa nyengkuyung sampeyan supaya ngatur perjalanan sing luwih dawa.

Tujuan ing Pulo Emerald, lor utawa kidul, bakal menehi mujur nengen, sejarah lan budaya sing angel dilalekake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*